Dit wil je niet missen...

Opgeruimd staat netjes

In een poging het bontgekleurde babyspeelgoed op te laten gaan in mijn interieur en niet steeds mijn nek te hoeven breken over de rondslingerende vormenstoven, houtblokken, stapelbekers, muziekdozen en andere babyprullaria, kocht ik mijzelf twee curvers. Zulke curvers waar wieltjes onder zitten en die je dus lekker eenvoudig kunt verplaatsen. Reuze handig leek mij dat, niets was minder waar. Want al gauw bleken de curvers niet bestand tegen de enorme hoeveelheid speelgoed die onder andere de goedheiligman onze kleine vent had toebedeeld. Uitpuilende curvers met niet sluitende deksels was het gevolg. Dan maar op zoek naar een alternatief.

kist_post

In een van mijn mamablaadjes stuitte ik op dé oplossing. Een speelgoedkist. Wat een uitvinding, dat ik daar nou nooit eerder aan heb gedacht. Speurend op het internet trof ik een hele reeks speelgoedkisten aan, in allerlei soorten, maten en modellen. Van vrolijk, gekleurde speelgoedkisten met naam tot aan complete themakisten. Allemaal ontzettend leuk maar niet persoonlijk natuurlijk. Dus besloot ik op zoek te gaan naar een kist die ik zelf kon beschilderen. Na wat rondsnuffelwerk vond ik een geschikte blank houten kist met genoeg inhoud voor de gehele collectie babyspeelgoed van een gemiddelde speelgoedwinkel. Ik kocht een pot schoolbord verf en gewapend met schuurpapier en kwast ging ik de kist te lijf. 3 lagen verder was een donkergrijze kist het resultaat. Vervolgens vrolijke, gekleurde krijtjes ingeslagen en zie hier, onze ‘eigen gemaakte’ speelgoedkist. Dankzij de grijze schoolbordverf in een handomdraai om te toveren tot een andere ‘nieuwe’ kist. En, straks als de kleine man groter wordt, kan hij ook zijn eigen creaties op de kist kwijt. Hij staat er alweer een tijdje, maar ik ben er nog steeds erg blij mee.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog