Dit wil je niet missen...

Peppa Pig en George traktatie voor het KDV

“Ik ben Peppa Pig – knorrr -, dit is mijn broertje George – knorrr -, schalt het met enige regelmaat uit onze TV. Want de jongste is groot fan van het engelse roze varkentje, haar broertje en diens dinosaurus ‘wroah’. Dat we afgelopen weekend een Peppa Pig en George verjaardagsfeestje vierden, zal je dan ook waarschijnlijk niet verbazen. Maar daar hoort natuurlijk ook bijpassende traktatie bij. Peppa Pig en George traktatie voor KDV werd het dus.

Lees ook: Supersnelle DIY unicorn traktatie voor het KDV + download

Peppa Pig en George gemaakt van plastic bekertjes

Voor de verandering deed ik dit keer geen inspiratie op via Pinterest. Althans, dat probeerde ik wel, maar ik vond er niet iets dat ik leuk vond en bovenal simpel genoeg vond om te maken. Ik noem mijzelf dan wel creatief, lui ben ik ook. Het moet dus niet te moeilijk zijn. Dus ging ik bij mijzelf ten rade hoe ik in vredesnaam toch Peppa Pig en George tot een traktatie kon maken. Tot ik op een zekere middag door de Hema liep en stuitte op de hun assortiment weggooiservies. De blauwe en roze plastic bekertjes zouden fantastisch dienst doen als Peppa Pig en George lijfjes. En zo geschiede.

Wat heb je nodig?

  • Roze en blauwe plastic bekertjes (transparante bekertjes die je voorziet van gekleurd papier, kan ook)
  • Peppa Pig en George hoofdjes op een vel A4 papier
  • Kleurenprinter
  • Schaar
  • Hobbylijm en/of plakband
  • Traktatie (bijvoorbeeld doosjes rozijntjes en een klein cadeautje)

Wat moet je doen?

Het maken van deze traktatie is echt mega simpel. Ik zei het al; het moet allemaal niet te moeilijk zijn. Deze eenvoudige traktatie was mij dan ook op het lijf geschreven.

#1 Peppa Pig en George hoofdjes

Als eerste maakte ik op de PC een A4 vol met Peppa Pig en George hoofdjes, die ik uitprintte op een kleurenprinter. Ik knipte daarna de hoofdjes zorgvuldig uit.

#2 Bekertjes

Nadat alle hoofdjes waren uitgeknipt, pakte ik de bekertjes en keerde deze om. Daarna plakte ik de Peppa Pig hoofdjes met hobbylijm (plakband zou ook werken) op de roze bekertjes. De George hoofdjes plakte ik op de blauwe bekertjes. In plaats van roze en blauwe bekertjes, zou je trouwens ook gewone transparante bekertjes kunnen gebruiken, waar je een strookje roze of blauw papier in stopt, voor hetzelfde effect.

Lees ook: Gezonde Bumba traktatie met appels

#3 Bekertjes vullen

Toen alle hoofdjes vast zaten op de bekertjes vulde ik deze met de traktatie en een balonnetje. Klaar is kees! Of George in dit geval.

Peppa Pig en George traktatie voor het KDV klaar!

Ik stalde alle Peppa Pigs en Georges uit op een dienblad en deed er een grote zak omheen. Toen bij openen van de zak alle roze varkentjes ontdekt werden, riepen de meeste kindjes in koor: “Peppa Pig!” De enthousiaste snoetjes waren genoeg credits voor mij om te weten dat de Peppa Pig en George traktatie voor het KDV dus geslaagd was. Niet geheel onbelangrijk; ook zoonlief was apetrots op het lekkers dat hij mocht uitdelen op zijn KDV feestje. Ik zeg: “geslaagd!”

Lees ook: Dino traktatie voor het KDV

Wat vind jij van deze eenvoudige Peppa Pig en George traktatie voor het KDV?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog