Dit wil je niet missen...

Mijn leven als mama TAG

Lijstjes mens als ik ben, ben ik ook gek op de welbekende TAG lijstjes van andere (mama)blogs. Superleuk om dan dus zelf ook zo’n TAGlijstje in te vullen. Dit TAG lijstje kwam ik tegen op PSnim. Geen nieuwe TAG maar wél een hele leuke. Want het geeft jullie wéér een kijkje in mijn mamakeuken.

mama2

Ben je een werkende mama of een thuisblijf mama?
Zoals wel duidelijk denk ik, ik ben een ‘working mom’. Ik werk 36 uur per week verdeeld over 4,5 dag. En ik vind dat leuk, echt waar.

Zou je het anders willen?
Nee! Oké, ook ik heb wel eens een dipje en dan denk ik…”waarom niet wat minder? Ik kan het niet handelen”… Maar overall gezien, zolang ik het nog red zo, blijf ik dit op deze wijze doen. Het maakt mij financieel onafhankelijk, zelfstandig én meer dan alleen een mom. Niet dat ik het zijn van een mom niet leuk vind, dat vind ik zeer zeker, maar ik ben daarnaast ook nog gewoon Roelina.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje/wiegje?
Nou, euh…. niet altijd, dat moet ik toegeven. Onze kleine man begint elke nacht wél in zijn eigen bedje, maar heel soms zijn er periodes dat hij uiteindelijk toch tussen ons belandt. Wanneer hij huilend in zijn bedje wakker wordt door een droom bijvoorbeeld of wanneer hij ziekjes is. Dan plukken we hem gewoon uit zijn ledikantje hoor, hupsakee, zo tussen ons in. En ik moet ook toegeven, mijn nachtrust is mij ook heilig. En stiekem is zo’n klein armpje dat ’s ochtends om je heen vouwt ook wel fijn!

De beste aankoop voor je kindje?
Oeh, moeilijke… Ik heb namelijk een heleboel beste aankopen 🙂 (shopaholic als ik ben). Hoewel ik ‘m op dit moment niet gebruik, is onze iCandy kinderwagen echt een superding gebleken. De stoere banden eronder brachten onze kleine man zelfs moeiteloos door het drassigste bos en over het mulste strand. Ook zijn er maar weinig kleertjes waar ik echt spijt van heb. ‘T staat ‘m allemaal even wijs. En hoewel onze kleine blaag er nog niet heel veel van heeft kunnen genieten, ben ik ook enorm blij met zijn speelhuis die hij van ons kreeg op zijn eerste verjaardag. Die heeft zijn nut, hetzij bij buurtvriendjes en -vriendinnetjes, al ruimschoots bewezen.

Hoeveel kinderen wens je?
Vroeg je me dit een aantal jaren geleden dan had ik hoogstwaarschijnlijk geantwoord geen. Nu zijn mijn kindjes alles waarvoor ik leef! Met de derde op komst zeg ik voorzichtig dat mijn gezinnetje compleet is. Maar ik heb in mijn leven geleerd dat de dingen niet altijd gaan zoals ze moeten gaan, dus zeg nooit, nooit.

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Pfoe, moeilijke.  Echt samen uit, alleen met elkaar? Zelden. Niet bewust overigens hoor, meestal als we zonder de koekepeer op stap gaan (een enkele keer dus) dan is dat toch met vrienden erbij. Alhoewel, onlangs zijn we nog wel samen wat gaan eten. Maar echt plannen doen we dit soort dingen niet.

Favoriete bezigheid van je kindje?
Donderjagen, for sure! Het is een echte jongen. Hij mag dan ook graag zijn (of liever gezegd onze) grenzen op zoeken. Klimmen op tafels, stoelen en andere obstakels. Gooien met spullen die niet van hem zijn (of eten, doet het ook altijd leuk) en uiteraard ravotten in de bosjes samen met zijn vriendjes bij de kinderopvang. Zo zit meneer dan ook met enige regelmaat onder de schaafwondjes en blauwe plekken. Hangt hij niet de kwajongen uit? Dan mag hij ook graag een boekje lezen samen met mama.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ik ben ze niet echt tegengekomen, die miskoopjes. Heb eigenlijk alles wel gebruikt. Ik twijfelde soms soms nog wel om voor de wat duurdere, luxere producten te gaan, maar in de meeste gevallen koos ik dan uiteindelijk toch voor het goedkoopste of de ouderwetse versie, waar ik overigens geen spijt van heb. Voorbeeldje; de Zenzi kruik, een flexibele kruik die niet gloeiend heet wordt of lekt. Superding, dat geloof ik graag. Maar ik heb het gelaten bij de ouderwetse metalen kruik, die ik dus maar een heel enkele keer, echt alleen in de eerste week gebruikt heb. Een ander voorbeeldje is het aerosleep matras. Prachtige verhalen over het gaatjesding gehoord, maar ik vond ‘m wel een tikkie aan de dure kant. Ben dus gegaan voor alleen een topmatrasje. Geen spijt van gehad, voldeed m.i. ook prima.

Het favoriete eten van je kindje?
Hmmm, onze kleine man is een echte carnivoor. Dus; vlees! En dan met een hoofdletter V. Schotel je hem een lekker zoet broodje voor en een boterham met worst…? Drie keer raden voor welke optie meneer gaat.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Ja! Een echte familybak. BAH, wat kreeg ik daar jeuk van in het begin. Een stationwagen dus. Hoe ongelofelijk burgerlijk kun je worden. Nou zo dus. Maar ja, praktisch is het wel. Want met twee boxers, kind en bijbehorende rompslomp maakt dat een stationwagen geen overbodige luxe is.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Op dit moment? Nou aangezien ik volop zwanger ben, voor de derde keer dus, voel ik mij aardig zeekoe-waardig. Ik ontplof bijna voor mijn gevoel, want de rek is er wel een beetje uit na drie keer. Maar vooralsnog ben ik na mijn tweede zwangerschap weer prima bijgetrokken. Stille hoop dat dit straks ook weer gebeurt. Ik moet er wel bij vertellen dat ik mijn meisjeslichaam pre-moeder nooit meer helemaal heb terug gekregen (hoe kan dat ook anders met maatje 34 en 53 kilo), maar een ramp vind ik dat absoluut niet. Voor iemand van bijna 35 (AUW, zo oud alweer?) kan ik nog best mee…. toch?

Wat is je droom vakantie met kids?
Pfoe, ik ben (nog) geen ervaringsdeskundige op dat gebied. Ik denk eigenlijk niet anders dan anders. Ideale vakantie vind ik namelijk een stedentrip. Ik ben gek op steden. Gebouwtjes, straatjes, marktjes, ditjes en datjes bezoeken. Ik hoop dat mijn kids dit later ook zullen waarderen. Wel afgewisseld met wat zon, zee en strand natuurlijk. Maar twee weken sec liggen bakken aan een costa of een zwembad? Niks voor mij.

En je droom vakantie zonder kids?
Zie hierboven.

hand

Wat is er verandert in je leven sinds je mama bent?
Ik las het ook op andere TAGs; ik ben chronisch moe lijkt het wel. Het is een f#cking fulltime job dat moederen. Superleuk hoor, maar ook enorm druk. Tijd voor mezelf of vrienden om mij heen is dan ook drastisch minder geworden en behoeft mijn inziens wel wat verbetering. Ook financieel is er een hoop verandert. Uitgaven zoals kinderopvang, luiers, voeding en (ja, ja, dat doe ik zelf) kleding voor de kleine man zijn echt geen kattepis. Oh, en ik ben een enorme dweil geworden. Ik word week bij het zien van mijn kleine mannetje en kan janken om van alles en nog wat. Ben dus een stuk sentimenteler geworden sinds ik mama ben, maar dat zal er wel bijhoren denk ik. Maar alles is het meer dan waard hoor, want (cliche) moeder worden en zijn, is echt het mooiste wat er is (zie? dat bedoel ik nou met een dweil 🙂 )

Mijn hart smelt als ik ………… (maak de zin af)
Niet moeilijk, … naar hem kijk. Dat gevoel van trots, dat onbegrensd houden van. De liefde (dweilalarm) die je kunt voelen voor zo’n klein hummeltje is echt onbeschrijfelijk.

Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Absoluut INTERNET, met een dikke I als hoofdletter. En dat varieert dan van de grote ketens zoals HM en Zara tot aan (luxere) online boetiekjes. Maar ook de Zeeman, Wibra en Hema doen het goed bij mij hoor. Het maakt mij eigenlijk vrij weinig uit waar ik iets koop, als het maar leuk is.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Oh je, moet ik weer wat bekennen, Ik ben niet zo’n beautyqueen. Wat ik standaard gebruik zijn de make-up en verzorgingsproducten van Clinique. Maar toegegeven geef ik daar geen bergen geld aan uit. Opmaken doe ik wel maar minimaal. Een heel enkele eer, als ik op stap ga bijvoorbeeld (en dat is tegenwoordig echt maar een heel enkele keer) smeer ik er nog wel eens meer op dan anders. Maar op een reguliere dag volstaat een BB creampje, een mascaraatje en wat eyeliner prima.

A-merk of huismerk?
Absoluut huismerk. Ik doe mijn boodschappen bij de Aldi. Zonder blikken of blozen, ik haal er nagenoeg alles. En dat scheelt enorm! Echt waar. Ik schaam me er niet voor, het is zelfs een sport voor me geworden goedkoop boodschappen te doen.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Nee, zoals je al hebt kunnen lezen, zeker niet. Vriendlief overigens wel. Maar het is allemaal nog goed gekomen met me. Want ook mijn eierstokken zijn heel biologisch gaan rammelen toen ik de 30 ben gepasseerd. En zie nu, hartstikke mama!

Wat is het leukste aan het moederschap?
Je kindje zien opgroeien (weer een cliche, maar zo waar). Dat hoopje mens dat zich heeft gevormd in jouw, naar jouw en zich ontwikkelt, ontwikkelt en nog eens ontwikkelt. Een eigen karaktertje met heul veul trekjes van jouw en van je partner. Dat gevoel van trots, dat is voor mij het mooiste aan het moederschap en alle sores eromheen 100% meer dan waard.

Zo, dat was ‘m dan. Mijn leven als mama. Hoe ziet jouw mama-leven eruit?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog