Dit wil je niet missen...

De mooie mama-dingen TAG

Sinds ik moeder ben, is er weinig stoers meer in mij te bekennen. Bij het zien van andere of mijn eigen kinderen schiet ik meteen vol. De amoebe in mij is niet te negeren, weekdier als ik ben. Mama zijn van 2 gezonde zoons is gewoon het mooiste wat mij is overkomen. Daarom is deze TAG, die ik vond bij MrsMama, té leuk om niet in te vullen. Hierbij dus mijn antwoorden op de vragen van de ‘mooie mama-dingen tag’.

Het eerste wat je dacht toen je je kindje voor het eerst vasthield

Bij alle 3 onze kindjes dacht ik als aller, allereerste: “is het gezond?” Bij de laatste 2 bleek dit gelukkig zo te zijn. Maar hoewel dit bij onze eerste dochter ook zo leek (met een APGARscore van een 9 maar liefst), bleek dit na 16 uur toch niet zo te zijn.

Lees ook: Het sterkste meisje

Het mooiste eerste moment samen

Bij onze dochter was dit toen ze, net nadat ik uit de OK terug was gereden de kraamzaal op, bij mij lag na haar eerste flesje en ik zachtjes tegen haar praatte. Je zag dat ze mij hoorde en mij probeerde te zoeken met haar oogjes. Heel even keek ze mij recht aan en dat moment zal ik nooit vergeten.

Bij onze tweede, onze eerste zoon, was dit het moment dat hij voor het eerst bij mij werd gelegd, direct na de geboorte. Ik wilde niets liever, dan hem in mijn armen sluiten om nooit meer los te laten. We verloren onze dochter 2 weken naar haar geboorte. Ik had haar in mijn beleving té weinig vast kunnen houden. Ik hield mijn zoontje daarom stevig in mijn armen en NIEMAND (behalve papa natuurlijk) mocht hem vasthouden. Deze angst heeft zich overigens nog tot ver in mijn verlofperiode doorgezet.

Bij onze derde, onze tweede zoon, was dit gelukkig anders. Weer was het moment dat hij op mij gelegd werd voor de eerste keer het meest magisch. Weer was ik op en top gelukkig dat we nóg een gezonde zoon in ons gezin mochten opnemen. Maar angst om hem los te laten had ik dit keer minder.

Het eerste moment als ouders

Bij onze dochter werden we voor de eerste keer echt ouders. Het moment dat ik uit de OK terug werd gereden door manlief naar onze kraamkamer waar ook onze dochter lag, was ons allereerste echte moment als gezin samen. We waren intens gelukkig. In de 2 weken daarop werd onze dochter ziek en behandeld op de NICU van het ziekenhuis. Af en aan liepen we tussen het Ronald McDonaldhuis waar we verbleven, naar haar kamertje op de NICU. Het was onze eerste kennismaking met het ouderschap. Een hele heftige kennismaking met geen goede afloop die je geen kersverse ouder toewenst. Maar het waren wel 2 hele intense weken waarin we ons als gezin, ondanks alles, toch enorm hecht voelden.

Lees ook: Bevallige verhalen #6: bevalling 1, alles behalve romantisch

De mooie dagelijkse dingen

Na het krijgen van nóg 2, gelukkig gezonde, zoons mocht ik ook het moederschap ervaren als praktiserend moeder, zoals ik het noem. Het moederschap waarin je mag genieten van dagelijkse mooie dingen. Wanneer je een kindje verliest zijn ineens die kleinste dingen nóg belangrijker geworden. Ik ben zo intens dankbaar dat ik die kleine, mooie momenten allemaal mag meemaken. Keer 2 nog wel. De mooie dagelijkse dingen zijn voor mij daarom ook de natte kus die ik krijg van mijn oudste zoon wanneer ik hem ‘s ochtends naar de opvang breng. Het kleine, mollige baby-armpje om mij heen wanneer ik onze jongste zoon op til als ik hem uit bed haal. De twinkelende oogjes van onze oudste wanneer hij ‘s avonds in bed vertelt wat hij gedaan heeft die dag. De knuffels die de jongens elkaar geven in een onbewaakt moment. Alleen al door naar mijn zoons te kijken en te mogen zien dat ze groter worden, zich (naar behoren) ontwikkelen, dat is voor mij het mooiste wat er is.

Het mooiste om te doen samen

Op dit moment vind ik het mooi om samen met mijn zoontje de dag door te nemen op zijn bed. Dan vertelt hij zachtjes met een grote glimlach en een glinstering in zijn grote blauwe kijkers wat hij die dag heeft beleefd. Daar geniet ik nu heel erg van. Hij wordt zo groot en hij kan alles al zo goed onder woorden brengen. Hij kan echt al een verhaaltje vertellen en dat vind ik zo gezellig.

Met onze jongste kan dat natuurlijk nog niet. Daar zijn de mooie momenten samen nog voornamelijk non-verbaal. In tegenstelling tot de oudste, knuffelt de jongste weer graag. En ook dat is heerlijk om te doen. Natuurlijk vind ik het ook leuk om dingen met ze te ondernemen, torens van Duplo te bouwen, te kleuren of te verven, puzzels te maken of boekjes te lezen. Maar op dit moment zijn het echt de kleine dingen waar ik veel van geniet en waar ik dankbaar voor ben.

Onze mooiste vakantie als gezin

Wij hebben tot nog toe 2 zomervakanties met elkaar beleefd. De eerste keer gingen we als gezin naar Zeeland, daar was onze jongste nog niet geboren maar was ik al wel zwanger van hem. De tweede keer gingen we met zijn 4en naar België. Beide vakanties waren leuk. Gewoon om het als gezin met elkaar te beleven was bijzonder. Het waren overigens wel hele andere soort vakanties als dat we hadden voordat we ouders werden. Het was voor ons dus wel even schakelen. Maar genoten hebben we zeker.

Lees ook: Slapen in een stal

Ik vind mijn kindje op zijn mooist als hij

Cliché, maar ik vind ze altijd mooi. Ik vind ze op hun mooist  misschien nog wel, wanneer ze vredig slapen. Ik ga soms zomaar even stilletjes naast hun bedje zitten. Dan kijk ik naar ze. Geniet ik van het moois dat mij is overkomen. Gatver, wat een dweil ben ik eigenlijk hè.

Dit had ik voor geen goud willen missen

Cliché alert: eerste lachje, eerste kus, eerste keer mama, papa, eerste verjaardag, eerste keer zwemmen, eerste dit, dat, zus en zo. Echt waar, alles is even bijzonder. Ik zou het moederschap an sich voor geen goud willen missen. Al dacht ik hier 5 jaar geleden heel anders over.

Lees ook: 10x ‘wat je nog niet wist over mij’

De mooie momenten waar ik me op verheug

Ik verheug me enorm op het moment dat mijn jongste gaat lopen en groot genoeg is om samen met zijn oudere broer te spelen. Ik kan niet wachten totdat de jongens samen kunnen ravotten, spelen en zelfs ruzie maken. Het lijkt me heerlijk 2 van die blagen in huis te hebben die niet met en niet zonder elkaar kunnen. Onze zoons schelen elkaar krap 2 jaar dus met een beetje geluk gaat dit werkelijkheid worden. Ik kijk er naar uit!

Wat een enorme leuke TAG. Het doet je toch weer even stilstaan bij hoe bijzonder het moederschap eigenlijk is. Cliché: het is echt het mooiste dat er is. En nou kap ik, want mijn zakdoekjes raken op.

Wat zijn jouw favoriete momenten als moeder zijnde? Neem je deze TAG over? Dan zou ik het leuk vinden als je dat mij laat weten. Ik ben namelijk erg nieuwsgierig naar andere ‘mooiste mama momenten’.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog