Dit wil je niet missen...

Mama challenge 2017, een terugblik

De vakantie is voorbij en zo ook mijn eerste deelname aan de Mama Challenge. En wat heb ik ervan genoten. Hoewel ik na aanmelding eerst dacht “crap, waar ben ik in vredesnaam aan begonnen. Waarom leg ik mijzelf die druk op.” Heb ik wel een aantal enorm leuke blogs kunnen schrijven én mogen lezen. Vond het dus wel eens tijd worden om terug te blikken op de Mama Challenge 2017. Wat heb ik wel en wat niet gedaan? Lees maar mee.

10 x Mama Challenge 2017

Deze zomer zijn er in samenwerking met 41 andere mamabloggers 10 uitdagingen bedacht, die iedere mama op haar eigen wijze heeft uitgevoerd. Bij een aantal challenges wist ik meteen al wat ik daarmee zou gaan doen. Dus besloot ik de uitdaging, ondanks mijn veel te drukke leventje, aan te gaan. Uiteindelijk schreef ik dover 5 van de 10 challenges.

  1. Picknicken
  2. Me-time
  3. Pimp je tuin of pimp je balkon
  4. Recept ijs of recept fruitwater
  5. Knutselen
  6. Waterpret
  7. Leukste speeltuintjes
  8. Zomerse OOTD
  9. Het regent!
  10. Gratis uitstapje

Lees ook: Mama Challenge 2017, you can count me in!

#1 Leukste speeltuintjes

De allereerste challenge die ik uitvoerde was een bezoek brengen aan een leuke (gratis) speeltuin annex kinderboerderij bij ons in de buurt. Ik ging met onze jongens naar de Koperen Ezel in Epe en, zoals we dat altijd doen, genoten we tot en met. Het enige verschil met nu, is dat ik er uitgebreid verslag van deed.

Lees ook: Spelen, waar kun je dat hier nou het best? Het leukste speeltuintje in Epe!

 

#2 Gratis uitstapje

De tweede challenge waar ik over schreef, was ons uitstapje naar de gratis natuurspeeltuin Doepark Nooterhof in Zwolle. Ook hier komen we regelmatig. Ik had er overigens zo nog maar een blog over kunnen schrijven, want ook picknicken kun je hier bijvoorbeeld als de beste.

Lees ook: Gratis uitstapje met kinderen, de natuurspeeltuin

#3 Zomerse OOTD

Een challenge die natuurlijk niet kon ontbreken, was om iets te schrijven over een zomerse OOTD. Zoals je misschien wel weet, aan OOTD’s heb ik hier verre van gebrek. De kast van mijn jongens puilt namelijk werkelijk uit van de leuke (vind ik dan) zomerse outfits. Dus toen ik mijn mannen op een zekere morgen beiden in een keileuke outfit had gestoken, pakte ik mijn camera en knipte DE foto’s.

Lees ook: Kindermode met print: twee keer een zomerse OOTD

#4 Me-time

De vierde challenge die ik uitvoerde, kwam eigenlijk als een verassing. Ik zou in eerste instantie namelijk iets  schrijven over een saunabezoekje dat ik had gepland met een vriendin. Maar ik ging in diezelfde week ook opnieuw naar de tatoeerder en het idee voor een blog voor de Mama Challenge was daarmee geboren. Ik schreef over de memorial tattoo die ik laat zetten, en waarom dit voor mij als me-time geldt.

Lees ook: Tijd voor ‘me’: mijn memorial tattoo in wording…

#5 Het regent

De laatste challenge waar ik over schreef, was wat wij doen als het regent. En dit had ook zo maar een blog over knutselen kunnen zijn. Wij knutselen, tekenen, kleuren en kleien ons namelijk een slag in de rondte als het weer niet mee zit. Toen het op een zeker middag dus goot van de regen, besloot ik de 3D kleurplaat die onze kleine man op zijn verjaardag had gehad te voorschijn te halen en er iets over te schrijven.

Lees ook: Wat doe je als het regent? Een 3 meter lange 3D kleurplaat inkleuren

En toen was de zomer  voorbij

En toen was de vakantie en daarmee ook de zomer ineens voorbij. Bye bye zon, bye bye vrije tijd. Welkom hefst, kou, regen en donkere avonden. Zoals ik al eerder schreef, had ik best nog meer challenges kunnen beschrijven. Zo knutselden wij van alles deze vakantie, speelden wij tientallen keren met water en aten wij ons ongans in zelfgemaakt ijs. Maar het is er simpelweg niet van gekomen om er foto’s van te maken, laat staan iets over te schrijven. Een dag heeft maar 24 uur en ik kan mijn tijd immers maar één keer besteden.

Wel vond ik het enorm leuk om mee te doen aan de Mama Challenge. Je gaat toch ineens bewust op zoek naar activiteiten en probeert daar dan ook zoveel mogelijk uit te halen. Activiteiten die je anders misschien onbewust minder snel zou doen. Ik vond deelname aan de Mama Challenge dus geslaagd. En ik hoop dat jullie net zo veel plezier beleefden aan het lezen ervan, als dat ik had van het schrijven.

Nieuwe ronde, nieuwe Mama Challenge

Rest mij voor nu alleen nog te zeggen: tot volgend jaar! Want dan is er hopelijk weer een Mama Challenge. Op dus naar een nieuw jaar, nieuwe ronden met nieuwe challenges. Wil je alle challenges van mij en andere mamabloggers nog eens terug zien? In de openbare facebookgroep MamaChallenge 2017 vind je alle artikelen van de mama challenge 2017.


Wat vonden jullie de leukste challenge om over te lezen?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog