Dit wil je niet missen...

Mama Challenge 2017, you can count me in!

Groentje als ik ben, doe ik dit jaar voor het eerst mee aan de Mama Challenge 2017. Een wat?! Toegegeven, ik kon me er ook vrij weinig bij voorstellen. Totdat ik het vorig jaar bij meerdere blogs voorbij zag komen. Maar helaas, ik had de boot gemist. Dit jaar stapte ik op tijd op. En nu mag ik mij tot de grote groep enthousiaste mamabloggers scharen, die meedoen aan deze kei leuke challenge. “Wat dan?”, zul je je afvragen. Lees maar mee.

Samen met 41 andere mamabloggers ga ik onze zomer nog nét even wat leuker maken. Ik kies een aantal uitdagingen uit de lijst met 10 zomerse opdrachten, die ik samen met mijn kids, ons voltallige gezin of misschien wel alleen zal uitvoeren. Uiteraard lees je daarover alles weer terug hier op mijn blog. Heb je meteen zelf ook wat inspiratie voor deze zomervakantie… Handig toch?

Wat zijn dan die opdrachten?

#1 Een zomerse OOTD (Outfit Of The Day)

Aangezien ik een kast vol heb met zomers goed kan ik hier vast wel een leuke inspiratiepost over schrijven. Meteen een goede reden om de garderobe van zonenlief eens wat nader aan jullie voor te stellen (heb je even?)

#2 Knutselen

Laat ik nu gék zijn op knutselen. Dat gaan we deze zomer dus vast en zeker doen.

#3 Recept ijs / fruitwater

In het verleden maakte ik wel eens ijs van vers fruit. Maar hoewel ik erg benieuwd ben naar de recepten uit de andere challenges, moet ik, met alle drukte die ik mijzelf steeds op de hals haal, toch eerlijk afvragen of ik toe kom aan deze challenge. De tijd (en de zin) zal het leren.

#4 Het regent

Simpel, bedenk een leuke activiteit voor een regenachtige dag. Nou, aan regenachtige dagen in ons koude kikkerlandje meestal geen gebrek, dus die challenge zit wat mij betreft gebakken.

#5 Picknicken

Ik weet nog een super leuke plek hier in de buurt, die toevallig ook nog eens raakvlakken heeft met een andere opdracht uit deze challenge. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we met gezin, kleed en etenswaar richting die hotspot rijden om onze family picknick te verwezenlijken.

#6 Beste speeltuintjes

Weet je dat wij gewoon ontzettend leuke speeltuintjes in de buurt hebben? Nee? Dat is nou precies waarom deze challenge zo leuk is en je hem vooral moet blijven volgen.

#7 Gratis uitstapje

Hoewel ik een pretpark of dierentuin mega leuk vindt om te doen, is dat toegegeven met kinderen best een prijzige aangelegenheid. “Mama, ik heb dorst, mag ik een ijsje, ik heb zin in patatjes…” Maar er zijn zoveel leuke, soms zelf nog zulke onbekende plekken in Nederland, waar je gratis en voor niks echt een hele leuke dag kunt hebben? Ik weet er deze zomer vast wel één te vinden die ik met jou kan delen.

#8 Waterpret

Met een mini-zwembad, watertafel en twee waterratten in huis, moet ook deze challenge vast een gevalletje: “appeltje, eitje” zijn.

#9 Me-time

Pfoe… Over deze challenge kan ik kort zijn. “Laten we in vredesnaam hopen dat ik deze zomer de bewuste challenge kan uitvoeren.”

#10 Pimp je tuin of balkon

De laatste in de rij met zomerse opdrachten is er een die minder voor mij is weggelegd. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere collega mama challengers, hoe zij deze opdracht gaan uitvoeren. Wellicht dat ook ik inspiratie opdoe voor mijn eigen (postzegel)tuintje.

Uitdaging genoeg deze zomer

Je leest het, uitdagingen genoeg deze zomer. Het zijn dan ook stuk voor stuk leuke opdrachten, waarbij ik me bij de meesten, zoals je kon lezen, nu al van alles kan voorstellen. Ik ga zeker proberen meer dan de helft uit te voeren, maar hoeveel het er uiteindelijk zullen worden, dat moet ik je toch nog even verschuldigd blijven.

Wie doen er mee aan de Mama Challenge 2017?

Naast mij, doen er dit jaar nóg 41 andere (mama)bloggers mee aan de Mama Challenge 2017. Lees je mee wie?

What else?

Tja, voornamelijk een hoop plezier maken. Hoe kan het ook anders. Mooi weer, een goed humeur en deze creatieve challenges zijn wat mij betreft al ingrediënten genoeg voor een geslaagde zomervakantie. Maar alleen is ook maar alleen. Daarom vindt je alle blogs van de Mama Challenge terug in een Facebookgroep. En lees je onderaan elke challenge die ik beschrijf welke 3 andere bloggers dezelfde challenge hebben uitgevoerd. Zo hoef je dus geen enkele inspiratie mis te lopen. Is dat niet gaaf?!

Doe jij dit jaar ook mee aan de challenge en met welke uitdaging(en)? Ik ben benieuwd!

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog