Dit wil je niet missen...

Oranje boven, bierloos koningsdag vieren

Vandaag is het koningsdag. Zo’n dag waarvan ik me steeds vaker afvraag: “wat ga ik in vredesnaam doen?” Want het wordt gewoon nooit meer zoals het vroeger was. Niet urenlang op terrasjes hangen, zuipen totdat je erbij neervalt, barbequen (als het weer het toe laat althans) tot je 100 kilo weegt en feesten tot diep in de nacht. Noop, das war einmal.

Burgerlijk met koningsdag

In ruil daarvoor kijken we nu heul burgerlijk naar een optocht (yawn), bekijken we een brandweerdemonstratie en bezoeken we even de kermis (waar we niet verder komen dan de draaimolen, want alleen dat vindt peuterlief leuk). En dan moeten we alweer huiswaarts,  dan worden er 2 moe.

Poepie nuchter met koningsdag

Dan zeggen we bye, bye koningsdag en druipen we poepie nuchter af richting huis. Zwaaien we onze kinderloze vrienden uit die plaatsnemen op een bijgelegen terras. Gelukkig zijn wij lang niet meer de enigen. Steeds meer uit onze vriendenclub belanden in het zelfde bierloze schuitje. Niet dat ik nou perse bier hoef te drinken (nee echt niet hoor, dat valt best mee), maar een alcoholische versnapering op koningsdag? Dat hoort natuurlijk wel een beetje.

Ooit, weer feesten met koningsdag

Nou ja, het zal ooit wel weer komen, dat feesten met koningsdag. Als zonenlief de leeftijd hebben bereikt dat ze zichzelf kunnen redden. Naar ons toe gehold komen wanneer ze geld nodig hebben om in de botsauto’s te gaan. Ons vragen of ze een patatje mogen halen, ons vragen wanneer ze thuis moeten komen. En wij op een bijgelegen terrasje, genietend van een lekker biertje, de boel gadeslaan.

Doen wat de kids leuk vinden

Maar weet je? Misschien verlang ik daar helemaal nog niet zo naar. Want dat betekent dat onze jongens alweer groot zijn, echt groot. En stiekem wil ik dat nog helemaal niet. Nee, laat dat koningsbiertje dan gewoon nog maar even zitten. Vandaag doen we al wat de kids leuk vinden. Net zo lang totdat ze het niet meer willen.

Wat doe jij met deze koningsdag?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog