Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #80: een muzikale eerste verjaardag

Afgelopen weekend was het zover. We vierden de eerste verjaardag van onze kleinste man. Wat hij ervan vond? Het was even schrikken, maar uiteindelijk viel het gelukkig mee.

Klein feestje al gevierd op zijn echte verjaardag

Het feestje begon natuurlijk al toen meneer écht jarig was, een aantal dagen ervoor. Toen al vierden we een klein feestje, aten we een taartje en kreeg hij zijn eerste cadeautjes. So far so good. Alles was lekker kleinschalig en meneer vond al die belangstelling prachtig. Tot de grote dag itself.

Het liep anders dag gepland

Natuurlijk loopt zo’n dag nooit als gepland. Ik had het helemaal uitgestippeld en het plan was dat de kleine verjaarspiet nog even een uiltje zou knappen alvorens alle visite ons huis zou bestormen. Deels lukte dit maar. Want in plaats van de uren ik voor ogen had, besloot meneer gewoon na een klein uurtje alweer wakker te worden.

Tranen met tuiten

Moe was hij dus toen uiteindelijk alle verjaardagsvisite ons huis binnenkwam, en dat was best schrikken. Onze kleine vriend heeft iets tegen mannen met een zware stem. Toen die middag een aantal van onze vrienden van het mannelijke geslacht onze woonkamer betraden, was het meteen helemaal mis. Dikke tranen met tuiten biggelden over zijn wangen en het liefst dook hij ver in mijn blouse om maar niet al die gezichten te zien die de aandacht op hem vestigden. Steeds als de ‘enge mannen’ zijn kant opkeken, zette hij het op een brullen en dook hij verder in mijn kleren.

Taart in overvloed

Toen alle visite gearriveerd was en voorzien was van de nodige nattigheid, brak de tijd aan om de taart aan te snijden. De prachtige taart in de vorm van een trommel en het vrolijke meptaartje, werden gemaakt door Jolijn Simmers. Als inspiratie en op verzoek gebruikte zij het uitnodigingskaartje en maakte de taartjes dan ook in dezelfde kleuren. Om er zeker van te zijn dat er genoeg taart was voor iedereen had ik nog extra foto-tompoesjes bij HEMA besteld. Maar dit bleek lang niet nodig want er was taart in overvloed. Sterker nog, drie dagen later aten we nóg taart.

Al die aandacht was overweldigend

Na het uitblazen van het kaarsje, mocht de kleine man in zijn taartje meppen. Maar zelfs dit kon zijn verdriet niet stillen. Het arme mannetje. Al die aandacht, het was wat te overweldigend. We hielpen hem met alle cadeaus uit te pakken, die hij wat aarzelend bekeek en brachten hem vervolgens naar bed.

Goed uitgeslapen in de laatste uurtjes van zijn feestje

Later die middag was hij gelukkig wel goed uitgeslapen. De vrolijke noot was terug en de laatste uurtjes van zijn verjaardagsfeestje heeft hij gelukkig nog stralend kunnen uitzitten.

   

Goed verwend en tóch nog blij

Blij was hij overigens wél met alle cadeaus, maar dat openbaarde zich pas de volgende morgen. Toen was hij niet weg te slaan bij zijn nieuwe drumstel, zijn looptractor, zijn wheely bug, de play&go mat en de andere speelgoedjes die hij kreeg. En wat is hij verwend door iedereen. De kamer staat weer vól met bontgekleurd (jippie) speelgoed. En daar is deze mama natuurlijk ook weer enorm blij mee.

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog