Dit wil je niet missen...

De papa uitspraken… rectifipapacatie

Vorige week schreef ik over de 3 gevleugelde papa uitspraken. Maar, en dit kon wellicht niet uitblijven, de papa des huizes heeft daar ook wat over te zeggen. Want het was wel een beetje mijn kant van het verhaal. En de wederpartij mag natuurlijk ook gehoord worden. Dus vandaag een rectifipapacatie op de papa uitspraken.

papa2

Te klein

“Het is te klein” was zo’n door mij onbegrepen papa uitspraak. Ik vind dat dit namelijk niet zo is, die kleren passen prima. Maar dat is uiteraard mijn perceptie, mijn kant van het mamaverhaal. En een verhaal heeft 2 kanten en daarom moet ik toegeven dat de kleertjes die ik voor babylief uitzoek weliswaar de juiste maat hebben, maar toch echt wel wat strak zitten soms. Skinny jeans, aansluitende t-shirtjes en ja, ook leuke blousjes geheel zonder enige vorm van rekbaarheid zijn onderdelen van de babygarderobe. Niet de meest ruimvallende kledij dus.

Te warm

“Moet hij zoveel kleren aan?”… blijkbaar dus niet. Al vind ik nog steeds van wel, de waarheid ligt volgens papa toch echt anders. Want babylief heeft het gauw warm en dan is een romper echt voldoende. En dan haal ik bij deze maar even bakzeil, want misschien heeft papa gelijk… misschien ben ik toch echt de enige koukleum in huize Roelina’s.

Te lang

“Hij doet te lang over zijn fles…” Zoals ik al schreef in het vorige blogje, soms inderdaad wel een beetje ja. Een uur is inderdaad wat aan de iet wat te lange kant, wellicht. En een beetje doordrinken, dat mag hij best leren. Dus ook een rectifipapacatie is op deze uitspraak van toepassing. Want in de ogen van papa is een kwartiertje over een fles doen echt meer dan voldoende. En misschien is dat ook wel zo. Maar als mama zijnde vind ik het soms stiekem ook gewoon fijn om lekker lang met babylief op de arm te zitten.

De verschillen tussen vaders en moeders, die zijn er dus, dat is wel duidelijk. Daar is, zoals ik al eerder schreef, echt helemaal niks mis mee. Want iedereen heeft nou eenmaal zijn eigen kijk op opvoeden. En dat maakt het wat mij betreft nou juist zo leuk. Want dat opvoeden… dat doe je uiteindelijk (in de meeste gevallen) toch samen.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog