Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #67: zonder wijn zou deze mama het (ook) niet volhouden

Ik schreef er even geleden al een stukje over, zonder koffie houdt deze mama het niet vol. En dat is nog steeds zo. Die loeihete, bruine substantie (want koffie moet zo heet mogelijk gedronken worden) vloeit hier nog steeds rijkelijk uit de bonenmachine. Het is niet aan te slepen en ik koop me werkelijk een ongeluk aan bonen. Maar ik heb het ervoor over. Want zonder die koffie… nouja, dat had ik dus al eens gezegd. Maar dat gezegd hebbende, zonder wijn zou deze mama het evenmin volhouden. Want ook die wijn is niet aan te slepen. Zeker nu, met de zomerse temperaturen, gaat een lekker koud roseetje er wel in. Al zeg ik ook geen nee tegen zo’n heerlijke droge.

wijn

Breekt zo lekker de dag
Het is net als met koffie, het breekt zo lekker de dag ofzo. Mama zijn van 2 (en nee ik ben niet zielig, legio vrouwen op deze aardkloot doen het, dus ik kan het ook… maar niet zonder koffie en wijn dus) is namelijk serious bussiness. En dat verdient ’s ochtends een shitload aan koffie, om het mamawezen wakker te krijgen na een vermoeiende voorgaande dag. En ’s avonds een dito load aan wijn, om diezelfde inmiddels van de koffie stuiterende mama weer tot serene kalmte te bedaren. Want na een dag werken, kids van en naar de opvang sjeezen, eten koken, opruimen, wassen, opruimen, honden uitlaten, weer opruimen en kroost naar bed brengen… Dan bonken mijn slapen, prikken mijn ogen en wordt mijn lontje korter. Dan moet deze mama op de rem! Stop, halt, homaar, NU EVEN NIET (of een glas wijn, dat mag ook.) Dan gaan de mamabenen de lucht in om niet eerder weer in verticale positie terug te keren dan wanneer ik op moet staan om naar mijn bed te strompelen (of nog een glas wijn te pakken, dat mag ook). Dan is het mama-me-time en tijd voor een blogje, online shopje of serietje. Mét je raad het al… een goed glas wijn (of 2).

Een fase

Wijnofiel als ik ben, heb ik mij sinds het nieuwe moederschap weer akelig zwak ten prooi laten vallen aan die glazen flessen die mij steevast bleven toeroepen vanuit de supermarkt, het winkelwagentje en niet veel later mijn voorraadkast. “Drink mij, drink mij.”  Als ik niet beter wist zou ik bijna gaan denken dat ik een semi alcoholisme aan het ontwikkelen ben. De mama die niet zonder haar wijnfles kan. Met dat alcoholisme valt het gelukkig allemaal reuze mee. Al zou ik een leven zonder een wijnfles maar moeilijk kunnen voorstellen. Maar gewoon even lekker genieten, ach wat is daar ook mis mee. En met een full-time job genaamd het moederschap is een goed glas wijn best verdient. Dus deze ‘working mom’, peuteropvoedkundige, babyverzorgster, schoonmaakster in eigen huis én chefkok in eigen keuken, schenkt er lekker nog eentje in… Cheers!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog