Dit wil je niet missen...

Mama-apps die het ons een stukje makkelijker maken

Vast gekleefd aan onze telefoon zijn handige appjes in een digitale wereld als de onze niet weg te denken. Hoe fijn is het dan dat er legio mama-appjs op de markt zijn die het ons moeders een stukje makkelijker maken? Dus mama’s gooi vooral die telefoon eens niet aan de kant, maar download gewoon NOG meer apps.

Er zijn een heleboel betaalde mama-apps die vast allemaal heel goed zijn. Maar voor de echte knieperts onder ons, ik zei de gek, zijn er gelukkig ook voldoende gratis mama-apps te verkrijgen. 5 daarvan heb ik voor jou op een rijtje gezet.

#1 Gezond Groeien

Deze app is van het voedingscentrum en vertelt je alles over wat je baby, peuter of jijzelf, als je zwanger bent, wel of niet kan en mag eten. Je vindt er allerlei gezonde receptjes die je zelf kunt maken en je leest er over de ontwikkeling van je kind. Je kunt de (verwachte) geboortedatum van je kroost invullen waarna je allerlei interessante weetjes te zien krijgt die passen bij de fases waarin jouw kind bivakeert.

De app vindt je zowel in iTunes Store als in de Google Play Store.

#2 Groei app

De Groei app is een mini consultatiebureau op zak formaat. Je kent vast de (in ons geval turquoise) Groei gids wel, die je meekrijgt van het consultatiebureau. Deze app is de digitale versie daarvan. Je kunt er werkelijk alles in vastleggen. Van groei tot kinderziektes tot aan doorgekomen tanden. Bovendien kun je checken of de groei van je kindje een beetje in lijn loopt volgens de welbekende groeicurves van het CJG. Voor de ietsiepietsie nerveuze ‘ik wil alles bijhouden’-mama een uitkomst natuurlijk.

De app vindt je zowel in iTunes Store als in de Google Play Store.

#3 iGrow

De iGrow app is ontwikkeld door het TNO en kun je een beetje vergelijken met de Groei app. Met de iGrow app kun je namelijk heel simpel zien of en hoe je kind groeit. Alles in de app is gericht op een gezond gewicht en gezonde groei. Zo kun je zien of de lengte en het gewicht van je kids zijn zoals ze dat zou moeten zijn. Bovendien vind je er informatie over bijvoorbeeld beweging, gezonde voeding of hoeveel slaap een (jong) kind nodig heeft. De app is echt super eenvoudig en werkt net als de andere apps volgens een aangemaakt profiel. Enige verschil met deze app t.o.v. de andere apps, je hoeft je voor iGrow niet te registreren of in te loggen. Ik ben in elk geval behoorlijk fan van deze app!

De app vindt je zowel in iTunes Store als in de Google Play Store.

#4 EHBO app

Onmisbaar als je het mij vraagt. Helemaal in een gezin. Want wat moet je eigenlijk doen als je kind door een bij is gestoken? Of een brandwond oploopt? Daar assisteert de EHBO app heel fijn mee, eenvoudig in gesproken en geschreven tekst. Daarnaast vind je er allerlei tips en belangrijke telefoonnummers in terug. Uiteraard kun je ook zelf je meest belangrijke gegevens er in kwijt, zoals de nummers van je huisartsenpost.

De app vindt je zowel in iTunes Store als in de Google Play Store.

#5 Zwanger&Zo

Deze app is wat mij betreft by far de meest informatieve, en tegelijkertijd overzichtelijke zwangerschaps app die ik heb gebruikt. Iedere week krijg je handige informatie over jezelf of je kleine spruit in je buik. Je vindt er informatie zoals voedingslijstjes met wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap, maar ook handige checklists voor de baby-uitzet. En het leukste is natuurlijk dat je jouw buikfoto’s op datum erin kunt opslaan waardoor je aan het einde van je zwangerschap een leuk buikfotoalbum hebt.

De app vindt je zowel in iTunes Store als in de Google Play Store.

Mama-apps voor de control freak kinda moms

Kortom, genoeg leuke en serieus handige apps te verkrijgen voor ons (kersverse), tikkie neurotische, control freak kinda moms. Voorlopig hoef je dus nog lang geen afscheid te nemen van je smartphone. Sterker nog, voel je vooral niet schuldig wanneer je jezelf wéér eens met dat ding in je handen betrapt. Want, zo blijkt uit het app aanbod van hierboven, je kunt je tijd als mama ook heel nuttig verspillen op een smartphone.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog