Dit wil je niet missen...

Peppa en de grote plons, een even zo groot succes

Cultuur snuiven mét peuter op het hoogste niveau. We bezochten al eens het theater voor de show Bumba in Dromenland. Dit keer gingen we naar Peppa en de grote plons. We hebben de smaak te pakken.

Peppa in de Nederlandse theaters

Peppa, het engelse roze varkentje, is momenteel dé TV hit waar peuterlief het meest en het liefst naar kijkt (samen met Bumba, Pieter Konijn, Mickey Mouse en zo kan ik nog wel even doorgaan). Hoe leuk is het dan dat het roze varkentje onze Nederlandse theaters komt bezoeken. En omdat ons eerste bezoekje aan het theater zo’n daverend succes bleek, kon het niet anders dan dat ook de show Peppa en de grote plons in de smaak zou vallen.

Lees ook: Peppa Pig, George in Dinosaus… whraar

Volleerd theaterbezoeker

Als een volleerd theaterbezoeker liep onze kleine man met zijn Peppaknuffel stijf onder de arm geklemd het theatergebouw in. We gaven onze toegansgbewijzen af, waarop peuterlief heel ervaren alvast zijn stoelverhoger van de stapel trok. Typisch gevalletje: ‘been there, done that!’ Braaf liepen wij, papa en mama, achter peuter aan naar onze plaatsen waar we vol enthousiasme afwachten op de show.

“Waar is Peppa nou?”

Toen de dikke, rode theatergordijnen zich eindelijk hadden geopend, keken we vol verwachting naar het podium… stilte. Geroezemoes en een peuter naast ons die verbaasd vroeg: “waar is Peppa nou?” Die was er inderdaad niet. Daisy was er wel. Daisy speelt in de show het (mensen)vriendinnetje van Peppa. Samen met andere, bekende vriendjes van TV, beleven Daisy en Peppa allerlei avonturen op het podium.

Peppa en de grote plons

Peppa en de grote plons begint met een verstopspelletje. Waarop één voor één de bekende Peppafiguurtjes worden voorgesteld: Suzie Schaap, Pedro Pony, Henkie Hond en natuurlijk George. Maar Peppa is dan nog altijd niet gevonden. Gelukkig schakelt Daisy de hulp in van alle kleine theaterbezoekertjes die vervolgens luidkeels om Peppa roepen, en met succes.

Peppa, een show vol zang en dans

De show zit vol zang en dans. De figuurtjes dansen, tussen de korte verhaaltjes door, vrolijk en al zingend over het podium heen. Er gebeurt een hoop tijdens de show, en soms is het voor de allerkleinsten wat moeilijk te volgen. Maar herkenbare figuren als Papa Big, de dinosaurus (wroah) van George en meneer Stier maken dat allemaal weer goed.

Meet & Greet met helden uit de UK

Na de show was er natuurlijk nog een Meet & Greet. Het was even wachten, maar ons geduld werd gelukkig rijkelijk beloond. Meneer mocht zowaar met zijn allergrootste held en heldin uit de UK op de foto. En hoewel hij van de show eigenlijk veel te moe was om überhaupt nog te glimlachen, maakte hij voor Peppa en haar kleine broertje graag een uitzondering.

Peppa en de grote plons

Peppa en de grote plons was wat ons betreft net zo’n succes als dat de plons groot was. Naar het theater gaan met kleine kinderen is gewoon helemaal super. De levende ‘herkenbare’ figuurtjes van TV spreken natuurlijk tot de verbeelding. Bovendien wordt er tijdens de shows veel interactie van de kleintjes gevraagd. Ze doen echt mee en dat maakt het gewoon enorm leuk. Een bezoekje brengen aan Peppa de grote plons of een andere theatervoorstelling kan ik dan ook alleen maar aanraden.

Wil je weten waar Peppa en de grote plons bij jou in de buurt speelt? Kijk dan hier voor alle tourdata.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog