Dit wil je niet missen...

Onder de grond en hoog in de lucht; kindertheater Thuis bij Molletje in Zwolle

Soms kom je ineens ergens, waarvan je het bestaan nog niet af wist. En als het niet was dat iemand jou daarop had geattendeerd, zou je daar wellicht ook nooit zijn achtergekomen. Zonde eigenlijk, want zo blijkt; er is nog zoveel vertier voor kinderen waar we simpelweg niet van weten, maar zo leuk is om te ontdekken. Zo kwam ik terrecht bij kindertheater Thuis bij Molletje in Zwolle. Een kindertheater met een echt ondergronds Molshuis!

Door een collega van vriendlief werden we getipt door dit kindertheater. Wij zijn grote fans van kindertheater en houden eveneens van wat alternatiever vertier voor kinderen. Hoewel we net zo vaak en graag een krijspalijs of pretpark bezoeken, vinden wij het dus ook leuk om juist dingen te doen die niet zo voor de hand liggen. Thuis bij Molletje sprak ons daarom meteen aan. En zo besloten we de voorstelling: Molletje en de Vreemde Vogel te bezoeken.

Lees ook: Woezel & Pip op zoek naar de sloddervos, goes theater

Thuis bij Molletje in Zwolle

Thuis bij Molletje speelt zich dus af onder de grond in een heus molshuis. In het molshuis woont natuurlijk Molletje; de hoofdrolspeler van het theater, mét zijn vriendjes Egel, Muis en Co het nijn. Samen beleven de diertjes verschillende avonturen, onder toeziend oog van een klein publiek van kindjes dat de voorstelling van heel dichtbij kan meemaken en er zelfs een onderdeel van mag uitmaken.

Muzikaal poppentheater met boodschap

Thuis bij Molletje is een muzikaal, poppentheater ontwikkeld en uitgevoerd door Richard en Mirjam. Richard heeft een pedagogische achtergrond en Mirjam is kunstenares. En dat zie je goed terug. De styling en de uitvoering van het Molshuis, maar ook de poppen zelf zijn geheel van eigen makelaardij. Tijdens de voorstellingen worden alledaagse thema’s behandeld; zoals vriendschap, onzekerheid, verdriet en angst.

Tijdens de voorstelling worden eenvoudige liedjes gezongen en zit het jonge publiek op kussens vlak voor waar het allemaal gebeurt. De kindjes worden gedurende de hele voorstelling meegenomen in het verhaal en zelfs om een bijdrage gevraagd. Dit maakt de voorstelling heel speciaal, want het kind speelt als het ware een rol in het geheel. Welk kind wil dat nu niet.

Kindertheater voorstelling: Molletje en de Vreemde Vogel

De kindertheater voorstelling: Molletje en de Vreemde Vogel is een interactieve muzikale voorstelling die gaat over Zipri de kiwi. Zipri is verdrietig dat hij kan niet vliegen, zoals hij andere vogels ziet doen. Molletje besluit hem te gaan helpen. Samen gaan ze de wolken in, maar wanneer de figuurtjes weer op de grond zijn, concluderen ze dat het eigenlijk best prima is dat ze zijn, zoals ze zijn. En dat is precies de boodschap die de kindjes wordt meegegeven; dat het goed is zoals je bent, omdat jouw vrienden je waarderen om wie je bent.

Thuis bij Molletje in de oude binnenstad van Zwolle

Zoals ik al aangaf; je moet het weten, want anders raak je niet zo snel Thuis bij Molletje. Dat maakt het meteen ook weer extra leuk, want het voelt een beetje alsof je een geheime plek bezoekt, waarvan bijna niemand afweet. De ruimte waarin het allemaal gebeurt, het Molshuis, is ook best een bijzondere omgeving te noemen. Het molshuis bevindt zich namelijk ergens in een kelder midden in de oude binnenstad van Zwolle. Via een atelier, brengt een kleine trap je onder de planken van het pand, waar in een kleine ruimte een heus molshuisje is nagemaakt. De ruimte is alles behalve ruim, dus erg claustrofobisch moet je niet zijn, maar dit maakt wel dat de sfeer tijdens de voorstelling erg intiem is en het jeugdige publiek automatisch in het spel betrokken wordt.

Kindertheater; laagdrempelig, intiem en luchtig

Doordat de voorstelling zo intiem, laagdrempelig en luchtig gespeeld wordt, is het ijs voor de meeste kindjes snel gebroken. Om even aan te geven hoe snel; onze kleine knorrepiet zoekt liever niet meteen de voorgrond op, maar na het eerste liedje stond zelfs hij vooraan, mee te zwaaien met de vilten wolkjes.

Van alle tekenfilmtunes, kinderfilmmuziek en pretparklawaaiigheid dat de kinderoortjes van onze jongens hebben moeten aanhoren, is het liedje uit de voorstelling Molletje en de Vreemde Vogel misschien nog wel het langst blijven hangen. Tot op de dag van vandaag zingen onze jongens nog “daar heb je Zipri… hoog in de luhucht.” Indruk maakt de voorstelling dus zeker.

Wil je ook Thuis bij Molletje in Zwolle bezoeken? Houd de agenda op de website of de facebookpagina van Molletje in de gaten voor de meest recente data! De eerste voorstelling staat gepland voor in de meivakantie op 3 mei om 15.00 uur, waarvoor nog enkele plekken vrij zijn. Wil je daar bij zijn? Meld je dan aan via thuisbijmolletje@gmail.com. Thuis Bij Molletje bezoek je al voor € 6,50 p.p. (kinderen en volwassenen). 
Zou jij ook zo’n poppen kindertheater voorstelling bezoeken met je kinderen?
Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog