Dit wil je niet missen...

Landal Esonstad, typisch Nederlandse ervaring

Onlangs gingen we weer een weekendje weg! Dit keer gingen we naar Landal Esonstad in het Friese Anjum. Wij hebben inmiddels verschillende Landal parken van binnen en van buiten gezien, maar Landal Esonstad was wel een hele bijzondere.

Landal Esonstad: gebouwd in Nederlandse stijl

Landal Esonstad is gebouwd naar een typisch Nederlands (fries) dorpje. Een klein vestingstadje omgeven door water. Aan de rand van het park vind je er luxe waterwoningen, maar in het centrum, dat ook echt voelt als een oud Nederlands stadje, vind je er rijtjeswoningen gebouwd in oude stijl.

Omgeven door water, een vakantiegevoel

Landal Esonstad is omgeven door water. Al dit water gaf mij een enorm vakantiegevoel. Zo zag je overal bootjes varen en mensen vissen. Ook door opa en kleinzoon werd een hengeltje uitgegooid. De grachtjes van het park staan bovendien in directe verbinding met het lauwersmeer en je kunt dus, als je dit wilt, met je bootje vanaf je huisje zo het lauwersmeer opvaren.

AquaZoo Friesland Leeuwarden

Op nog geen half uur rijden van het park vandaan ligt AquaZoo Friesland Leeuwarden. Hoewel ik jaren in Leeuwarden gestudeerd heb, ben ik in de bewuste dierentuin nog nooit geweest. Dus besloten we deze maar eens te gaan bezoeken. Ik werd blij verrast door AquaZoo Friesland. Hoewel het niet een hele grote dierentuin is, vind je er naast heel veel (water)vogels, ook dieren als apen, ijsberen en zeeleeuwen. Wat mij opviel aan de dierentuin is dat je overal erg dichtbij de dieren kon komen. En dit viel uiteraard ook bij de kleine mannen erg in de smaak.

Pasen in Landal

We bezochten Landal Esonstad in het paaswekend. Het park was dan ook afgeladen met toeristen en dit maakte het wel gezellig. Ook voor onze jongens was het leuk dat er veel bedrijvigheid was, want aan kindjes om mee te spelen ontbrak het niet. Door de organisatie van het park werden er bovendien allerlei paasactiviteiten georganiseerd voor kinderen. Paaseieren beschilderen bijvoorbeeld, eieren zoeken, maar ook werd er een paasvuur gemaakt en een fakeloptocht gehouden. Naast deze speciale paasactiviteiten vind je op het park natuurlijk ook een zwembad, een aantal speeltuinen én een speelplek met klimtoestellen, waar onze kleine klimgeiten niet weg te slaan waren.

Landal Esonstad uniek en een aanrader

Landal Esonstad vind ik echt heel uniek en ik heb nog geen park gezien dat er zo uitzag. Je huisje grenst namelijk pal aan de straatkant. Mensen lopen dus, net als in een echte stad, zo voor je raam langs. Sommige bezoekers van het park schijnen dit wat tegen vinden vallen. Ik vond het juist erg grappig en weer eens wat anders. Wat mij betreft is Landal Esonstad dus een aanrader, ook met kinderen ondanks de hoeveelheid water rondom de huisjes.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog