Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #82: dino verjaardagsfeestje voor een 3-jarige dinofan

Wij vierden onlangs de 3e verjaardag van onze koekepeer. De kleine man is een dinosaurusfan in hart en nieren (en een paw patrol fan, maar daarover zo meer). Het werd dus een heuse Dino party. Kijk je mee hoe ik het deed?

De dinofan in the making

Sinds dat wij naar Dinoland zijn geweest is onze kleine man dus een dino fan. Al ‘roarrrrend’ loopt hij dikwijls door de kamer met één van zijn dino’s stijf onder zijn armen geklemd. Aan dino’s in huize Roelina’s inmiddels dan ook geen gebrek. In zijn kamer prijken naast al zijn brandweeraccessoires, want het is immers van origine een brandweerkamer, ook tal van grote en kleine speelgoed dino’s, dinolampjes en dinoknuffels. Ook in zijn garderobe zijn dino’s niet ondervertegenwoordigd. Dat het een dinofeestje zou worden stond dus al geruime tijd als een paal boven water.

Lees ook: Dinoland, een schot in de prehistorische roos

De dino uitnodiging

Ik maakte allereerst een uitnodiging voor het feest der feesten. Natuurlijk geheel in dinostijl. Ik gebruikte daarvoor als inspiratie de film ‘The good Dinosaur’. De Disney Pixar film die zoonlief inmiddels al meerdere keren heeft gezien en waarvan hij de personages inmiddels feilloos uit zijn hoofd kent.

Lees ook: Een prehistorische uitnodiging voor een heuse dino verjaardag

Een dino verjaardagstaart

Een heuse dino verjaardagstaart mocht op dit feestje natuurlijk ook niet ontbreken. Daarvoor schakelde ik de hulp in van Jolijn Simmers, die ook de muzikale taart maakte voor de eerste verjaardag van onze knorrepiet. De taart was een mix tussen dinosaurus en Paw Patrol. Ik wilde het eigenlijk eerst niet, maar ontkwam er simpelweg niet aan. Onze koekepeer is namelijk sinds kort heu-le-maal ido-laat van de kinderserie Paw Patrol. Toen meneer op een zekere morgen dan ook wakker werd en opperde dat hij toch wel heel graag ook Paw Patrol vlaggetjes in de kamer wilde voor zijn 3e verjaardag, heb ik Jolijn een berichtje gestuurd of ze niet alsjeblieft ook nog een Paw Patrol figuurtje in de taart kon verwerken. Wonder boven wonder slaagde ze erin de taart te maken met ’the best of both worlds’. De taart zag er niet alleen prachtig uit. Hij smaakte ook nog eens heerlijk!

Lees ook: Mama dagboek #80: een muzikale eerste verjaardag

Dinoversiering

Zoals ik hierboven al even aanhaalde, luidde het devies: dino – én Paw Patrol. Zo gezegd, zo gedaan en ik scoorde heel braaf van beiden versiering. Ik haalde Paw Patrol balonnen en een slinger in huis en hing dit op naast de versiering die ik al had van dino’s. Een bonte verzameling, ala, de kleine man was koning en enorm blij dat zijn wensen hieromtrent waren ingewilligd.

Een dinotafel

Niet alleen versierden we de kamer, ook dekte ik de tafel geheel dinostijl. Ik ben overigens niet het type moeder dat al dagen van te voren bezig is, het moet wel een beetje leuk blijven. In minder dan een half uur had ik dan ook mijn dinotafel gereed. Ik deed wat inspiratie op van Pinterest en koos uiteindelijk om de kleur groen (van dino’s) te gebruiken in de tafelversiering.

Hoewel ik eerst op zoek was naar groen getint weggooiservies, dat ik niet kon vinden, ben ik uiteindelijk gestrand met slechts een stapeltje groenige servetten. Ik besloot de servetten te gaan gebruiken om de tafel op te leuken. Ik kocht blanco snackbakjes bij de Hema en vouwde de groene servetjes daaromheen. Viola, ik had mijn groene servies. Naast het juiste servies kon ik ook niet het tafelkleed vinden dat ik in mijn hoofd had. Dus koos ik ervoor 3 placemats die ik nog had liggen in het midden van de tafel te leggen. Daarop zette ik mijn zelf gefabriceerde groene snackbakjes, waar ik tussen wat speelgoeddino’s neerzette. Hoewel ik geen groen servies kon vinden, scoorde ik wel nog enkele dinobordjes en drinkbekers. Al met al zag het er prehistorisch gezellig uit.

dino-kdv-traktatie

Dino KDV traktatie

Natuurlijk kon de gelijknamige traktatie voor het KDV niet ontbreken. Ook hiervoor deed ik inspiratie op van Pinterest. Ik maakte het overigens dit keer niet te moeilijk. Zo koos ik ervoor dinootjes op een ingepakt cadeautje te knopen met daaraan aan kaartje. Simpel, maar toch leuk.

Lees ook: Dino traktatie voor het KDV

Dinocadeaus

Wat is een dinofeest zonder dinocadeaus? Ingepakt met ‘hoe kan het ook anders’: dino papier. Nu kreeg de man niet alleen veel Dino’s cadeau, ook de Paw Patrol verrassingen waren goed vertegenwoordigd.

Al met al dus een geslaagde prehistorisch, gezellige verjaardag. Een hoop drukte en vooral veel lachende kindersnoetjes, en daar draait het uiteindelijk toch om.

Houden jullie ook zo van thema-feestjes? Welk thema hebben jullie het laatst bedacht?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog