Dit wil je niet missen...

Logeren in de duinen bij Landal Ouddorp Duin

Het is al weer even geleden dat we erheen gingen. Toch wilde ik je niet onthouden van wat wij vonden van het relatief nieuwe Landal park aan de Zuid-Hollandse kust. As je van (zon), zee én zand houdt, zit je hier namelijk goed. Want logeren in de duinen doe je bij Landal Ouddorp Duin.

Landal bugalowparken, een traditie

Het wordt zo langzamerhand traditie. De laatste paar jaren gaan we ieder jaar met opa, oma en de (klein)kinderen een weekendje naar een ander Landal park. Ooit zijn we hiermee begonnen in en gingen we naar het altijd fijne Texel. Enkele jaren later hebben we al verschillende parken in Nederland en België gezien. Dit jaar gingen we naar het relatief nieuwe Landal Ouddorp Duin, gelegen aan de Zuid-Hollandse kust onder de rook van Rotterdam.

Logeren in de duinen omringd door zand

Je moet wel van zand houden, wil je dit park bezoeken. Want het is werkelijk overal. Het park bevindt zich dan ook aan de voet van de Zuid-Hollandse duinen waar de bungalows op een stuk opgespoten duingebied staan. Helmgras, vennetjes en zand is dus waar je op uitkijkt vanuit je huisje. Ga je met kinderen, dan is dat natuurlijk helemaal geweldig. Want het strand bevindt zich letterlijk voor je deur (en een uurtje later ook binnen de deur trouwens). Onze jongens waren dan ook voornamelijk buiten te vinden, dat kun je je vast voorstellen.

Zeehonden uitzetten, een unieke ervaring

In de buurt van het park is er genoeg te doen. Zo bezochten wij een bijgelegen geitenboerderij waar er niet alleen echt kaas gemaakt werd, maar ook een waar speelparadijs voor de kleintjes bleek. En we mochten ook nog een bijzondere gebeurtenis bijwonen, dat met name ik een unieke ervaring vond. Als kind al was ik gefascineerd door zeehonden en nu mochten we de uitzetting van een aantal opgevangen, herstelde zeehondjes live meemaken. Het waaide flink maar dat hield de zeehondjes gelukkig niet tegen.

Het strand van Ouddorp

Dat je je er aan de kust bevind, merk je trouwens niet alleen aan het zand, ook de wind is er altijd. Heerlijk uitwaaien op het strand is dus een absolute must. Op loopafstand bevindt zich het weidse zandstrand waar vandaan je zo naar het centrum van Ouddorp wandelt. Onderweg kom je verschillende strandtentjes tegen waar je lekker kunt lunchen of dineren. Het leuke is dat je uitzicht hebt op de Maasvlakte wat vooral ‘s avonds een mooi schouwspel is om te zien. Wanneer de zon al ten onder was, lieten we dan ook vaak nog even de hond uit op het strand, waar je dan de vele lichten van de Maasvlakte ver in de zee goed kon zien.

Op het park

Maar van het park afgaan hoeft niet. Want op het park Landal Ouddorp Duin zelf is er ook een restaurant met buitenterras waar je je net zo goed op het strand waant. Met uitkijk op de grote speelduin, waar de kinderen zich eindeloos vermaakten, was het uit de wind en in het zonnetje goed toeven. Ook het zwembad bezochten we, wat weliswaar niet heel groot of warm was, maar voor een ochtendje zwemplezier meer dan voldoende was.

Landal Ouddorp Duin

Houd je van (zon), zee en strand dan bij je bij Landal Ouddorp Duin dus wel op je plek. En heb je kinderen en wil je een keer logeren in de duinen met het strand letterlijk voor je deur? Ook dan kan ik het park aanbevelen. Ik vond het in elk geval een erg leuke ervaring en zou, als het park straks helemaal af is, het best nog eens willen bezoeken.

Houd jij van bungalowparken die zich zo kort aan het strand bevinden?

 

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog