Dit wil je niet missen...

Peuterverantwoorde kokoskip met kerrie

Het is weer eens tijd voor een receptje vond ik, op deze herfstachtige dag. Niet speciaal een herfstreceptje overigens, want het doet zelfs wat zomers aan als je het mij vraagt.Maar lekker is het wel! En peuterverantwoord ook. Bovendien in een handomdraai te maken én ook nog eens hartstikke gezond ook. Wat wil je nog meer?

1

Wat heb je nodig:
2
Bereiden

Je snijdt de kipfilet in kleine stukjes. De paprika ontdoe je van steeltjes en zaadjes en snijd je eveneens, net als de knoflook. dan zet eej pan op het vuur met een scheutje olie waarin je de knoflook even kort fruit. Vervolgens voeg je daaraan de in kleine stukjes gesneden kip toe. Wanneer de kip gaar is, gooi je ook de paprika (of andere oosterse groentes) erbij. In tussen kook of stoom de rijst volgens de beschrijving. Na ongeveer 1 minuut giet je de kokosmelk in de pan en voeg je kerriepoeder toe. Dit roer je een aantal keren goed om. Als laatste voeg je de stukjes ananas erbij en laat je het goedje nog even een aantal minuten lekker sudderen. Voeg na smaak nog wat citroensap en/of peper toe.

Lekker erbij

Je serveert de kokoskip met de gekookte rijst apart of als vermengde ‘schotel’. Ook lekker erbij is een kroepoekje of een cassave chipje.

Inspiratie voor dit peuterverantwoord kokoskip gerechtje haalde ik uit het Opperdepop kookboek van AH.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog