Dit wil je niet missen...

Ik over het moederschap: de mommy TAG (2.0) deel #1

Met dat ik steeds meer blogs lees, ontdek ik ook steeds meer TAGs. Zo ook deze, over het moederschap waar ik als mamablogger natuurlijk graag over vertel. Ik spotte de mommy TAG bij Sylvia van A lovely Adventure. Een TAG waarin ik antwoord geef op in zijn totaliteit 20 vragen over het moederschap. In dit eerste deel geef ik openhartig antwoord op de eerste 10 vragen over het moederschap. Lees je mee?

Lees ook: https://www.roelina.nl/mama-zin-onzin/mijn-leven-als-mama-tag/

1. Hoeveel kinderen heb je en hoe oud zijn ze?

Ik heb drie kindjes. Je ziet er twee. Twee gezonde zoons van 3,5 en 20 maanden. Maar zoals velen inmiddels wel weten, hebben wij ook een dochter. Een dochter die nu bijna 5 jaar oud geweest zou zijn. Onze dochter overleed aan een zeer zeldzame longaandoening genaamd ACD, twee weken nadat zij gezond ter wereld kwam.

Lees ook: Ik ben de moeder van drie kinderen, kijk maar

2. Wat is jouw mooiste mama moment?

Die vind ik moeilijk. Want het zijn er zoveel. De natte kus van mijn snotterige dreumes wanneer hij mij gedag komt zeggen. De “ik hou ook van jou, mam” van mijn peuter wanneer ik hem ’s avonds instop. Het is allemaal even mooi. Uiteraard zijn ook de momenten dat mijn kinderen ter wereld kwamen magisch. De eerste keer oogcontact met name. Dat je beseft: “ik heb jou gemaakt… wauw!”

3. Wat is jouw grootste frustratie momentje als mama?

Och, heb je even? Wanneer mijn beide jongens mij (weer eens) tot wanhoop drijven en ‘en plein public’ NIET luisteren?! Of tijdens het eten (waarom altijd tijdens het eten)… wanneer peuterlief alleen maar zit te kletsen (best gezellig hoor) en alles behalve zijn bordje leeg eet? Of dreumeslief die besluit alles van zijn bord aan de hond te voeren? En wanneer je er vervolgens wat van zegt, na een lange dag werken, beiden in koor beginnen te blèren en dan helemaal niks meer eten? Of überhaupt nog IETS wel willen die avond? Moet ik doorgaan?

4. Hoe breng jij je kinderen discipline bij?

Ik doe maar wat, eerlijk! Uiteraard hebben we ook regels die we (proberen) na te leven, gelden er consequenties wanneer de regels worden overschreden en leggen we uit waarom we bepaalde dingen wel of niet (zo) doen. Maar voor het grootste gedeelte? Alles op gevoel!

5. Vloeken en schelden waar je kinderen bij zijn?

Oepsie, ja dus. Ik wou dat het anders was, maar het floept er te gauw uit. Ik ben er sinds dat ik kinderen heb wel meer op gaan letten. En het is ook pas sinds nu dat ik me bewust ben van dit gedrag. De wake-up call kwam natuurlijk toen mijn peuter ineens ook g#dver..##e ging roepen. Nu verbeter ik hem dat het potverdikkie is… We gaan de goede kant op.

6. Is je relatie met je partner veranderd sinds het ouderschap?

JA! Ik kan wel zeggen dat het niet zo is. Dat het allemaal wel meevalt en je gewoon tijd vrij moet maken voor elkaar. Leuk, maar in de werkelijkheid niet zo simpel. We zijn op dit moment echt meer papa en mama dan partners. Gelukkig gaan we eens per jaar een weekendje weg met z’n tweeën en dat is écht een aanrader voor elke (drukke) ouder.

7. Gedraag jij je soms net als je eigen moeder tijdens de opvoeding?

Pfff, helaas wel (sorry mam). Ik ben er trouwens van overtuigd dat het genetisch is bepaald. Met andere woorden: ik kan er niks aan doen.

8. Hoe is de relatie met je vrienden sinds je mama bent?

Stukken minder ook. Al probeer ik wel weer wat vaker de deur uit te gaan en wat leuks te doen met de meiden. Maar dat valt nog niet mee. Als ik al de puf heb om na mijn werk, het moederschap, het huishouden en g#d mag weten wat nog meer, zin heb om de deur uit te gaan, is het nog maar de vraag of ook mijn vriendinnen nog die puf hebben.

9. Favoriete plek om naar toe te gaan met je kinderen?

Ik ga veel met mijn jongens naar de Koperen Ezel, dat zit hier vlakbij en is gegarandeerd plezier. Een super leuke mix van spelen en dieren kijken. En het is nog gratis ook. Verder weg heb ik sinds kort het Nijntje Museum ontdekt. Daar ga ik ook zeker nog eens heen. En uiteraard moet ik Dinoland in Zwolle niet vergeten. Dat blijft hier voorlopig nog wel een succes, verwacht ik.

10. Minst leuke plek om naar toe te gaan met je kinderen?

Dat is een erg moeilijke vraag. In principe is het namelijk al gauw goed, als mijn kids maar bij me zijn. Maar er zijn natuurlijk plekken waar het voor kinderen gewoon niet leuk is. Waar ik ze geen plezier mee doe om ze er mee naar toe te nemen. Zo houden wij bijvoorbeeld samen erg van rommelmarkten bezoeken. En dan bedoel ik niet even een uurtje over een markt lopen. Nee, wij lopen er het liefst uren op zoek naar ‘ouwe rommel’. Daar worden mijn oogappels echt niet blij van. Het is eigenlijk net als met winkelen. Lang, hersenloos en ongestoord in kledingrekken trekken is wat wij als stel graag doen, maar ook daar wordt mijn kroost niet blij van.

Zoals je ziet missen er nog 10 vragen. Daar geef ik graag volgende week openhartig een antwoord op, in deel #2 van deze mommy TAG (2.0). Kom je dan weer lezen?

Scheld jij eigenlijk wel eens waar je kinderen bij zijn?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog