Dit wil je niet missen...

Moederdagposters

Moederdag, een begrip dat sinds dat ik moeder ben ineens een hele andere lading gekregen heeft. Voorheen kocht ik natuurlijk altijd wat aardigs voor mijn eigen moeder. Dacht ik begin mei ineens weer “sh#t”, het is bijna moederdag. Dan dook ik op de valreep nog even een winkel in om een geurtje of bodylotionnetje te scoren. Nu ben ik zelf moeder en ben ik degene die verwend wordt.

Uitslapen met moederdag

Moederdag betekent uitslaapdag. Echt uitslaapdag, want op alle andere uitslaapdagen ben ik meestal toch degene die als eerste de kids hoor roepen. Op Moederdag doet iedereen extra stilletjes, want het is immers ‘moeders’-dag. Bovendien doe ik op Moederdag ook echt spreekwoordelijke oorpluggen in en draai me nog lekker een keer (of wat) om. Moeder is er even niet.

Ontbijt op bed met moederdag

Moederdag betekent ook ontbijtopbeddag. Dan komen vriendlief en zoon(s)lief stilletjes de ouderlijke slaapkamer binnen met een vers geperst jus-tje, heerlijk geurend bakkie koffie en uiteraard een fijn belegd afbakbroodje. Ik haat kruimels in bed, maar op Moederdag maak ik graag een uitzondering. Dan kruimel ik fijn en lang mijn hele bed onder de ontbijtkorrels (en spijt dat ik daarvan dan heb de avond erna).

Verwennen met moederdag

Moederdag betekent natuurlijk ook verwendag. Althans de ochtend dan, maar daarover straks meer. Met moederdag mag ik de door mijn kroost zelf in elkaar geknutselde werkjes uitpakken. Vol overtuiging de door mijn kinderen gefabriceerde abstracte tekeningen bewonderen en natuurlijk cadeautjes uitpakken.

Wij moeders verdienen credits, toch?

Sinds ik moeder ben, weet ik ook pas hoezeer wij moeders een dag verdienen dat wij in het zonnetje gezet worden. Namelijk voor alle 364 dagen per jaar dat we onze benen uit ons moederlijke lijf rennen om voor ons lieftallig gezin te zorgen. Dat we ons uitsloven in de keuken voor iedereen die naar het lijkt dat toch niet kan waarderen (“lust ik niet!”). Dat we zonder morren wasmanden vol stinkende sportsokken en smerige onderbroeken wassen (“is dat nu nog uit de was?”). Dat we ons een breuk tillen aan boodschappentassen vol met etenswaar dat in een mum van tijd toch weer verdwenen is (“heb je niks lekkers in huis gehaald?”). Dat er altijd wel iemand in de buurt is die geduldig naar je verhalen luistert, zonder vragen je tranen droogt en met je lacht wanneer niemand het verder grappig vindt. Voor al dat en meer, verdienen wij moeders best een beetje credits toch?

Download Moederdagposters

Daarom en omdat ik het gewoon leuk vind, maakte ik voor Moodkids 3 Moederdagposters die je natuurlijk weer geheel gratis kunt downloaden. Leuk staan ze in een mooie (wissel)lijst, maar gewoon ergens opgeplakt met een plakbandje of puniaise, misstaan ze even min.  Ik maakte voor elke poster een zwart/wit variant en een kleurvariant.

364 dagen tot de volgende Moederdag

Ik zeg: kom maar op met Moederdag. Of liever gezegd moederochtend, want zoals ik al schreef, heeft rond het middaguur alle verwennerij van die ochtend allang plaatsgemaakt voor de normale (wan)orde van die dag. Dan ben ik weer gewoon moeder en ren ik weer doodnormaal de benen uit mijn moederlijke lijf. 364(en een halve) dag lang, totdat het volgend jaar weer opnieuw Moederdag is.

(foto: Moodkids)

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog