Dit wil je niet missen...

Een mooie herinnering aan de mooiste bloem in mijn leven

Ik kom er wekelijks. Nu heb ik het geluk dat we er niet ver vandaan wonen. Elke zondag wandel ik er dan ook heen. Met een vers bosje bloemen of wat anders. Dan verzorg ik het, maak ik het schoon, ververs ik alle bloemetjes en vervang ik al wat smerig of lelijk is geworden. Het is mijn manier om nog voor mijn dochter te kunnen zorgen. Het onderhouden van haar grafje. Het enige wat ik nog voor haar kan doen.

Een bloemrijk grafje

Het grafje van onze dochter is momenteel nog behoorlijk vol met bloemen. Een kleine drie maanden geleden zou onze dochter jarig geweest zijn en dat herdenken we altijd jaarlijks met wat naasten. Dan brengt iedereen een bloemstukje mee en is het grafje van onze dochter ineens weer op en top bloemrijk.

Lees ook: Bijna 4 jaar geleden, wat mis ik je

Iets blijvends voor op het graf

Toch zoek ik altijd naar iets blijvends op het grafje. Zo hebben we er wat knuffels staan, een aantal windmolentjes en wat tuinstekers. Bloemen vergaan immers zo snel. Toen kwam ik in aanraking met Be-flowerd. Via een persbericht ontdekte ik dat Daphne Engelke, de maakster van de bloemen en eigenaresse van Be-flowerd, naast het maken van vilten (trouw)bloemen, ook rouwbloemen maakt.

Be-flowerd rouwbloemen: speciaal

Het ‘vangen’ van een herinnering aan iemand die je verliest, dat is wat Daphne beoogt met haar rouwbloemen. Want bloemen doen ons, net als muziek, denken aan bepaalde situaties, momenten en personen. De handgemaakte vilten bloemen van Be-flowerd ‘vangen’ niet alleen de herinnering, het zijn tevens blijvende aandenkens.

Een vilten Jasmijn voor Jasmijn

Ik kreeg meteen een brok in mijn keel bij het zien van de bloemen, want ik kon mij geen betere herinnering voorstellen dan een vilten Jasmijn voor onze mooie Jasmijn. Ik schreef Daphne aan en zij ging aan de slag voor wat de mooiste bloem bleek die ik ooit had gezien.


Mijn verwachtingen waren hoog

Toen de Jasmijn binnenkwam was ik enorm nieuwsgierig. Het voorproefje dat Daphne mij stuurde leek al zo mooi, mijn verwachtingen waren hoog. Het takje met Jasmijntjes was goed verpakt en er zat een mooi handgeschreven kaartje bij met een persoonlijke tekst, waarvoor dank.

De bloem: ik werd er stil van

Toen ik de bloem uitpakte, werd ik er echt even stil van. Het was precies zo geworden als ik in mijn hoofd had, misschien zelfs nog wel mooier. Een hagelwitte herdenkingsbloem die niet alleen gelijknamig is aan onze dochter, maar ook symbool staat voor het korte, maar mooie leventje dat zij heeft geleid. De bloem is volledig gemaakt van een zachte, natuurlijke vilt. Alle blaadjes, nerven, bloemknopjes zijn zo detailistisch gemaakt, je kunt zien dat er tijd en liefde in is gestoken. Dit maakt de bloem extra bijzonder.

De stolp en de Jasmijn: de laatste rustplaats

Op advies had ik alvast een stolp gekocht waaronder de bloem zou komen te staan. Ik koos voor een grote, hoge stolp waaronder ik ook een kaartje en (later) een beeldje plaatste. De stolp heeft eerst even bij ons op de kast gestaan. Ik keek er telkens naar wanneer ik langs liep. Afgelopen zondag bracht ik de stolp met de Jasmijn naar haar definitieve (rust)plaats.

De stolp en de Jasmijn: een mooie plekje

De stolp met daaronder de Jasmijn heeft een mooi plekje gekregen tussen de rozenkwartsteentjes, temidden van het grafje. Ik ben er echt heel erg blij mee, en als onze dochter het kon zien, dan weet ik zeker dat ook zij het mooi had gevonden.

Een rouwbloem naar wens gemaakt

Iedereen die een dierbare heeft verloren, of moeders die in het zelfde schuitje zitten als ik, kan ik een herdenkingsbloem van Be-flowerd aanbevelen. Of je het nu als blijvende herinnering thuis neerzet, op een altaartje, bij een urn of buiten op een grafje. Een rouwbloem van Be-flowerd is doordat Daphne deze op maat en naar wens maakt, een unieke, blijvende herinnering.

Daphne, nogmaals dank voor jouw bijzondere, mooie werk.

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog