Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #60: doorslapen of tornen aan een plan dat werkt

We mogen niet klagen, zeer zeker niet. Want al met 8 weken sliep ons lieftallige babyexemplaartje als een waar babyroosje door. En dat doorslapen is toch wel erg lekker voor kersverse ouders. Hoe dit kan, ik heb werkelijk geen enkel benul. Want echt iets speciaals doen we er niet aan. We gieten er rond de klok van 12 uur ’s nachts nog een laatste voeding in en de kleinste man meldt zich dan keurig 7 uur later. Een beste ruk voor zo’n kleintje, als je het mij vraagt. Oké, ik moet wel meteen bekennen dat het uitzonderlijk ook wel eens is voorgekomen dat babylief zich wat eerder meldt, maar meestal ben ik dan nog wel in staat om het met een speentje een paar uurtjes te rekken. Echt morren doet ie meestal niet en krijgt hij in de meeste gevallen keurig rond de klok van 7 uur zijn eerste voeding van die dag.

doorslapen

Maar babylief zou geen baby zijn als er toch wat veranderingetjes op komst zijn. Want sinds kort drinkt hij zijn flesjes niet meer volledig leeg. En die van 12 uur ’s nachts al helemaal niet. Doorslapen dat doet hij nog wel dus echt missen doet hij die voeding klaarblijkelijk niet. Maar het komt wel net op zo’n moment dat het baby-apk-keuringsbureau voorstelt om die laatste voeding van 12 uur er af te halen en te verdelen over de 4 dagvoedingen….

“Luister jij dan naar het consultatiebureau?” hoor ik je denken. Nou, ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen gevoel te volgen, maar stiekem neem ik toch best wat van hun aan merk ik. En ja, gelijk hebben ze wel, we moeten de kleinste man echt uit een diepe slaap zien te toveren rond de klok van 12. Dus ik vraag me af wat er zou gebeuren als we hem gewoon eens zouden laten liggen. Echter nu ik net weer aan het werk ben, durf ik dat niet goed aan. Want 1 en 1 is wat mij betreft nog steeds 2 en dat doorslapen zal dan echt wel passe zijn, als je het mij vraagt. Beetje rekenwerk resulteert dan toch in het feit dat wanneer die laatste fles om 8 à 9 uur wordt gegeven, de klokken weer gaan luiden om 4 uur des nieuwe morgen. Ai, en dat is voor deze working mom toch echt, way too, vroeg.

Dus, ik neig er naar om het advies van het consultatiebureau nog maar even te laten voor wat het is. Gewoon nog even doorgaan met de 5 voedingen die we al een tijdje geven. En het 4 dagvoedingenadvies nog heel even naast mij neer te leggen. Te vertrouwen op mijn moedergevoel. Want het gaat immers nu goed en waarom zou je tornen aan een plan dat werkt, niet waar? En ach, straks krijgt meneertje ook vaste hapjes, en dan gaan die flesjes er vanzelf wel af…. toch?

Wat doen jullie met het advies van het consultatiebureau? Altijd geluisterd of juist niet?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog