Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #40: peuterzwemmen

Papa doet het sinds een tijdje. Peuterzwemmen. Peuterzwemmen is bij het zwembad bij ons in de buurt, De koekoek, op de woensdagmorgen en ik moet dan helaas werken. Maar gelukkig is het papadag op woensdag en kan manlief met de peer een peuterzwemlesje volgen.

Als ik de verhalen mag geloven dan geniet de koekepeer ten volste tijdens dit zwemhalfuurtje, dat hij samen heeft met nog een aantal andere kleine zwemmertjes van zijn eigen leeftijd, waaronder ook een opvangmaatje. Hoewel ik het jammer vind dat ik niet zelf met hem kan zwemmen, vind ik het ook wel weer leuk dat de papakoekepeer dit met hem kan doen. Afijn, onlangs bleek manlief niet zo fit. Een griepje, ai. Noodgedwongen bleef de mamakoekepeer thuis en nam ze vrij van haar werk om de oppaszaken waar te nemen. Hoewel ik eerst niet echt gepland had om naar het zwembad te gaan (moet ik straks met nat haar naar mijn werk, dacht ik, haasten om te eten, kortom, allemaal onnodig gefantaseerde beren op de weg), besloot ik na aandringen van manlief (het is echt heel erg leuk, dat moet je een keer doen) het toch te doen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Want leuk is het zeker!

Zwemmen met de kleine man is sowieso leuk maar zo’n lesje…? En zien hoe meneer het doet in zo’n klasje? Dat is echt goud waard! De badjuf doet leuke, voor zijn leeftijd geschikte, oefeningetjes. Zoals met de handjes spetteren in het water, op de buik en rug zwemmen (met een beetje hulp van papa of mama uiteraard), van de kant springen, allemaal oefeningetjes gericht op het leren wennen aan het water en het zwemmen an sich. Natuurlijk ontzettend belangrijk want zwemles en je zwemdiploma’s halen staat bij mij (als dochter van een binnenvaartschipper en zelf met 4 diploma’s op zak) hoog op mijn prioriteitenlijstje.

En genieten…? Dat deed hij! De “whoei-tjes” wanneer hij op zijn buik door het water werd gezwierd en de “een-,twee-,hoppa”s die hij ten gehore liet brengen als hij van de kant moest springen, bevestigden dit nog eens extra. En zo genoot ik ook! Nu hoop ik natuurlijk niet dat manlief nog een keer ziek wordt, maar een keertje een zwembeurtje overnemen? Daar sta ik zeker voor open! Heb jij ook een klein peutertje rondlopen? Dan kan ik peuterzwemmen echt aanraden!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog