Dit wil je niet missen...

Modderdag 2018: vandaag mag je vies worden van de modder!

Modder, het blijft een grote aantrekkingskracht hebben op kinderen. Op mijn kinderen althans wel. En geef ze eens ongelijk, want wat is nou leuker dan vies worden van een beetje modder? Vandaag is het Modderdag 2018! Genoeg reden dus om vies te worden en genoeg plekken waar dat vandaag volledig geaccepteerd kan.

Vies worden van de modder tijdens Modderdag 2018

Spelen en ravotten in de modder is leuk. Wij deden het al regelmatig in de bijgelegen natuurspeeltuinen die onze regio rijk is. Maar ook gaan we graag naar blotevoetenpaden, waar de modder meestal ook rijkelijk aanwezig is. Broeken opgestroopt en vies worden maar.

blotevoeten3

Modder bij blotevoetenpad Hof van Twello

Zo gingen wij al eens naar het blotevoetenpad Hof van Twello. Een blotevoetenpad waar je, dankzij het moeras dat zich op het midden van de route bevindt, behoorlijk vies wordt van de modder. Het 2 kilometer lange pad brengt je langs gras, modder, water en langs Middeleeuwse-, Romeinse en andere demotuinen. Super leuk én leerzaam en lekker buiten in de natuur. Woon je in omgeving Twello? Bezoek dan op deze Modderdag zeker even het blotevoetenpad Hof van Twello.

Lees ook: Op de blote voeten… blotevoetenpad Hof van Twello

Modder bij blotevoetenpad Lieterberg

Ook bezochten wij het langste blotevoetenpad van België en Nederland. Blotevoetenpad Lieteberg is maar liefst 3 km lang en brengt je door het park de Hoge Kempen. De route gaat langs water, zand, en niet te vergeten; modderpoelen. En dat is natuurlijk waar we het allemaal voor doen. Midden in het gebied rondom het blotevoetenpad bevindt zich een immense uitkijktoren van 18 meter hoog, waardoor je een mooi uitzicht hebt over het park. Ben je er vandaag in de buurt? Dan zou ik zeker even van de modder genieten daar!

Lees ook: Het langste Blotevoetenpad van België en Nederland; blotevoetenpad Lieterberg

blotevoeten1

Meer tips voor Modderdag 2018

In de modder spelen is dus leuk! Gelukkig maar dat er in onze regio genoeg modderigs te beleven valt. De blog Kidsproof besteedde er onlangs al aandacht aan. Daar vind je dus nog veel meer tips om modderige voeten te krijgen.

Vies worden van je eigen modder

Maar zelf kun je natuurlijk ook eenvoudig een modderbende creëren. Je schept een bak of speciekuip vol met zwart zand, giet er een hoop water in en tadaah; je hebt modder. En dat het dan vies wordt in je tuin, dat moet je dan maar even voor lief nemen. Vandaag is het namelijk Modderdag 2018!

Wat vinden jouw kinderen van spelen in de modder?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog