Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #27: rommelen op de rommelmarkt

Pinksteren… Altijd weer een goede reden om erop uit te gaan richting één of ander marktachtig gebeuren. Want zo rond de pinksteren is aan het afstruinen van een marktje bijna niet te ontkomen. In elk plaatsje, stadje, dorpje, parkje in de buurt wordt wel op één van de pinksterweekenddagen een markt georganiseerd. Zo ook in onze woonplaats. Eigenlijk een beetje een traditie en een jaarlijks terugkerend fenomeen. Omdat ik gék ben op marktjes kon mijn aanwezigheid dit keer wederom niet ontbreken. Al redelijk vroeg in de morgen trokken we er dan ook op uit om te pinkstermarkten. Normaliter heb ik een grote wasmarktlijst in mijn hoofd zitten met items die ik absoluut wil scoren die dag en waarna ik naarstig op zoek ga. Dit keer was mijn hoofd leeg en ben ik eigenlijk een beetje doelloos op pad gegaan… Niks voor mij. Maargoed, de kleine man is met zijn eerste verjaardag onlangs behoorlijk verwend en ook ideeën voor het pimpen van zijn dreumeskamer zijn er nog niet concreet… Ik had dus niks nodig. Zo bestond het dan ook dat ik ook maar nergens tegen aanliep. Ik zag bij de tientallen kraampjes vol met koopwaar niets, maar dan ook helemaal niets, naar mijn hebberige gaarding. Neigde zowat een keer met lege markthandjes thuis te komen. Toch stuitte ik, of eigenlijk meer vriendin en marktmetgezel, vlak voor het moment dat we dachten; “we call it a marketday”, op een kraampje vol met oude, nostalgische en nieuwere kinderboekjes. Kameleons, Romana en Ragebols, Floortjes, Puk van de Petterflets, het lag er vol mee. Vol weemoed worstelden we beiden de vele boekjes door die ons weer terug brachten naar onze kindertijd bij het weerzien van de voor ons zo bekende boekenkaften. De “ken je die nog’s?” vlogen de marktkoopman om de oren. De boekjes zagen er allemaal nog prachtig uit en de kraam bood ons niet alleen nostalgisch leesvoer, ook de wat nieuwere kinderboeken ontbraken niet aan zijn collectie. Voor een prikkie heb ik zo toch nog wat leuke voorleesboekjes weten te scoren voor onze kleine vent. Een mooi voorlees-annex prentenboek van Kikker, waarvan ik vanwege de altijd zo schattige verhaaltjes en vrolijke tekeningen, behoorlijk fan ben. En een voorleesboek voor als de koekepeer straks ietsjes groter gegroeid is, met meerdere wat langere verhaaltjes gebundeld. Boekje werd onder een grote stapel gespot door oma en heeft een wel heel toepasselijke titel ‘Lekker weertje koekepeertje’…. kon ik natuurlijk met geen mogelijkheid laten liggen, dat snap je wel. Al met al werd het zo toch nog een vruchtbare pinkstermarktdag voor ons kleine boekenwurmpje…

boekenwurm)_post

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog