Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #76: babyzwemmen maakt blije baby’s

Zwemmen, wij zijn er fan van! Als geboren waterrat kan het natuurlijk niet zo zijn dat ik niet met ons kroost zwem. Dus braaf melden wij ons iedere week bij het baby- en peuterzwemmen en zo zwom ons kroost onlangs weer eens af.

Lees ook: Het eerste zwemdiploma, in the pocket

Babyzwemmen, kei leuk!

Hoewel peuterlief al geruime tijd op (baby)zwemles zit, is het voor babylief vrij nieuw. Toch zit ik al sinds dat onze kleine man een kleine man is, met hem op babyzwemmen. En ik kan het echt iedereen aanraden. Wat is dat leuk!

Op een speelse wijze kennis maken met water

Babyzwemmen is erop gericht om kleintjes op een speelse wijze kennis te laten maken met water. En dat lukt! Op het moment dat je babylief met zijn tenen in het water hangt, beginnen zijn beentjes al te spartelen. Keerzijde is wel dat meneer enige onvree uit, wanneer je hem aan de rand van het zwembad parkeert omdat het de beurt is aan peuterlief om te zwemmen. Echt…, boos is een understatement.  Afijn, meneer is dus dol op zwemmen.

Babyzwemmen: diploma zwemmen

Nadat je een aantal lessen hebt gevolgd, mag je als babyzwemduo (lees: babylief en ik) deelnemen aan het afzwemmen. Klinkt allemaal hartstikke serieus (en dat is het natuurlijk ook) maar in feite is het niet veel meer dan een reguliere zwemles waarin al het geleerde nog eens aanbod komt. Toch is het leuk, dat zo’n kleintje met vlag en wimpel en vol trots zijn babyzwemdiploma in ontvangst mag nemen aan het einde van de les. Wie er ‘in the end’ overigens trotser is: mama of babylief, laat ik even in het midden.

Goede voorbereiding op schoolzwemmen

Babyzwemmen is niet alleen kei leuk, zinvol is het ook. Ze leren echt op een heel ontspannen manier omgaan met water en zwemmen. Een goede voorbereiding op de ‘echte’ zwemlessen. Ik geloof namelijk dat de stap naar echt schoolzwemmen een stuk eenvoudiger is wanneer er baby-, peuter- en kleuterzwemlessen aan vooraf zijn gegaan.

Blije baby

Of dat ook zo is? De tijd zal het leren. Tot die tijd genieten we gewoon nog even van het bloedserieuze maar oh, zo leuke babyzwemmen. Komende week lig ik dus weer heel gezellig tussen alle andere papa’s en mama’s in het zwembad rond te dobberen met mijn blije baby. Een blije baby die met een lach van oor tot oor op zijn rug en zijn buik bewegingen maakt die toch echt al wat van zwemmen weghebben. Diezelfde baby die moeiteloos pogingen doet van de kant af te springen. En de baby die al vaker kopje onder is geweest dan menig volwassene en daar to-taal geen moeite mee heeft. Babyzwemmen is dus een aanrader, mocht je dat ontgaan zijn.

Zit jij ook op babyzwemmen? Waarom wel of niet?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog