Dit wil je niet missen...

Ik heb ‘m…: de Coat Hook van The Zoo collection

Ik was laatst weer eens in het wonderschone Deventer belandt. En daar mag ik zo graag winkelen, want het stikt er van de kekke winkeltjes met bijzonder(e) leuke spulletjes. Hoge Ramen is zo’n eentje. Hoge Ramen is echt een bezoekje waard wanneer je toevallig eens in Deventer bent. En wel om de volgende reden: ze hebben er zoveeel leuks, je weet gewoon niet waar je moet kijken.

4 grote herenhuizen aan elkaar verbonden vormen de complete winkel Hoge Ramen. Sfeervol ingerichte ruimtes met gekke doorkijkjes en -sluipjes. Dat alleen al is een bezoekje waard vind ik. De stijl van het assortiment in de winkel is het best te omschrijven als…. niet voor één gat te vangen, want ze verkopen er werkelijk alles. Of het nu kitsch is of design, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Ik kocht er ooit al eens kleding voor mijn koekepeer want een aantal van mijn favoriete retro merken zijn hier te koop, waaronder bijvoorbeeld Kik Kid, Danefea maar ook Froy en Dind. Maar ze hebben ook ontelbaar veel nostalgisch speelgoed en spelletjes en niet alledaagse, bijzondere accessoires voor de kinderkamer, woonkamer of keuken.

zoo3

Maar wat ik er nou onlangs kocht? En ik ben er echt, echt, echt super blij mee… Een heuse coat hook van The Zoo Collection. Het ontbrak mij al een tijdje aan een functioneel haakje om iets simpels als een badjas, handdoek of jasje aan op te hangen. Bovendien wilde ik de kamer van onze kleinste man graag nog wat extra pimpen, zodat het toch iets minder op de kamer van onze dochter zou lijken dan nu het geval is (de kamer is nagenoeg hetzelfde gebleven behalve dan dat de muur geel is geschilderd en de gordijnen zijn veranderd). Ik had zo’n grappig wandhaakje al eens gespot op Instagram waar ik inspiratie op deed voor de kinderkamer. Dus toen ik tegen deze geweldige coat hook aanliep, kon ik hem natuurlijk niet laten liggen. Ik koos voor de Moose variant van The Zoo Collection in mintgroen.

The Zoo Collection is een uniek design merk met ontzettend leuke items geënt op dieren. De coat hooks zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en varianten zoals vosjes, olifanten, elanden, hertjes… Maar ze hebben meer. Ook unieke deurstoppers zijn onderdeel van The Zoo Collection dat weer valt onder Capventure. Ook wel bekend van bijvoorbeeld het merk Cabanaz dat tal van retro keukenaccessoires in de collectie heeft. Maar ook de andere designnamen die eronder vallen zijn de moeite van het kijken waard.

En ben je een keer in Deventer? Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Hoge Ramen in de Grote Overstraat 46-48-50 in Deventer.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog