Dit wil je niet missen...

Puzzelen leuke, leerzame tijdsbesteding

Puzzelen is misschien wel 1 van de meest favoriete bezigheden van onze kleine koekepeer. Voor een drukke peuter als de onze, is dat best een unicum. Want geheel ontspannen en in opperste concentratie weet hij de meest ingewikkelde puzzels op te lossen. Onze kast bulkt inmiddels van de puzzels. Maar we hebben favorieten en die deel ik hier vandaag.

Puzzelen, leuk en leerzaam

Puzzels komen er in verschillende soorten en maten. Van heel simpel tot aan vreselijk ingewikkeld en met veel stukjes. Maar 1 ding hebben ze gemeen. Ze zijn hartstikke leuk én leerzaam. Het is goed voor de concentratie, de fijne motoriek en het inzicht. WIN-WIN dus. Ik ben dus erg blij met de nieuw verworven hobby van zoonlief, dat zul je begrijpen. Omdat onze kast inmiddels uitpuilt van de puzzels, durf ik best toe te geven dat ik over enige puzzelwijsheid beschik. Daarom dacht ik, weet je wat? Ik deel welke puzzels volgens ons leuk, leerzaam en goed te maken zijn voor een peuter (een ander referentiekader dan mijn peuter heb ik helaas niet voor je). Komen ze:

Vorm (vloer- en mini) puzzels van Crocodile Creek

Dit zijn toch wel mijn favoriete puzzels, en als je het zoonlief zou vragen, zou hij dat denk ik beamen. Want de vormpuzzels van Crocodile Creek zien er niet alleen heel mooi uit, ze zijn ook nog eens hartstikke stevig en van goede kwaliteit. Bovendien zijn ze niet te ingewikkeld maar zeer zeker uitdagend genoeg. En omdat ze zulke leuke illustraties bevatten, zijn ze ook nog eens erg aansprekend. Onze Peer heeft 2 puzzels van Crocodile Creek en hij speelt ze keer, op keer, op keer.

Speelset / puzzels van Crocodile Creek

Omdat ik fan ben van Crocodile Creek, staan ook de speelset / puzzels op dit lijstje. Een echte referentie kan ik je (nog) niet geven omdat we deze (nog) niet in de kast hebben staan. Maar, dat er 1 gaat komen, dat is wel duidelijk. Want deze speelset / puzzels zijn niet alleen puzzels, je kunt er daarna ook nog mee spelen. Hoe leuk!

Tel- en alfabetpuzzels van Janod

Ook dit zijn een erg leerzame en leuke puzzels om te maken. De alfabetpuzzel vormt nadat hij gemaakt is een extra lange alfabettrein die bestaat uit 27 stukjes. De teltractor bestaat uit 12 stukjes. Dat ze van de ene kant naar de andere kant van de kamer reiken, maakt deze puzzels natuurlijk erg bijzonder. Bovendien maakt je kleintje zo spelenderwijs kennis met de letters uit het alfabet of het leren tellen. De puzzels komen in een mooie afsluitbare koffer waardoor de puzzels lang meegaan.

Stapeltorens van Janod

Eigenlijk is een stapeltoren geen puzzel, maar ik schaar het er toch maar stiekem even onder. En hoewel ik aanvankelijk dacht dat onze peuter de stapeltoren ontgroeid zou zijn, blijkt dat bij deze stapeltorens (overigens ook van andere merken te verkrijgen) niet het geval. De plaatjes op de afzonderlijke blokken vormen namelijk samen, en op de juiste wijze op elkaar gestapeld, een complete afbeelding. Toch een soort puzzel dus. Dit maakt deze stapeltoren dus niet alleen geschikt voor de allerkleinsten, die het stapelen onder de knie willen krijgen. Ook de wat grotere kinderen beleven plezier aan deze stapeltorens door de juiste plaatjes bij elkaar te puzzelen.

Legpuzzels van Jumbo

De legpuzzels van Jumbo zijn bij iedereen wel bekend. En die komen er natuurlijk in legio soorten, groottes, vormen en maten. Vooral de 4 in 1 puzzels vind ik voor onze peuter erg leuk. Deze puzzels bevatten in de doos namelijk meerdere kleine puzzeltjes met een oplopend aantal stukjes. Van erg simpele puzzels met weinig stukjes tot aan wat meer uitdagende puzzeltjes. Bovendien zijn de Jumbo puzzels gemaakt naar bekende figuurtjes vanaf TV, zoals Peppa Pig of Disney Cars, en dat spreekt natuurlijk altijd extra aan.

Kleurplaatpuzzels

Ook de kleurplaatpuzzels zijn succes verzekerd. Want houdt je peuter net zo van kleuren als dat hij (of zij) van puzzelen houdt? Dan is puzzel die je zelf kunt inkleuren natuurlijk helemaal super. Inkleurpuzzels vindt je overal. Ook bij budget winkels als de Action zijn regelmatig kleurplaatpuzzels verkrijgbaar.

Puzzels: de keuze is reuze

Zoals je ziet, de keuze is reuze. Puzzels komen dan ook in verschillende prijscategorieën. Sommigen zijn best stevig geprijsd maar zelfs voor een klein budget zijn er leuke puzzels te vinden. Voor 0.99 cent koop je bijvoorbeeld al een leuke, kleine puzzel bij de Action. Kortom, genoeg te puzzelen onder de peuterzon. Wij vinden het in elk geval een leuke, leerzame besteding van onze tijd voor bijvoorbeeld een regenachtige dag.

Lees ook: Nostalgisch speelgoed

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog