Dit wil je niet missen...

Mama dagboek #59: kindvriendelijk winkelen… dat kan bij IKEA

IKEA, ik ben er weg van, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Het Zweedse warenhuis heeft altijd wel weer iets nieuws van mijn koopgrage gaarding en ik kom er dan ook nauwelijks met lege handen vandaan. Ook al heb ik niks specifieks nodig, altijd vind ik wel weer een handigheidje dat mijn huishouden van Jan Steen nog completer, makkelijker of georganiseerder maakt. Maar dat is het niet alleen, ik vind het ook gewoon leuk om door het Scandinavische woonwarenhuis te slenteren. Inspiratie opdoen, nieuwe trends ontdekken en bekijken hoe praktisch wonen kan zijn. Afijn, onlangs was het weer eens zover, ik bracht een bezoekje aan de IKEA.

ikea1

En hoewel ik winkelen met ons peuterexemplaar eigenlijk had afgezworen, durfde ik het deze keer wel aan om hem mee te nemen naar het Zweedse woonwalhalla. Want als je je kinderen ergens mee naar toe kunt nemen, is dat wel het IKEA paradijs. Op de eerste plaats; je kind kan helemaal nergens naar toe. Afgezien dan van zich te verstoppen in één van de nagebootste woon-, slaap of kinderkamertjes is het warenhuis dusdanig hermetisch dichtgetimmerd dat je er alleen in kunt, of heulemaal aan het einde… er weer uit. En zo liep de kleine man dus gewoon met me mee de IKEA routing volgend. Springend op banken, verstoppertje spelend tussen de stoelen en in elk passerend bed kruipend dat hij tegenkwam. Dikke IKEA pret dus.

Maar dat is niet alleen, ook vindt je in de IKEA om de poep en de winkelscheet een kinderhoek. Een klein ingericht hoekje waar onze peuterblaag natuurlijk even plaats moest nemen om te kleuren, TV te kijken, te spelen met uitgestalde treintjes, puzzels en ander IKEA kinderspeelgoed. Reuze handig wanneer je nét even wat langer naar iets wilt kijken dan de peuter eigenlijk goed zou vinden. Het is dan vervolgens wel weer een klein dingetje, kleintje maar hoor, wanneer je dan weer verder wilt. Want zie zo’n peuter maar weer eens uit die speelhoek te krijgen.

Eenmaal aankomend in het restaurant van de IKEA is het opnieuw feest! Dan is het namelijk traditioneel tijd voor Zweedse balletjes met (pa)tatjes… En die vindt meneertje zooo lekker! Dus zorg ik dat als we het grote blauwe woonwarenhuis bezoeken, we rond etenstijd gaan om ons IKEA avontuur te eindigen met iets lekkers. IKEA heeft overigens niet alleen ongezonde snacks in de aanbieding. De Zweedse restauratiekeuken biedt ook een meer bewust assortiment aan. Vers fruit, vis, biologische producten en (minder on)gezonde drankjes. Het is er allemaal verkrijgbaar. En zo hoeft een bezooekje aan het IKEA restaurant dus niet eens zo heel slecht te zijn.

Nadat het eten op is, is het IKEA avontuur meestal ook wel redelijk tot een einde gekomen. Voor de mama zelf, maar ook voor de kleine man die het dan vaak wel zat is. Gelukkig hoeven we ons dan eigenlijk alleen nog maar door het zelfbedieningsmagazijn te begeven om ons naar de kassa te snellen en ons gekochte waar in de auto te bonjouren. Rijdend vanuit de parkeergarage zakken de kleine koekeperenoogjes meestal al vrij snel dicht. Tevreden rijden we dan terug… zowel de winkelende mama als de avontuurlijke peuter. Want winkelen met een peuter kan ook best leuk zijn.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog