Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #88: de favorieten van mijn dreumes

Trots als een pauw ben ik op mijn twee kleine donderstralen. Op onze beginnende kleuter die volgend jaar al naar de ‘grote’ school gaat. Maar natuurlijk ook op onze bijna peuter: de knorrepiet. Want boy wat gaat dat hard met de kleinste telg uit ons gezin. De lijst die ik dus afgelopen week invulde voor kleuterlief, vul ik nu ook in voor de kleinste man uit huize Roelina’s.

Lees ook: Mama dagboek #87: de favorieten van mijn peuter

Knorrepiet’s favoriete…

Dier

Met een mega grote dinofan als grote broer kon de liefde voor deze reusachtige prehistorische dieren natuurlijk niet uitblijven. Wanneer kleurterlief dus al ‘roarend’ door de kamer rent met één van zijn speelgoeddino’s, volgt een klein roarend mannetje hem op de voet.

Spelletjes

Onze bijna dreumes-af-peuter is gek op donderjagen. Het liefste rent hij de hele dag door de kamer achter zijn grote broer aan, kwattekwaad uit te halen. Ook voetballen vindt hij geweldig. Zo klein als hij is, kan hij al een aardig balletje trappen.

Speelgoed

Alles waarmee je kunt bouwen vindt onze kleinste man geweldig. Van Duplo tot aan houten blokken en treinbanen. Wat dat betreft is het een echte jongen.

Knuffel

Afgekeken van grote broer natuurlijk, is zijn knuffeldoekkonijn die hij Bumba noemt favoriet. Daarbij komen zijn Bumba- en Dikkie Dik knuffeldoek op een gedeelde tweede plek.

Held

Bumba en natuurlijk zijn allergrootste voorbeeld: grote broer!

Boek

Een echte boekenwurm als zijn grote broer is, is onze kleinste man niet. Voor het luisteren naar verhaaltjes heeft de knorrepiet dan ook niet veel geduld. Wel is hij idolaat van flapjesboekjes en geluidenboekjes. Als het maar lawaai maakt, is het gauw goed.

Lees ook: De kinderboeken TAG: de leukste vragen over kinderboeken

Film

Knorrepiet is geen fan van TV. Na hooguit 5 minuten televisie haakt onze kleinste man vaak alweer af. Even iets doen in alle rust terwijl het kroost voor de TV zit, gaat bij ons thuis dus maar ten dele op.

Tekenfilmserie

Als we dan TV kijken is Bumba en Peppa Pig favoriet. En voor die 5 minuten dat we rust in ons kontje hebben, wordt ook Nijntje of Biba boerderij nog wel geaccepteerd.

Feestje

Uiteraard was afgelopen Sinterklaasfeest helemaal de bomb. Op zijn eerste verjaardag was het kleine mannetje namelijk nogal overdonderd door alle aandacht. De ‘overload’ aan (uit te pakken) cadeaus met Sinterklaas viel gelukkig wel in de smaak. Hij begon de pakjes vaak in de gang al uit te pakken.

Buitenactiviteit

De kleinste man des Roelina’s huizes is gék op buitenspelen. Het liefst doet hij dat zo vaak en zo lang mogelijk. Tegen een balletje trappen, in de volksmond ook wel voetballen genoemd, is zowel binnen als buiten het allerliefste wat hij doet.

Binnenactiviteit

Ik noemde het al, voetballen is veruit het meest favoriete spel, ook binnen. Op een tweede plaats en op de voet gevolgd is dat bouwen met de Duplo, houten treinbaan of blokken.

Lees ook: Dino’s knutselen met papieren bordjes

Eten

Waar we tijden zaten met een bijna kleuter die zijn groente pertinent weigerde, kampen we nu met een dreumes die steeds vaker zijn groentes afslaat. Wat ik nu weet, het hoort er allemaal bij en gaat ‘thank god’ weer over! Wat onze kleinste man het lekkerst vind, is mayonaise. Ja, je leest het goed. Niet de patatjes zijn favoriet, maar (echt waar) de mayonaise. Die slikt hij dan ook als eerste van de patatjes af, voordat hij überhaupt aan zijn patat begint.

Tussendoortje

Banaan! Ze zijn niet aan te slepen. Onze kleinste telg is gelukkig niet echt een snoeperd en bakjes met chips of snoepjes laat hij meestal grotendeels staan. Maar banaan…?

Drankje

Water. Hoewel hem vaak genoeg zoet(er) drinken wordt aangeboden, maak je hem net zo blij (zo niet blijer) met een glas water of thee. Je begrijpt, daar wordt deze mama ook erg blij van.

Vriendje/vriendinnetje

Op het KV heeft onze knorrepiet een allerbeste vriend genaamd Fynn. De beide jongentjes zijn twee handen op één buik en maken op de meeste dagen samen de babygroep onveilig. Wanneer ik onze dreumes aflever op het KDV komt zijn vriendje hem blij tegemoet gerend. Prachtig om te zien. Dan heeft onze kleine man nog een favoriet, en wel zijn allerliefste nichtje ‘Betje” zoals hij haar noemt. Twee familiehanden op één buik.

Speeltuin

De Koperen Ezel, is ook bij onze kleinste man favoriet. Simpelweg omdat we er vaak heengaan en je er alles kunt doen waar onze dreumes van houdt. Maar waar zijn grote broer fan van is daar is ook hij weg van, dus is Dinoland eveneens favoriet.

Dierentuin

Hier vulde ik voor onze koekepeer dierenpark Amersfoort in. En om exact dezelfde reden: namelijk het bijgelegen dinopark, besluit ik dat dit voor onze kleine knorrepiet ook de favoriete dierentuin is.

Attractiepark

Ook voor dreumeslief geldt dat (denk ik) de Julianatoren favoriet is. Maar ook ons bezoek aan Plopsaland Indoor Hasselt maakte grote indruk op hem. Toen we dit park laatst bezochten, stond hij voor het eerst oog in oog met zijn grootste held: Bumba! Magisch toch?

Vakantie

Vast en zeker de vakantie van afgelopen zomer. Onze vakantie naar de mega familiecamping in Toscane. Want wat is voor een écht buitenkindje dat dol is op zwemmen nou mooier dan een camping met maar liefst 5 zwembaden!

Lees ook: Gezinsvakantie naar Italië #2: het hagelwitte zwemparadijs van Camping park Albatros

Uitspraak

De favoriete uitspraken van onze knorrepiet zijn nog op één hand te tellen. Simpelweg omdat hij nog niet hele gesprekken voert. Wel begint hij steeds meer en vaker te praten. Dus die favoriete uitspraak laat vast niet heel lang meer op zich wachten.

Persoonlijkheid

En dan nu weer wat over de persoonlijkheid van onze kleinste man. Onze kleine knorrepiet is klein van stuk maar met een heel groot hart. Hoewel hij in vreemde situaties meestal eerst de kat uit de boom kijkt, staat hij na ontdooien graag in het middelpunt van belangstelling. Hij is gek op knuffelen, maar ook op donderjagen. Doordat hij klein is, heeft hij een grote aaibaarheidsfactor en daar is hij zich heel goed van bewust. Wanneer hij kattenkwaad uithaalt, gooit hij dan ook meteen al zijn onschuld in de strijd. De kleine man leert graag. Hij kijkt alles af van zijn grootste voorbeeld: zijn grote broer. Met zijn nog geen 2 jaar gaat hij dan ook al met enige regelmaat op het potje of op de wc. Als grote broer het kan, kan hij het ook. Knorrepiet zit vol temperament. Hij laat zich de kaas niet van het brood eten. Hoewel hij gelukkig sociaal is, staat hij ook zijn mannetje. En daar ben ik natuurlijk erg trots op.

Zo, dit was het favoriete lijstje van onze bijna peuter. Wederom een leuk lijstje dat ik vast volgend jaar met veel plezier teruglees.

Ik ben wederom benieuwd naar jouw verhalen… Wat zijn de favorieten van jouw zoon of dochter?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog