Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #94: Hiep, hiep, hoera… onze kleuter is daar!

Vandaag precies vier jaar geleden kwam onze koekepeer ter wereld. Een blij moment na alle ellende. Maar vandaag zeker geen ellende, want onze kleine man wordt een grote vent. Heul groot zelfs, vanaf vandaag is hij officieel een heuse kleuter.

Lees ook: Bevallige verhalen #7: weer een bevalling achter de rug, weer een ervaring rijker

Peuter groeit uit tot kleuter

En dat het een kleuter is, dat merk je aan alles. Het joch wordt met de dag groter en groeit ineens uit al zijn kleren. Broeken met hoog water en navelshirtjes zijn geen uitzondering in de kledingkast van onze kleuter.

De ‘waarom’ fase

En dat het een kleuter is, merk je ook aan zijn gedrag. Duidelijk behoort de peuterpubertijd tot het verleden, maar de kleuterstreken poppen hier en daar alweer op. Bovendien wil onze kleine man echt álles, maar dan ook álles, weten. Na elk antwoord dat ik hem geef, klinkt een “waarom?” En zelfs mijn antwoord op het ‘waarom’ wordt beantwoord met “waarom?”

Lees ook: Mama dagboek #75: de “doe ik niet” peuter

Trots op onze kleuter

Maar wat ben ik ontzettend trots op onze kleuter. Wat wordt hij wijs en wat ben ik dankbaar dat ik getuige mag zijn van zijn ontwikkeling. Vier jaar geleden, na één van de meest angstige tijden uit mijn leven, kon ik mij niet voorstellen hoeveel geluk ik nu voel.

Lees ook: Brief aan mijn regenboogjes #1

Vier jaar!

Daarom vieren wij niet alleen dat onze peuter nu écht een kleuter is geworden, maar vier ik ook het moederschap. Het moederschap dat ik na alles, nu al vier jaar mag uitoefenen.

Lieve Koekepeer, dank je wel daarvoor. En uiteraard van harte gefeliciteerd met je vierde verjaardag!  Dat je een nóg grotere jongen mag worden.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog