Dit wil je niet missen...

Opperdepop kookboek…. leuk kookwerk

Leuk, leuk… Hoewel koken helemaal niet zo’n mijn ding is, vind ik koken voor onze kleine man fantastisch. Niet dat ik hem uit principieel oogpunt geen potjes wil voeren, want die zijn mijn inziens net zo gezond en soms eigenlijk best wel makkelijk. Maar oh wat is het leuk om lekkere en creatieve maaltjes voor hem te verzinnen.

Opperdepop kookboek van AH

Met een beetje creatieve inspiratie uit het ‘Opperdepop‘ kookboek van AH en van wat ik online sprokkel van bijvoorbeeld de website keukenkikker.nl of smikkels, boordevol met leuke en gezonde minireceptjes, maak ik lekkere groente- en fruithapjes voor zoonlief. Kleine bewaarpotjes gekocht en eens in de week aan de slag met potten, pannen, blender en verse groentes, vlees of vis. Sperzieboontjes met courgette, tomaat, witvis en rijst. Broccoli met kleine stukjes zalm en pasta. Minimacaroni met bloemkool, gesmolten kaas en opvolgmelk. Rode bietjes met worteltjes en aardappel. Het is allemaal even leuk en zoonlief geniet er zichtbaar van. Dat is dan toch wel de kroon op je ‘kookwerk’ moet ik zeggen.

Opperdepop kookboek, gezond en divers eten

Gezond en gevarieerd eten vind ik belangrijk. En gezond is mijn ogen niet meer dan divers eten. Ik kijk wel uit met teveel suiker en teveel zout. Want toegevoegde suikers en zouten zitten in veel van ons verpakte voedsel. Ik vind het erg interessant om over voeding te lezen. Maar ben ik eerlijk, dan vind ik het soms best lastig om te bepalen wat nou wel en wat nou niet goed voor je zou zijn. Met al die tegenstrijdige verhalen over voeding, je wilt toch het beste voor je kind. Wat eens goed was, is dat nu niet meer en andersom. Maar dan probeer ik altijd maar mijn gezonde verstand te gebruiken. Gelukkig speelt het Opperdepop kookboek van AH daar goed op in.

Bewust zijn van wat je eet

Ik beken meteen schuld hoor, ook ik heb wel eens geëxperimenteerd met chiazaad, sojamelk, kokosvet en andere ‘geclaimde gezonde producten’. Het één is een blijvertje gebleken, het ander is verdwenen achter in de kast om bij ons thuis nooit meer het daglicht te zien. Bewust zijn van wat je eet, dan kom je een heel eind denk ik. Genieten mag en een keer wat lekkers is mijn inziens echt niet erg. Maar dan doen we de volgende dag gewoon een beetje minder. Balansen is bij ons thuis dus wel het toverwoord. Dat probeer ik ook mee te geven aan mijn nageslacht. Dan weer eens een lekker vers gekookt maaltje afgewisseld met een lekker (ai wat zoet) danoontje. De andere keer een kant en klaar potje babyvoeding met een schaaltje (oei wat zuur) yoghurt.

Lees ook: Italiaanse tosti… Helemaal opperdepop

Wat kook / geef jij je baby?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog