Dit wil je niet missen...

Poepluiers, ik ben er klaar mee!

Misschien is het omdat ik sinds moeder ben geworden de hele dag, althans bijna dan, in de poepluiers zit te graaien. Maar ik ruik tegenwoordig echt overal poep. Herken je dat?

Verdacht van poepluiers

Ik verdacht mijn kroost regelmatig van het hebben van poepluiers. Vaker dan nodig beticht ik ze ervan in de broek te hebben gekakt. Je vind mij dan ook meer dan goed voor mij is aan baby- (of peuterkontjes) snuffelen om te onderzoeken wie er nú weer in de luier heeft gepoept. Want echt, sinds ik moeder ben ruik ik echt overal poep.

Een golf van buikgriep

Nu we in huize Roelina’s dus voor de 5e keer dit jaar een golf van buikgriep over ons heen kregen (had ik het al gezegd: ik ben er echt heulemaal klaar mee), kan ik echt geen poep meer zien. Ik zie niet alleen overal poep, ik ruik het ook echt overal. In de woonkamer wanneer één van de 2 luierkontjes voorbij komt rennen, op het KDV (waar het sowieso altijd al naar poep ruikt), in de supermarkt waar mijn kroost in het winkelwagentje zit al dan niet met poepluiers, in de auto (thank god is het nog geen zomer, broeierig weer met poepluiers is namelijk alles behalve een goede combinatie). Ik ruik er poep, ook al is er geen poep.

Op zoek naar poepluiers

Meer dan noodzakelijk trek ik dus de luiers van de babybilletjes af op zoek naar poep. Spiek ik in peuterluierbroekjes wederom op zoek naar poep. Ruik ik maar weer aan luierkontjes op zoek naar, jaja, poep. Mijn gezin wordt er gék van dat mama overal poep ruikt. “Is dat poep joh?”

Overal poep ruiken

Ik kan de oudste daarom wel zindelijk kijken. Want klaar ben ik met die luiers en al helemaal met die poepluiers. Zeker nu babylief zo goed als volledig met de pot mee eet en zijn poep dus alles behalve over roosjes gaat. Laat staan naar roosjes ruikt. Maar ik troost mij, babylief begint pas net aan zijn poepavontuur en ook peuterlief is het op het potje gaan nog niet volledig meester. Voorlopig zitten we dus nog wel even in de luiers. En voorlopig ruik ik dus nog overal poep.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog