Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #47: peuter is uw hulp in huis

Herken je dat ook? Alles wat je doet in huis aan huishoudelijke, in jouw ogen waarschijnlijk oersaaie, klussen is rete interessant aldus het kleine grut. Stofzuigen, afwassen, dweilen, afstoffen…. Alles wordt met grote interesse gadegeslagen en in een onbewaakt moment wordt de taak zelfs vol overgave overgenomen.

Kleine poetser

Zo trof ik bij ons thuis de kleine koekepeer al menig keer aan met stofdoek in de hand al poetsend over de vensterbank gaan. Of met de stofzuigerslang onder de arm, heen en weer zwiepend de kamer door gaan. Ook laatst weer kon ik rekenen op de hulp van mijn eigen kleine poetser. Nadat ik de kamer had gestofzuigd en emmer en dweil had klaargezet om te gaan dweilen, zag ik vanuit een ooghoek een klein, blond mannetje met (nog lege) emmer en dweil door de kamer heen schuifelen. Bloedserieus werd de taak waargenomen. Hilarisch.

Schoonmaken een stuk minder saai met peuter

Ook afwassen is een huishoudelijk klusje dat hij (nog) zeer interessant vindt. Zeker wanneer er schuim aan te pas komt. Stoel wordt aan het aanrecht geschoven en de afwasborstel ter hand genomen. Dat het schuim vervolgens letterlijk aan het plafond zit, nemen we dan maar even voor lief. Want zo’n kleine hulp in de huishouding maakt schoonmaken ineens een stuk minder saai.

huishoudhulp

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog