Dit wil je niet missen...

Noddles broekjes, Fruitfunk en tiptoi; wat zijn mijn favoriete merken voor kinderen?

Ik ben natuurlijk fan van kindermode, maar dat wist je inmiddels al wel. Het is zelfs zo erg dat ik de hoeveelheid kinderkleding die ik onlangs nieuw gekocht heb, nog niet eens met jullie heb kunnen delen. Het is gewoon té veel. Maar welke merken en producten zijn nou eigenlijk favoriet bij mij? Het leek mij daarom leuk om de Kids Brand TAG in te vullen, die ik bij Patricia van Mommy Stories tegenkwam. Over Noddles broekjes, Fruitfunk, tiptoi en meer dus.

De TAG gaat over welke producten en merken ik gebruik voor onze kids. Maar ik zou ik niet zijn, als ik ‘m niet toch heel ietsjes over een andere boeg zou gooien. Ik voeg er namelijk nog een paar onderwerpen aan toe. En je raadt het vast al, deze onderwerpen gaan over, hoe kan het ook anders, kindermode. Lees je mee?

Verzorgingsproducten

Shampoo en wasgel

Anders dan met kindermode ben ik met verzorgingsproducten totaal niet merkvast. Het is maar net wat er in de aanbieding is. Meestal gebruik ik dus de shampoo en wasgel van het huismerk van onze supermarkt. Of ik koop het bij de Action. Daar shop ik tegenwoordig ook de verzorgingsproducten voor mijzelf, want dat scheelt behoorlijk.

Zalfjes

Op het gebied van billenzalf heb ik wel een favoriet. Al zijn onze mannen al lang geen baby meer, die zalf gebruik ik namelijk nog wel. Fan ben ik van de Bepanthen babyzalf, die gebruik ik zelfs voor mijzelf. Het is net een wondermiddel en werkt echt overal voor.

Luiers en luierdoekjes

Voor luiers en luierdoekjes geldt hetzelfde als voor de andere verzorgingsproducten, merkvast ben ik niet. De ene keer zijn het de luiers van de Jumbo en de doekjes van de Aldi. De andere keer koop ik mijn luiers bij het Kruidvat en de luierdoekjes bij de Action. Eén ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen; ze zijn goedkoop. Ik ga mijn eigen billen namelijk ook niet afvegen met duur, vier-laags, zijdezacht wc papier.

Kindermode

Schoenen en laarzen

Kinderschoenen moeten goed zitten, zoveel is zeker. Ik koop dus meestal merken waarvan ik zeker weet dat deze rekening houden met de ontwikkeling van kindervoeten. Mijn favoriete kinderschoenenmerk is Shoesme. Ik vind ze niet alleen erg leuk, ze staan erom bekend goede schoenen te hebben voor kindervoetjes die nog volop in ontwikkeling zijn.

Het is niet dat ik nooit andere schoenen koop, integendeel. Ik heb voor onze jongens meestal meerdere paren per seizoen. Ik kan het nou eenmaal niet laten steeds weer leuke schoenen te zien. Sportschoenen, van Adidas of Nike behoren dus ook vaak tot de voetenuitrusting van onze kids. Iets minder voetverantwoord wellicht, maar het oog wil ook wat.

Laarzen heb ik eigenlijk altijd van Bergstein. Ik val nou eenmaal voor kleur en de kleurrijke regenlaarsjes van Bergstein kan ik écht niet weerstaan. Ik kies eigenlijk altijd voor rubberen regenlaarzen. Toen ik onlangs dus in aanraking kwam met de rubberen regenlaarzen van Aigle, was ik meteen nieuwsgierig. Ze zijn net zo kleurrijk, hebben een mooie hoge schacht en voelen comfortabel aan. Ik ben benieuwd hoe lang ze mooi blijven.

Lees ook: Shoptip: Scandinavische kindermode en meer

Ondergoed en sokken

Het ondergoed en de sokken voor de jongens koop ik eigenlijk altijd bij de Zeeman of de Action. Ze hebben er voldoende keus en genoeg leuks voor de boys. Hoewel ik eigenlijk niet zo van licentie kleding houd, vind ik het dan weer prima als ze rondlopen in bijvoorbeeld Paw Patrol ondergoed of met sokken van Spiderman.

Jeans en joggers

Onze jongens lopen veel in broekjes van stof, zoals tricot of joggingstof. Dat zit lekker comfortabel tijdens het spelen. En dankzij die leuke printjes die ze vaak hebben, staan ze ook nog eens hartstikke leuk.

Ik ben heel erg fan van de broekjes van Noddles. Noddles broekjes zijn handgemaakt van stoffen met vrolijke én stoere printjes. De broekjes blijven ook super lang erg mooi. Zelfs na veel ravotten, vies worden en veelvuldig wassen. Het zal je dan ook niet verbazen dat we al een hele collectie Noddles broekjes tot ons bezit hebben. Maar Karin en Nienke, de creatieve breinen achter het merk, komen steeds weer met leuke nieuwe stoffen waardoor mijn wishlist met Noddles broekjes maar blijft groeien.

Zoals deze ‘Tractor Factor‘. Het meegroeibroekje met groene tractor print.

Of dit joggingbroekje ‘Purrfect Pilot‘ met piloot en luchtballonnen print.

En natuurlijk dit te gekke harembroekje ‘Mighty Knights‘ vol met kleurrijke ridders.

Het is nog even wachten op lange broeken weer. Maar wanneer die tijd weer aanbreekt, shop ik als eerste één van deze Noddles broekjes, zoveel is zeker.

Voor wat betreft jeans slaag ik trouwens meestal overal en nergens. Ik koop net zo snel een duurdere jeans van Vingino als een goedkopere van HM. Ik ben gek op de wat stoerdere jeans, zoals een biker model. Een leuke wassing ga ik ook niet uit de weg.

Truien en tops

Gek ben ik dus op kindermode met print, mocht je dat ontgaan zijn. Voor de bovenkleding van de jongens kies ik dan ook meestal wederom voor kleurrijk en print. Uiteraard combineer ik een broekje met een drukke print wel vaak met een wat rustiger shirtje. Maar boven een jeans hoort nou eenmaal een printje. Vooral de sweaters van Mini Rodini vind ik prachtig. Gemaakt van biokatoen en altijd in lichtelijk idiote kleurencombinaties (hoe gekke hoe beter) en met bijzondere prints die je eigenlijk nergens ziet. Love it!

Lees ook: Mini Rodini T-Rex vondst van de bovenste plank

Voeding

Knijpfruit en drinken

Pedagogisch verantwoord roep ik even; ik geef mijn kinderen water. Ja, natuurlijk drinken ze hier water, en op aanraden van de tandarts nu zelfs een beetje meer. Maar ze drinken ook wel eens wat anders. Ik kocht voorheen altijd dixap, dat aanlengde met (veel) water. Maar sinds kort geef ik ze als ook wel eens fruitwater. Dat is toch net even een keer wat anders dan water en ook een stuk minder zoet dan de reguliere pakjes drinken.

Knijpfruit krijgen ze hier ook wel. Hoewel ik de kids liever écht fruit geef, is als variant een knijpfruitje ook wel eens lekker. Bovendien voor onderweg is het reuze handig, want zo krijgen ze én vocht binnen én vitaminen. Beter als niks denk ik dan maar. Tegenwoordig koop ik de knijpzakjes van Slurpfruit. 100% fruit en verder geen toevoegingen.

Tussendoortjes

Tussendoortjes worden hier ook gegeten. Nu onze oudste op de basisschool zit, is het zelfs twee keer per week ‘koekdag’.  Dan mogen ze in plaats van fruit ook een koekje eten. Hoewel ik er eigenlijk niet écht een voorstander van ben, kan ik hem dat natuurlijk niet onthouden. Soms gaat er een stukje ontbijtkoek in. Maar de ‘schoolbars’ van Fruitfunk zijn hier ook favoriet. Een verantwoord tussendoortje dus.

Speelgoed

(Houten) speelgoed

Speelgoed hebben we veel (te veel). Alle speelgoedbakken puilen uit. Wat wil je ook met 3 sets opa’s en oma’s. Ik hield mij altijd voor alleen houten speelgoed in huis te halen. Maar dat streven heb ik al gauw laten varen, want dat is niet helemaal gelukt. Het houten speelgoed dát we hebben is veelal van Haba. De knikkerbaan van Haba hebben wij bijvoorbeeld en aangezien onze jongens gék zijn op bouwen is dat nog steeds een regelrechte hit.

Dat is ook de reden dat we een speciale Lego tafel hebben, die nu nog is gevuld met Duplo maar wat allicht straks plaats gaat maken voor écht Lego. En dan vinden we hier in huis het ook nog leuk om te puzzelen, te kleuren of iets ‘leerzaams’ te doen. Vooral de tiptoi producten van Ravenburger worden hier veel gespeeld.

Lees ook: Tiptoi ‘Mijn geluiden prentenboek’, spelenderwijs leren voor peuters

Fiets

Fietsen hebben we hier van het merk Pukky. Dat is eigenlijk per toeval gekozen, want ik vond die gele loopfiets, waar onze oudste het kneepje van het vak op heeft geleerd gewoon erg gaaf. Bovendien staan de fietsjes van Puky goed aangeschreven. Ook de échte fiets van de oudste is van Puky. De fiets kochten we niet zelf, maar kregen we en heel toevallig was deze ook van het merk Puky.

Tablet

Sinds onze iPad niet meer wordt opgeladen omdat deze al behoorlijk verouderd raakt, hebben we een kindertablet aangeschaft. De Storio van Vtech. Onze oudste vindt spelletjes erop spelen fantastisch. De spelletjes zijn vrij eenvoudig en precies gericht op de kleuterleeftijd. Ik merk alleen wel dat het ding wat traag is in vergelijking met bijvoorbeeld een iPad. Sinds kort heeft de Nintendo Switsch ook zijn intrede gedaan in huize Roelina’s. Maar de spelletjes daarop gaan dan wel ineens weer een stuk sneller.

Noddles broekjes, Fruitfunk en tiptoi, mijn favorieten

Zoals je leest, heb ik de TAG ietsjes aangepast. Origineel komt de TAG van Nicole van meisje-eigenwijsjeen de onderwerpen waren dan ook iets meer gericht op hele kleine kinderen. Niet dat mijn kinderen al heel groot zijn, maar de echte babyproducten zijn wij al weer geruime tijd uit. Bovendien vond ik het leuk om je iets meer te vertellen over de merken, die ik een warm hart toe draag. Zoals de kleurrijke broekjes Noddles bijvoorbeeld, de verantwoorde tussendoortjes van Fruitfunk of de leerzame spellen van tiptoi.

Lees ook: With love for the prints SS18 #3 – Noddles

Wat zijn jouw favoriete merken voor kinderen?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog