Dit wil je niet missen...

Pepernoten bakken op papadag

Eens in de week is het papadag. Papadag is altijd net even anders dan ‘gewone’ dagen. Want op papadag is het altijd een klein beetje feest. Papa’s zijn er immers om leuke dingen mee te doen. En meestal staat er tijdens de papadag dan ook iets bijzonders op het dagmenu. Dit keer was dat pepernoten bakken. Sinterklaas is inmiddels in ons land gearriveerd en dan is het natuurlijk tijd voor pepernoten. En wat is er nou leuker dan je eigen pepernoten te bakken.

Een bonte bakplaat vol pepernoten

Bepakt en bezakt met pepernotendeeg en bakwaar keerde papa en de kleine man terug van hun boodschappenuitje. Mixer, kom en deegroller werden uit de kast gehaald en in een handomdraai werd een bruikbaar pepernotendeeg in elkaar gedraaid (moet gezegd worden, de papa is bij ons thuis de taartenbakker, niet de mama. Nee, die eer moet volledig toebedeeld worden aan manlief, zo eerlijk moet ik zijn). Papa verdeelde het pepernotendeeg in gelijke delen, waarvan met grote zorg kleine ronde bolletjes werden gedraaid. Ook de koekepeer deed enthousiast mee. Al belandde veel van het deegwaar in plaats van op de bakplaat ook in het haar en op de kledij van de kleine man, en natuurlijk op de vloer, wat dan weer haastig werd verorberd door de twee wachthoudende boxervriendinnen. Maar ach, alles is te wassen niet waar? Toen was het de beurt aan de bakvormpjes, want hé, alleen maar ronde pepernoten is natuurlijk wel een beetje saai. Hartjes, sterretjes en ander vormige pepernoten werden uitgedrukt. Een bonte bakplaat vol met lichtbruine bolletjes en vormpjes was het resultaat.

pepernoten2

pepernoten3

Toen het bakwaar de oven in ging, vulde het huis zich met een heerlijke pepernotengeur. Waarvan we allen nog lang hebben kunnen nagenieten. De pepernoten smaakten prima, zo vond ook de kleine man. En zo was de koekepeer met zijn 1,5 jaar weer een ervaring rijker. Misschien dat de mama koekepeer dit kunstje nog wel eens af gaat kijken. Want samen bakken, maakt kokkerellen ineens veel leuker.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog