Dit wil je niet missen...

Nike Air Max, alleen leuk of ook verantwoord?

Je ziet ze overal; de Nike Air Max zijn al jaren ontzettend populair. Dat is natuurlijk niet gek gezien het feit dat Nike al enige tijd een van de beste in het vak is. Schoenen die voorheen enkel dienden als trainers voor topatleten, worden nu ook gebruikt als streetwear. Tevens, zal een hele dag buiten spelen voor kids ook topsport zijn. Des te meer reden om een mooi paar Air Max aan het verlanglijstje toe te voegen. Het merk heeft echter heel wat Air Max modellen uitgebracht. Zijn ze eigenlijk wel allemaal zo geschikt voor kinderen? Lees maar mee.

Nike Air Max 1

Zoals de naam het wellicht al weggeeft, was dit de eerste in zijn lijn. Een lijn, waarvan de ontwerpers van tevoren zelf nog niet wisten dat het zoveel modellen zou voortbrengen. Wat maakt de schoen iconisch? Het is de eerste schoen in de geschiedenis waar zichtbaar lucht in is verwerkt in de zool van de schoen. In combinatie met een stevige fit is deze sneaker een ontzettend plezier om op te lopen. Een lesje geschiedenis is heel leuk en aardig, maar het oog wil ook wat. De AM1 komt in ontelbaar veel kleuren, patronen en maten. Hierdoor zit er voor ieder iets tussen, voor jong en oud. En combineren is een waar feest! Onder een rokje of jeans, dat maakt niet uit. Het geeft werkelijk iedere outfit een speelse draai.

Nike Air Max 90

Al snel na de AM1 kwam de Air Max 90. Mijn all time favorite op sneaker gebied. Na het succes van de vorige editie wist Nike precies wat ze moesten doen om dit model nog beter te maken. Ze paste hun destijdse, geavanceerde technieken toe en kwamen met een model dat ietwat stoerder was de het vorige. De AM90 heeft namelijk strakkere lijnen en grovere materialen verwerkt in de upper van de schoen. Dit maakt het een gewaagder model en des te meer een statement. Deze schoen raad ik dus echt aan voor de avonturiers. Stevige schoentjes met een stoer karakter en hoog comfort. En ze staan gewoon enorm wijs bij die kleintjes.

Lees ook: Mijn 8 jeugdsentimenten: de favorieten uit mijn jeugd

Nike Air Max 270

In vergelijking met de vorige modellen is de AM270 een stuk moderner. In eerste instantie waren de AM270 bedoeld als ondersteuning tijdens strandsport. De schoen is gestroomlijnder en de hak bestaat letterlijk uit een grote luchtbubbel. Sterker nog, het is de hoogste hak van Nike tot nu toe. Je kunt je voorstellen dat dit voor erg veel comfort en steun zorgt. Laat ondersteuning nou een van de belangrijkste dingen zijn bij ontwikkelende voetjes. Hou je van een sportieve look? Dan zijn deze schoenen echt een uitkomst. Een ware combinatie van ondersteuning en sportiviteit!

Mijn all time favorite

Bijna 25 jaar nadat ik mijn eerste Nikes aanschafte, loop ik nog steeds wekelijks op een setje Nike Air Max 90’s of classics. Ik heb er zelfs meerderen van in de kast staan. Ze zitten gewoon heerlijk en daardoor het blijft mijn all time favorite op sneakergebied. Je zou eigenlijk denken dat ik met mijn 37 jaar oud er wel overheen gegroeid zou moeten zijn. Maar niets is minder waar. En nu besmet ik mijn kinderen met hetzelfde virus.

Nike Air Max, alleen leuk of ook verantwoord?

Maar eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik gewacht heb met het aanschaffen van deze sneaker voor mijn kinderen totdat ze echt goed konden lopen. Voor de allerkleinste (baby)voetjes raad ik namelijk zeker geen Nikes aan (of eigenlijk uberhaupt sneakers), hoe schattig dat ook lijkt. De zool van de sneaker is voor de flexibele babyvoetjes echt nog veel te stug, waardoor het voetje niet voldoende kan afrollen. Maar wanneer jouw kids goed kunnen lopen? Dan is de iconische Nike schoen met lucht in de hak voor kinderen een absolute aanrader op sneakergebied, wat mij betreft! Wij zijn er in ons gezin allemaal verzot op!

Wat is jouw favoriete sneaker merk?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog