Dit wil je niet missen...

Working Tuesday: een werkende moeder met een blog

Ik heb dus een nieuwe hobby, mocht het je ontgaan zijn. Naast creabea bezig zijn, is schrijven mijn nieuwste hobby. Dus besloot ik als werkende moeder van 2, jawel: een blog te beginnen. Wauw, slim zeg.

Slim? Of toch niet…

…nou eigenlijk misschien wel niet zo. Want ik heb al zo weinig tijd als werkende moeder, laat staan dat ik tijd heb om te bloggen. Nu gaat dat schrijven nog wel. Ik schrijf namelijk recht uit mijn hart en die artikeltjes die vloeien redelijk moeiteloos uit mijn pen. Maar een blog onderhouden is meer dan dat, daar ben ik inmiddels wel achter.

Bloggen is meer dan schrijven alleen

Bloggen is dus veel meer dan het schrijven van alleen (leuke) artikeltjes en daar een foto bijzoeken of maken. Het onderhouden van social media en het opbouwen van een netwerk zijn ook reële onderdelen van ‘the bloggerslife’. Ook het lezen van andere blogs en het reageren daarop zijn inmiddels heuse dagtaken geworden. Bovendien krijg je hierdoor zelf ook reacties op je eigen blogs (die overigens veel voldoening geven, laat daarover geen misverstand ontstaan) die de nodige tijd vergen. Ik kon mij voorheen nooit goed voorstellen dat er bloggers zijn die full time bloggen. Nu begrijp ik dat juist heel goed.

Aanmodderen of groeien

Na 2 jaar ‘zomaar wat aanmodderen’, heb ik met mijzelf afgesproken dat ik wil kijken of ik dit jaar mijn blog wat kan laten groeien. Ik heb mij daarom aangesloten bij veschillende bloggroepjes. Het voordeel is dat ik in aanraking kom met allerlei collega mamabloggers waar ik dagelijks tal van leuke blogs mag lezen. Maar de keerzijde is dat het me steeds meer tijd kost. Tijd die ik simpelweg niet heb. De vraag is nu: blijf ik aanmodderen of ga ik groeien?

Geen full time blogger

Ik ben een full time werkende moeder met een blog. Ik ben dus geen full time blogger, daarmee kan en wil ik mij ook niet meten. Ik heb dus ook niet de illusie dat ik dagelijks per sé een blog moet publiceren. Lukt dit wel, dan is dat leuk meegenomen. Lukt dit niet, so be it. Aan onderwerpen schort het overigens niet. Mijn ‘to do bloglist’ is inmiddels langer dan mijn shopping wishlist (en die is lang kan ik je vertellen). Ik kan er simpelweg gewoon de tijd niet voor vinden om al die onderwerpen uit te werken. Ik werk immers 8 uur op een dag en heb ook nog een gezin.

What’s it gonna be?

Voor het moment haal ik nog steeds enorm veel voldoening uit het bloggen. Ik kan lekker van mij afschrijven en ik krijg energie van al die leuke reacties die ik krijg van collega bloggers. Waarvoor dank en ga daar vooral mee door. Ook de leuke samenwerkingen die ik mag doen dankzij mijn blog, zorgen ervoor dat ik nog steeds plezier heb in wat ik doe. Maar er komt een tijd dat ik keuzes zal moeten maken. Ga ik meer tijd steken in het bloggen en ga ik écht groter groeien? Of blijf ik simpelweg wie ik ben, de blog van een werkende moeder mét een blog.

Hoe doen jullie het?

26 reacties op dit bericht

Ik zit in hetzelfde schuitje als jij: 2 kinderen, een man en een baan combineren is niet altijd evident. Dat bloggen erbij nemen is misschien niet zo slim, maar het is voor mij begonnen als een uitlaatklep om alle zorgen van me af te schrijven en die uitlaatklep is het nog steeds. Anderzijds lees ik ook jouw perfectionisme tussen de regels: dat aanmodderen is niet helemaal hoe we het idealiter zien, maar dat moeten we als werkende mama leren: omhelzen dat niets ooit nog perfect en af is.
Over de frequentie: sinds begin dit jaar, blog ik op vaste tijdstippen: maandag, woensdag en vrijdag, steeds om 19u en dat heeft wel een positieve evolutie naar lezers/volgers met zich meegebracht.

Dat is mooi gezegd. Omhelzen… zo heb ik het nog nooit bekeken. Dank voor je tip van het bloggen op vaste tijden. Ik ben daar ook zoekende naar. Ik heb al wel met mijzelf afgesproken nog maar 3x in de week te posten. Zo verschuif ik de druk van het moeten een beetje. uiteindelijke gaat het om kwaliteit en niet om kwantiteit.

Hier ook een werkende mama van 2 en blogger. Vaak wordt er inderdaad gedacht dat het alleen maar even een stukje schrijven is, maar het is veel meer dan dat. Ik denk dat ik er zo een paar uur per dag mee kwijt ben. Meestal ’s avonds als de kids in bed liggen. Ik doe het wel dagelijks en het geeft mij ook veel voldoening, maar het vinden van de juiste balans is soms lastig. Ik denk dat het huishouden hier er het meeste onder lijdt 😉

Och hemel, dat huishouden ja. Het is precies zoals je zegt.

Voor mij is het bloggen nog altijd een hobby en probeer het de beperken tot de weekends, vooral op zondag. Zo blijft het leuk zonder dat ik me aan deadlines moet houden!

Dat is best een goede tip. Op vaste dagen bloggen of alleen in het weekend. Ga ik maar eens bekijken of zoiets mij kan lukken.

Wat een leuke blog, leuk om eens te lezen. Ik werk part-time, ben moeder en ik blog. Bloggen doe ik wanneer het me uitkomt… Graag zou ik wel verder willen groeien en samenwerkingen aan gaan.

Als je er verder geen concreet doel mee hebt, en het puur voor jezelf doet, zou ik lekker blijven aanmodderen. Ik bezie mijn blog als mijn passie en vind het alleen maar heerlijk om na een werkdag te bloggen. Daarom doe ik het zo vaak. X

Ik kan het merken dat jij het echt doet vanuit een passie. Ook ik doe dat, alleen ik heb een soort drang waardoor ik vind dat het dan weer meer moet worden ofzo. Dat kan ik zo slecht uitschakelen.

Zolang je er voldoening uit haal is dat het belangrijkste toch? Bloggen is inmiddels mijn werk geworden, maar geniet er nog elke dag evenveel van x

Mag ik even zeggen dat ik het hilarisch geschreven vind? Dat zal wel komen omdat het zo herkenbaar is…Daarom heb ik laatst dus de beslissing genomen om er mijn werk van te maken. Maar ik was fulltime thuis, zonder inkomsten. Jij werkt 36 uur…Kan/wil je minder uren werken? Wat wil je bereiken? Je mag me eventueel ook mailen hoor 😉

Oh haha, dank je. Leuk om te horen. Tja, wat wil ik bereiken. Dat is een mooie. Voor nu meer interactie en meer volgers. Echt een doel met keiharde aantallen heb ik (nog) niet. Ik kijk welke groei ik kan behalen en of ik een stijgende lijn kan vast houden, tot een bepaald punt uiteraard. Minder werken is tot dusver nog geen optie. Simpelweg vanwege een hypotheek die wij beiden dragen (manlief en ik) + een gezin en dat betekent keihard dat er centen op de plank moeten komen. Ik probeer wel met mijn blog een soort ‘portfolio’ op te bouwen. Ik heb ooit eens geleerd van iemand: “als je iets wilt, moet je het gewoon doen.” Ik wil graag schrijven en ben dus gewoon maar begonnen. Wie weet… Ik zal zeker een keer contact met je opnemen. Dank je nogmaals!

Zolang je plezier en energie uit je blog kan halen zou ik deze zolang mogelijk door zetten. Energie halen uit iets is niet zo makkelijk, en dat heb jij wel gevonden hierin! Ga lekker genieten en laat de toekomst op je af komen 🙂

Ga ik zeker doen, dank voor de oppepper 🙂

Jaaa dat is een lastige keuze die je ooit moet maken! Uiteindelijk zal de tijd het ons gaan leren en zien wat er allemaal voor moois nog op je pad komt. De toekomst is iets moois waar we allemaal niet aan kunnen komen, maar waarop we moeten wachten. Soms is het een gok wagen en er iets moois voor terug krijgen. Succes met de toekomst 🙂

Interessante afweging. Zeker als je een baan ernaast hebt, goed om bij stil te staan hoe je het wil invullen. Ik heb een strak schema en dat werkt prettig. Wil mijn blog professionaliseren en er misschien mijn baan van maken, als dat lukt.

Dat vind ik een mooi streven, je baan ervan maken. Ik zou het denk ik nooit volledig kunnen doen als werk, denk ik. Freelancer schrijven is wat anders wellicht. Maar een blog? Kun je daar echt van rondkomen?

Ik ben moeder, heb 2 relaties én ik werk (ok… wacht, ik heb nu natuurlijk bevallingsverlof, maar goed.. ik ben een werkende moeder) en ga er graag op uit. Dus nee, ik heb niet alle tijd om te bloggen. En daarom heb ik ook afgesproken dat ik me niet gek laat maken. Bij mij wordt niet elke dag wat gepost. Als ik zou willen, zou ik dat best kunnen. Maar ik wil daar gewoon geen tijd voor maken. Daarom post ik iets om de 4 dagen (ongeveer). Dat vind ik een prima tempo en daarmee kan ik alles in balans houden. Ik ben ook niet iemand die van te voren een heel schema met blog onderwerpen heeft, al teksten heeft klaar staan en dus vooruit werk. Bloggen moet leuk blijven en ik doe het erbij. Natuurlijk is het leuk om meer volgers te krijgen. Maar dan ben ik ook meer bezig om bij iedereen langs te gaan. Me aansluiten bij groepen doe ik dan ook niet (hoe gezellig ook). Ik houd het bij de interactie op mijn blog en met name de leuke interactie op mijn privé Instagram account. Daar haal ik al veel voldoening uit.

Dat vind ik echt een fijne reactie. Goed om te lezen dat je post om de 4 dagen. Voor mijn gevoel is dat te weinig, maar waarom eigenlijk?! Ik heb (nu) ook besloten dat ik het aantal postst probeer los te laten. Dank! Ik heb trouwens ook niet echt een schema, maar werk wel graag vooruit.

Inderdaad, hoezo is om de 4 dagen te weinig? Ik denk dat het goed is om te bedenken voor wie je het doet. Natuurlijk kan je om de 2 dagen posten, maar als jij daar zelf niet gelukkig van wordt (of het bloggen gaat daar mee uiteindelijk tegen staan), bereik je er weinig mee. En voor je lezers hoef je het niet te doen. Want ik kom hier toch wel om de 4 dagen :). Ik houd er van als mensen dicht bij zich zelf blijven. En dan lees ik liever kwalitatief goede blogs om de 4 dagen, dan snel geschreven stukjes om de dag.

Oh dat is lief van je. Je hebt idd gelijk dat je beter voor kwaliteit kunt gaan dan kwantiteit. Ik heb dan ook besloten dat ik mijzelf de druk van het ‘meer’ posten niet (meer) op ga leggen. Bloggen moet inderdaad niet gaan tegenstaan.

Ik struggle ook met tijd en dan met name tijd voor de blog. Heb nog geen goede balans gevonden helaas. Dus nu maar bloggen wanneer het lukt en er dan ook extra van genieten 🙂

Dat is een hele goede manier. Zo deed ik dat ook altijd. Tot dat ik mijzelf steeds meer verplichtingen oplegde.

Ik herken veel in je verhaal ook al ben ik nog maar bijna een half jaar bezig.. Ik ben ook een fulltime moeder met een blog. Ook haal ik er veel voldoening uit het het is echt een stukje me time geworden. Graag zou ik willen groeien maar dat gaat niet zo makkelijk als ik dacht het kost echt heel veel tijd! Vooral het lezen, reageren en dan ook nog delen en socialmedia.. Omdat ik hele dagen alleen thuis ben met mijn dochtertje lukt het gewoon niet om meer dan drie x per week te bloggen en de andere zaken bij te houden. In de toekomst hopelijk meer maar voor nu is het goed zo.

Die me-time herken ik wel ja. Alleen wordt bij mij de druk wel steeds groter merk ik. Of dat de juiste ‘me-time’ is vraag ik me af 🙂

Geef een reactie

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Roelove's mamablog én grafisch ontwerp

Meer in Mama zin en onzin
“Kijk mama een boom”, nou warempel…!

Dat mijn peuter creatief is, dat wist ik natuurlijk allang! Duh, dat heeft ie natuurlijk van mij (poch, poch). Nu is het altijd lastig om...

Sluiten