Dit wil je niet missen...

Online boodschappen, welke online supermarkt past bij jou?

In een eerdere blog over online boodschappen doen schreef ik al hoe online boodschappen doen mij een hoop en energie scheelt. Aangezien deze blog alweer 1,5 jaar oud is, is het hoog tijd voor een update. Er is namelijk best wel wat veranderd. Er zijn een hoop nieuwe online supermarkten bijgekomen. Waar Albert Heijn nog lang de enige supermarkt was met een professionele webwinkel en landelijke bezorgservice, zien we nu dat ook supers als Jumbo, PLUS, Coop, Spar en Deen in een groot deel van Nederland de boodschappen aan huis bezorgen. Maar welke online supermarkt kies je nou?

In deze blog zoom ik wat verder in op de verschillende online supermarken. Welke aanbieders zijn er, wat zijn hun voorwaarden, en wat zijn de pluspunten en minpunten van de verschillende supers?

Bij welke supermarkten kan je allemaal online boodschappen doen?

Zoals gezegd: Albert Heijn is allang niet meer de enige supermarkt met een landelijke bezorgservice. Ook PLUS, Coop, Deen, Spar, Jumbo, Picnic, Ekoplaza, Hoogvliet, Dekamarkt, Vomar, Poiesz, Dirk en Jan Linders bieden de mogelijkheid om een online bestelling te plaatsen. Een aantal van deze supermarkten heeft een heel lokaal bezorggebied. Daarom kijk ik in deze blog alleen naar de supermarkten die in het grootste deel van Nederland bezorgen.

Albert Heijn

Albert Heijn is nog altijd de meest populaire online supermarkt van Nederland. Dat komt met name door het ruime assortiment (ruim 28.000 producten) en een uitgebreide bezorgservice. Je kunt de boodschappen 6 dagen per week, van 7:00 tot 22:30 laten bezorgen. De bezorgkosten liggen tussen de €3,95 – €12,95 (afhankelijk van het gekozen bezorgmoment). Afhalen is mogelijk vanaf €1,50 – €3,50. Appie heeft een relatief hoog minimum bestelbedrag van €70.

Jumbo

Jumbo is de nummer twee online supermarkt van Nederland. De laatste 2 jaar is het bezorggebied van Jumbo enorm uitgebreid. Daarnaast heeft Jumbo van alle supermarkten de meeste afhaalpunten. Handig, want zo kun jij de boodschappen zelf afhalen wanneer jou dat uitkomt. Het minimum bestelbedrag ligt op €50. Bezorging aan huis kost €6,00, en afhalen bij een pick-up point kost tussen de €1,00 en €3,50. In de regel is Jumbo net wat voordeliger dan AH.

PLUS

Wil je online boodschappen bestellen? Overweeg dan ook zeker PLUS. Hoewel het assortiment nog wat beperkt is, bieden zijn een aantal prima bestelvoorwaarden. Zo ligt het minimum bestelbedrag hier op €25, zodat ook kleinere bestellingen mogelijk zijn. De bezorgkosten liggen op €6,00 en afhalen in een winkel kost €2,50. Tegen een kleine meerprijs kun je de boodschappen zelfs dezelfde dag laten bezorgen. Groot verschil tussen PLUS en AH/Jumbo is dat bij PLUS de supermarkt zelf verantwoordelijk is voor de bezorging van jouw boodschappen. Op die manier profiteer je dus – ook online – van de service van jouw vertrouwde supermarkt. Voor meer info klik hier.

Coop

Coop introduceerde vorig jaar een gloednieuwe webwinkel (Coop.nl). De boodschappen online bestellen is hier een genot. Daarnaast werd vorig jaar het bezorggebied flink uitgebreid, de kans is groot dat ze nu ook bij jou aan huis bezorgen. Coop werkt met een drempelbedrag van €40. Bezorging aan huis kost €4,99, en afhalen in de winkel kost €2,99.

Het assortiment van Coop is nog niet zo uitgebreid als dat van Jumbo en AH. Zie ook deze pagina voor uitgebreide informatie.

Spar

Bij Spar denk je misschien niet direct aan online boodschappen doen. Toch lanceerde Spar vorig jaar een spiksplinternieuwe webshop met een aantal bijzonder aantrekkelijke voorwaarden: geen minimum bestelbedrag, gratis bezorging bij bestellingen vanaf €50, en geen extra kosten wanneer je de boodschappen afhaalt in de winkel. Bestel je de boodschappen voor 10:00 uur? Dan worden ze dezelfde dag nog bezorgd. Nadeel van Spar is dat ze relatief duur zijn.

Picnic

In dit lijstje mag ook de nieuwste supermarkt van Nederland niet ontbreken. Picnic is de 100% online supermarkt: bestellen kan alleen met de Picnic App. De supermarkt biedt de laagste prijs garantie, een minimum bestelbedrag van €25, en standaard gratis bezorging. Met de App zie je precies waar de bezorger rijdt, zodat je exact weet hoe laat je de boodschappen kunt ontvangen. Picnic is inmiddels actief in een aantal grote steden waaronder Amersfoort, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Online boodschappen doen; win-win

Je leest het goed; er is vandaag de dag genoeg online boodschappen aanbod onder de zon. Maar er zijn toch ook nog best een een hoop verschillen. Zeker als het gaat om de beschikbare regio’s waar de online supermarkten bezorgen. In onze woonplaats hebben we dan ook vooralsnog een beperkte keuze. Maar ik geloof vast dat er binnen niet al te lange tijd meer supermarkten zullen volgen, en andere supermarkten hun bezorggebied gaan uitbreiden. Als werkende ouder vind ik dat een unicum. Want het online boodschappen doen is namelijk écht een uitkomst. Het scheelt niet alleen zeeën van tijd, maar ook nog eens een hoop gedoe én frustraties. Ik zeg win-win.

Doe jij online boodschapen en waar?

Deze gastblog wordt je aangeboden door Boodschappenspot.nl

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog