Dit wil je niet missen...

Ouwehands Dierenpark, dieren-, speel- en ijsjespret

Dit is al het 2e jaar dat we volop meesparen voor een dagje uit bij onze vaste supermarkt, de Jumbo. Super actie als je het mij vraagt, want zo zijn we vorig jaar al bij verschillende dieren- en pretparken geweest waar we anders misschien nooit zo gauw naar toe zouden gaan. Ik ben normaal niet zo’n spaar- en zegeltjesmens maar met kroost is zo’n actie natuurlijk hartstikke leuk! Afijn, dankzij de dikke stapel ‘dagje uit munten’ die bij ons op de kast liggen, gingen we niet zo heel lang geleden naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Een dierenpark waar ik zelf nog nooit eerder geweest was.

Pappegaaie mama

Het was even zoeken, maar dankzij ‘Google (is your friend)’ vonden we het Dierenpark dat even van de snelweg in Rhenen af ligt in een mum van tijd. We parkeerden op de parkeerplaats die een klein eindje lopen van het dierenpark gelegen is en liepen achter de parkeermeute aan om bij de ingang te komen. Het was een doordeweekse dag en gelukkig niet zo heel erg druk. We konden eigenlijk meteen doorlopen. Op het horecapleintje bij de ingang streken we neer. Omringd door grote vogelkooien met indrukwekkende vogelsoorten (vraag me niet precies welke want zo’n vogelkenner ben ik niet) dronken we koffie. Het maakte nu al indruk op de kleine man die alle vogels steevast “papegaaie mama” noemde.

ouwehands1

Bijzonder dierenpark, Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is een oude dierentuin. Niet dat het slecht onderhouden of gedateerd is, in tegendeel zelfs, maar je vindt er nog echte oude dierenverblijven in een klassieke stijl. Dit geeft het park een bijzonder tintje. Ik was blij verrast door het aanbod aan dieren. Want we zagen leeuwen, tijgers, apen, heel veel vogels en zelfs beren en wolven. Diersoorten die je niet zo heel vaak tegenkomt, minstens zo bijzonder dus.

Gevarieerde dierentuin

Alhoewel je niet het idee had dat de dierentuin heel groot is, omdat de dierenverblijven vrij dicht bij elkaar liggen, ben je toch echt wel de hele middag zoet om door het park te wandelen. Afgewisseld met leuke speelgelegenheden, binnenverblijven, dierenweides en horeca is het een heel gevarieerd park. Vooral het berenbos maakte op zoonlief veel indruk, al zagen we uiteindelijk maar 1 van de 3 beren. Via een brug loop je over het berenbos en zo kijk je zo mooi uit over het hele bos en (als ze zich laten zien althans) zo kun je de dieren zien liggen, zitten of staan.

ouwehands3

Olifantenjackpot

Ook de olifanten en ‘siraffe’ maakten overigens veel indruk. De ‘siraffe’ omdat we daar al de gehele dag naar uit hadden gekeken (“siraffe kijke mama”) en de olifanten omdat deze precies op het moment van onze aankomst naar binnen werden gelokt voor een hapje. We werden getrokken door de grote menigte mensen. Broden, kroppen sla, appels en andere olifantenlekkernijen lagen voor een groot raam uitgestald waarachter het publiek plaats kon nemen. Toen ik ontdekte waarvoor al deze mensen tegen dat raam geplakt waren, schoof ik ook mijn kleine vent naar voren en opperde hem bij de andere kindjes dicht tegen het raam te gaan staan. Dat deed hij en zo stond de kleine koekepeer niet veel later oog in oog met een reusachtige van broodjes en kroppen sla genietende olifant. Olifantenjackpot zullen we maar zeggen.

ouwehands2

Oogleden

Nu vraag je je wellicht af of alleen onze kleine koekepeer mee was met dit uitje, maar niets is minder waar. Ook de kleine knorrepiet hobbelde mee in zijn wagen door het dierenpark heen. Maar zoals een echte baby betaamt, bekeek die kleinste man Ouwehands Dierenpark het meest vanachter zijn oogleden. En wanneer je je afvraagt of het park babyproof is, dan kan ik dat volmondig met een ja beantwoorden. Want het sanitair is schoon (niet geheel onbelangrijk) en er zijn genoeg plekken waar je je kleintje kunt verschonen dan wel voeden.

Ouwehands Dierenpark, wij komen vast nog eens terug

We kijken dus terug op een gezellige, bovenal geslaagde, middag vol dieren-, speel- en ijsjespret. Want dat kon die die middag natuurlijk niet ontbreken. Ouwehands Dierenpark is een dierentuin waar ik zeker nog wel eens terug zal komen, mede omdat we door tijdsgebrek toch nog enkele dingen hebben gemist. Zo hadden we graag de zeeleeuwenshow ‘Elements’ bijgewoond. Ook kom ik graag nog een keer terug om het nieuwe pandaverblijf te aanschouwen, dat nu nog volop in aanbouw was. Bovendien biedt het dierenpark ook veel educatie rondom de dieren waar onze kleine vrienden nu nog te klein voor zijn. Maar straks, wanneer het kroost lang en breed schoolgaand is, sluit ik opnieuw een dagje Ouwehands Dierenpark zeker niet uit.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog