Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #95: Spiderman thema kinderfeestje voor een kleuter

Het is alweer bijna een maand geleden. Dat onderstreept nog eens extra hoe snel die verrekte tijd ook alweer gaat. Een maand alweer is onze zoon een heuse kleuter. Mooie gelegenheid om even terug te kijken naar het moment dat hij 4 jaar werd. Want wij organiseerden een heus Spiderman thema kinderfeestje voor hem. Kijk maar mee.

Lees ook: Mama dagboek #92: Peppa Pig en George themafeest voor onze 2-jarige peuter

De Spiderman uitnodiging

Uiteraard, en zoals je wellicht van mij gewend bent, maakte ik weer een echte verjaardag uitnodiging voor het thema kinderfeestje van onze kleuter. En omdat Spiderman helemaal the bomb is, vraag me niet waarom, was het idee voor deze uitnodiging dan ook rap geboren. Ik besloot de uitnodiging te maken in de comic style, die ik zo gaaf vindt. En gelukkig vond zoonlief dat net zo.

Lees ook: Spiderman uitnodiging voor een spiderman thema kinderfeestje

Een Spiderman verjaardagstaart

Een echt thema kinderfeestje is het niet zonder een toepasselijke taart. Wederom schakelde ik de hulp in van Jolijn Simmers, die dit ook keer weer de verjaardag uitnodiging als inspiratie gebruikte voor de taart. De taart was dus, net als de kaart, volledig in comic style en helemaal in mijn straatje dus. Gelukkig zag de taart er niet alleen leuk uit, hij smaakte ook fantastisch!

De Spiderman feesttafel

Een thema kinderfeestje is natuurlijk meteen dé gelegenheid om de tafel weer leuk en feestelijk aan te kleden. Dus shopte ik mij weer een slag in de rondte om een rood / blauwe tafel te creëren die niet anders dan Spiderman zou ademen. Zo bedekte ik de tafel dit keer met een rood gekleurd tafelkleed. Ik dekte de tafel met zelfgemaakte Spiderman placemats, witte bordjes en om en om blauwe en rode bekertjes. De Spiderman servetten maakten het geheel af. Verder decoreerde ik de tafel met wat overgebleven traktaties en stond het pronkstuk van de tafel; de Spidermantaart, uiteraard in het midden.

Spiderman traktatie

Onze koekepeer nam met dat hij 4 jaar werd dus ook officieel afscheid van het KDV. Een gedenkwaardig momentje dus. En zo’n momentje verdient een extra leuke traktatie, vond ik. Dus maakte ik, uiteraard geheel in het thema Spiderman, een spinnentraktatie. De spinnetjes die ik bedacht, maakte ik van voorverpakte ontbijtkoekjes, ingepakt in pakpapier en voorzien van 8 pootjes van Chenilledraad. Op de spinnetjes plakte ik een kaartje waarop stond van wie de traktatie was en ter ere waarvan.

Lees ook: Spiderman traktatie voor afscheid van het KDV

Spiderman cadeaus

Een Spiderman thema kinderfeestje is geen thema kinderfeestje zonder Spiderman cadeaus. En die kreeg onze kleine man dan ook. Naast de bergen ander speelgoed uiteraard, want dat onze kleuter verwend is dat hoef ik verder niet onder stoelen of banken te steken. Zo kreeg onze zoon onder andere Lego van Spiderman, want he; als je 4 bent is Duplo natuurlijk verre van interessant meer. De Spiderman Lego Junior sets zijn dan ook al veelvuldig in elkaar gezet. Ook een heuse Spiderman speelfiguur ontbrak niet tussen zijn cadeaus. Maar de lichtgevende Spiderman knuffel, die ik opgestuurd kreeg van de webwinkel Emob, maakte misschien nog wel het meeste indruk. De knuffel gaat elke avond trouw met onze Spiderman fan mee naar bed om de wacht te houden in de donkere nacht. Trouwens, bij meubelwinkel Emob vind je nog veel meer artikelen van Spiderman, waarvan elke Spidermanhartje sneller gaat kloppen. Ook voor andere licentiespulletjes zit je bij Emob goed. Paw Patrol bijvoorbeeld, daarvan mocht ik nog een slaapzak ontvangen voor onze kleinste man die idolaat is van de reddende hondjes brigade.

Terugkijken op een geslaagd Spiderman thema kinderfeestje!

Terugkijkend op de vierde verjaardag van onze zoon, kan ik zeker zeggen dat het geslaagd was. De taart was heerlijk, de kleine aanwezige Spidermannetjes vermaakten zich opperbest en ook de papa’s en mama’s heb ik niet horen klagen. Op naar volgend jaar.

Decoreer jij ook wel eens in een speciaal thema voor een kinderfeestje?

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog