Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #71: kleine beebjes worden groot

Beebje is geen beebje meer, realiseerde ik mij van de week. Ja, hij valt natuurlijk nog wel in de categorie baby, maar hij wordt zo snel groot… De knieën gingen al onder het babylijfje en de eerste poging tot kruipbewegingen zijn al geregistreerd. Dat omrollen is ook al niks nieuws meer en meneertje knorrepiet schuift de hele kamer door op zijn buik. Bovendien is zitten het nieuwe liggen en staan het nieuwe zitten. Conclusie: kleine beebjes worden groot.

beentjes

Oefening baart kunst

Druk wordt er sinds een tijdje geoefend met zitten. De buikspieren worden getraind zodanig dat het mollige babybuikje zich ontwikkeld tot een gespierde babysixpack. Na een tijdje suf gelegen te hebben, protesteert hij luid en duidelijk met zijn armpjes gestrekt voor zich uit om omhoog getrokken te worden. Triomfantelijk lacht hij wanneer we in zittende positie zitten. “YES!” Hoor je hem denken. Dat los zitten gaat trouwens ook steeds beter. Waar babylief eerst nog wiebelig tussen twee kussens in zat, kan hij inmiddels ook zonder kussens blijven zitten. Maar dat evenwicht is nog wel een dingetje. Zo zien we de kleinste man nog regelmatig omkukelen als een klein Matroesjka poppetje.

Staan is het nieuwe zitten

Staan is ook zo’n leuke bezigheid. Want probeer die baby van ons maar eens neer te zetten of te leggen. Gooit de piet meteen zijn gestrekte beentjes eronder. Wederom gevolgd door een lach die van oor tot oor rijkt. Dus oefenen we ook met het staan. Met dat staan ontdekte hij ook dat er zoiets bestaat als springen. Nog leuker! Dus hebben we hem een springstoel gekocht en zien we ons ventje met enige regelmaat uitkraaiend van plezier in de deuropening omhoog springen.

Met de dag leuker

Het gaat dus allemaal razend snel. Met dat babylief 6 maanden oud werd, ging hij ineens met dikke vette sprongen vooruit. Zo snel dat ik het af en toe echt niet bij kan houden en stiekem nog wel eens terug verlang naar de ‘echte’ babytijd. Maar, ik kijk ook enorm uit naar al wat komen gaat. Want het wordt met de dag leuker!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog