Dit wil je niet missen...

Lieve Draak, ik mis je

Het was 1 van de eerste woorden die onze kleine man sprak, afgezien van papa en mama natuurlijk. Maar al vrij snel had onze koekepeer het onder de knie. Onze hond genaamd Darky werd door ons kleine mannetje bestempeld als “Dakky”.

draak-finn

Maatjes

Maatjes waren het, al van het begin af aan. En alhoewel onze peer meer speelde met de jongste van het boxerstel, bleef de oudste, Darky dus, altijd als eerste door onze kleine man benoemd wanneer je hem vroeg hoe zijn honden heette. Darky week op haar beurt geen moment van de zijde van onze kleine man. Behalve dan wanneer deze als een razende roelandpeuter achter haar aan rende. Dat ging Darky liever uit de weg. Maar afgezien van die momenten hield de grote, oude, statige boxerdame het kleine peutergrut nauwlettend in de gaten. Bleef het kleine kereltje achter tijdens het wandelen? Dan ging onze Draak geen stap verder totdat peuterlief weer in de buurt was. Maar das war einmal. Onze lieve Darky is niet meer.

1

2 handen en 1 poot

Toen mijn partner en ik voor het eerst samen gingen wonen, lang, lang geleden, besloten we een hond te nemen. Het werd een boxer en de keus viel op dat gitzwarte, onnozele, kleine boxertje. Darkness, alias Darky en in de volksmond Draak genoemd, was ons allereerste kindje. Ze mocht alles, was overal bij en ging overal mee naar toe. Mijlenver wandelden en fietsten we met haar. Ze ging mee op vakanties, sliep bij ons in bed, zat bij ons op de bank. Waar wij waren, was Darky. 2 handen en 1 poot op 1 buik, dat waren wij jarenlang.

2

Rots in de branding

Totdat we verhuisden naar onze huidige woonplaats en niet veel later kozen voor gezinsuitbreiding. Onze dochter werd geboren, maaroverleed kort daarna. Darky was in deze moeilijke tijd mijn rots in de branding. Wanneer ik het even niet meer zag zitten, pakte ik de riem en ging de hort op met onze knotsgekke boxer. Een hond voelt maar al te goed emoties aan, Darky heeft mij mede door het rauwproces geholpen. Het geeft maar even aan hoe belangrijk deze gekke boxerdame voor mij is geweest.

4
Zien komen en gaan

De leegte die we voelden na het verlies van onze dochter en de lang gekoesterde wens die we hadden om ooit 2 honden te hebben, heeft ons doen besluiten nog een boxer te nemen. En zo was Darky niet langer meer alleen en onze enige baby. Noblesse deed haar intrede in huize Roelina’s, een jaar later ons tweede kindje (onze oudste zoon, de koekepeer), en 2 jaar later was daar onze tweede zoon, de knorrepiet. Darky heeft ze allemaal zien komen en gaan.

5

Bijna 11 jaar

Darky heeft een heel speciaal plekje in mijn hart veroverd en gaat daar nooit meer weg. Gelukkig maar, want op aarde mocht zij niet meer langer leven. Bijna 11 jaar is ze bij ons geweest, hebben we haar een mooi leven gegeven en heeft ze ons van veel hondenliefde voorzien. Maar ze kon niet meer, ze was op. Ouderdom, staar, artrose, nierfalen en uiteindelijk een vermoedelijke hartstilstand hebben die eens zo krachtige hond toch nog veel te abrupt van ons weggenomen. Het klinkt misschien raar, maar ik mis haar enorm.

3
Allerbeste vriendin

Van het weekend hebben we haar as opgehaald bij het crematorium. Het is maar een hond zeggen sommige mensen, maar dat voelt voor mij zo anders. Darky is namelijk altijd mijn eerste kindje gebleven. Wij hebben zoveel met dat gekke beest beleefd. Het was en is voor altijd mijn allerbeste vriendin.

6
Ik mis je

Darky je laat een leegte achter, ik hoop dat je dat weet. Ik hoop ook dat jij gelukkig bent geweest bij ons. Jij hebt mij in elk geval wel een heel gelukkig mens gemaakt. Ik mis je lieve Draak, heel, heel erg.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog