Dit wil je niet missen...

Van oubollig naar 40 laatjes, industrieel wonen

Soms dan ben je ineens toe aan to-taal iets anders. En dat is nou precies wat er bij ons thuis aan de hand was. Want beiden waren we toe aan iets nieuws, anders, fris, fruitigs, een ander interieur. Af wilden we van ons oude meubilair, de stijl, het donkere hout, die klassieke (iet wat oubollige) stijl. We keken er al ruim 7 jaar tegenaan en dat is meer dan genoeg. Dus gooiden we het rigoureus over een andere boeg.

Ik werd het zat

Het begon allemaal toen met de kleuren bij ons thuis. Ik werd het vele bruin en wit zat en miste kleur in huis. Kleur die we voorheen in ons interieur altijd wél hadden. Maar waar we destijds, toen we dit huis kochten zat van waren en wat ons dus heeft doen besluiten om al onze muren wit te verven (yawn, boring). Afijn. In goed overleg besloten we de muren van een kleurtje te voorzien. Oranje werd het en inmiddels zijn 2 hele muren fel oranje geverfd en hebben diverse accessoires plaats gemaakt voor kleurrijke alternatieven. Maar die oubollige meubels? Die stonden er nog.

De Poolse lamp

Totdat we op een dag, toen we een weekendje België aandeden, een antiekmarkt bezochten en thuis kwamen met ons eerste industriële item! Een heuse metalen fabriekslamp uit een Poolse fabriek. Super gaaf ding waar we beiden enorm trots op zijn. Bij thuiskomst hingen we hem meteen maar op. Maar in de schaduw van die geweldige lamp, bleken onze ‘oude’ meubeltjes nóg oubolliger dan voorheen.

industrieel1

Herkomst onbekend

Dus bezochten we nóg een antiekmarkt waar we pardoes tegen een wel heel uniek metalen wandkastje aanliepen. Herkomst onbekend, ja een fabriek ergens in het verre oosten van Europa hoogstwaarschijnlijk, maar dat deed er ook niet toe. Want dit aparte metalen wandkastje doet nu dienst als ‘rariteitenkabinet’ in onze keuken. De kleine vakjes in het kastje vullen we met ‘gekke’ items die we reeds gekocht hebben of nog gaan kopen. En het schuine paneel bovenop de kast wordt gebruikt als (kook)boekenplank. Het groene, verweerde metaal van het steekt goed af tegen de feloranje muur, zo bleek. Bovendien matcht het ook nog eens perfect bij onze fabriekslamp. En zo werd ons interieur weer een beetje meer industrieel en weer een klein stukje minder oubollig.

industrieel4

Apothekerskast

Maar we waren er nog niet, we misten nog wat. Vriendlief was er al een tijdje naar op zoek en zo ‘liepen’ we onlangs tegen deze geweldige industriële apothekerskast aan. De kast heeft ooit dienst gedaan als archiefkast in een oud Amsterdams ziekenhuis en schijnt er zelfs speciaal voor te zijn gemaakt. Jarenlang heeft de kast ergens bij iemand in de garage gestaan, totdat wij deze kochten via Baardwerk in Hilversum. Van industrieel, vintage tot aan andere unieke items voor in huis, bij Baardwerk in Hilversum hebben ze trouwens veel meer leuks. Leuk, stoer, uniek en vooral hee-heel betaalbaar, hou ik van!

industrieel3

40 laatjes

De metalen kast bestaat uit een loodzwaar metalen framewerk waarin maar liefst 40 laatjes hangen die allemaal heel fijn naar garage roken, zo bleek bij thuiskomst. Een best industrieel schoonmaakklusje kan ik je vertellen, maar het was het meer dan waard. Want 40 laatjes verder, hebben we nu een prachtige, stoere, industriële kast in onze woonkamer staan waar we echt al onze rommel in op kunnen ruimen die we in de loop der jaren verzameld hebben.

industrieel2

Klaar?

Of we klaar zijn met ons interieur nieuw leven in te blazen …? Nee, nog lange niet. Een stoel, een lamp, een nieuw TV-kastje en wellicht (over een aantal jaren wanneer de kids uit hun knoeiboel fase gegroeid zijn) een nieuwe bank staan nog op het industriële wensenlijstje. Dus blijven we op zoek naar bijzondere, nieuwe, oude, vintage meubeltjes die ons interieur van een nieuw jasje voorzien.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog