Dit wil je niet missen...

Mijn laatste avondmaal TAG

Ik maak er geen geheim van, ik ben gék op eten. Je kunt je voorstellen hoe leuk ik deze TAG dan ook vond, toen ik deze tegenkwam bij HareMaristeit. Ik kon de verleiding daarom niet weerstaan en vulde in wat ik mijzelf zou voorschotelen als mijn laatste uur geslagen zou hebben.

Culinair, rampvoedsel

Aan de hand van 5 gangen neem ik jullie mee op mijn culiniare reis. Nou ja culinair, het is meer een regelrechte verzameling van rampvoedsel als je het mij vraagt. Want wanneer je met 1 poot in het graf staat, wie geeft er dan nog om gezond en verantwoord eten? Ik niet. 5 gangen dus, welke ik, spreekwoordelijk, in 3 uur naar binnen mag werken. Doable toch? Komt ie:

Oh ja, al deze gangen gaan natuurlijk vergezeld met een heerlijke vloeibare versnapering. En in het kader van ‘van god los, en wat maakt het allemaal nog uit, want dood gaan we toch’,  denk ik dat ik dan meteen maar kies voor de alcoholische versnaperingen.

Gang 1: getting started met geitenkaas

Wauw, ik vind ‘m dus nu al moeilijk. Want wat vind ik nou echt het allerlekkerste startertje? Ik ben gék op soep, maar vreemd genoeg kies ik daar in een restaurant nooit voor. Te simpel, denk ik dan. Kunnen we thuis ook wel maken. Nou dan doen we dat ook maar niet tijdens mijn laatste avondmaal. Maar wat dan? Waarvan loopt bij mij nou het water in mijn mond en begint mijn maag spontaan te schreeuwen om meer ‘foohood’. Wat is nou voor mij dé starter bij uitstek? Juist, geitenkaas! Je hoort het goed. Van die witte, brokkelige, enigzins zurige, in de verste verte niet naar kaas smakende… kaas, die. En dan het liefst een portie geitenkaas mét honing (heul veul honing), wellicht wat kruimeltjes walnoot er overheen, gedrapeerd op een bedje van rucola. Dikke JUM!

Zo’n eerste gang(maker), daar moet natuurlijk wél op gedronken worden. Ik ben geen wijnkenner, wel een liefhebber. Dus trakteren wij onszelf op een heerlijk wit, licht, wijntje. Een blanke Pinot ofzo. En bij zo’n laatste avondmaal gaan we natuurlijk niet lullig doen. We nemen dan ook niet 1, maar 2 glazen… 2 maar? Jup, want ik moet nog rijden (zie gang 3).

Lees ook: Zonder wijn zou deze mama het niet volhouden

Gang 2: champignons in knoflookolie

Zo he, deze TAG is echt moeilijker dan ik dacht. Want wat kies ik nou als gang 2 van mijn laatste avondmaal? Gaan we voor iets culinairs of iets eenvoudigs? Of toch gewoon iets super fouts. De ’te veel aan calorieen en te weinig aan vitaminen’  hoef ik gelukkig geen rekening mee te houden op mijn laatste avond. Met wat kun je mij dan het meest verblijden?  Ik doe een (zelf)moord, het is per slot van rekening mijn laatste avond, voor champignons in knoflookolie. Men, wat vind ik dat lekker. Knoflook vind ik sowieso megalekker en tapas in het algemeen trouwens ook. Dus ruk gelijk nog maar een paar van die heerlijke, kleine spaanse hapjes aan.

Wat drinken we daar dan bij? Wijn, duh. Dit keer ga ik voor mijn meest geliefde (supermarkt)wijntje, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. Man, man, man wat vind ik die lekker. Een heerlijke droge, fruitige wijn. Daar slobber ik er zo een paar van naar binnen (oeps, ik moet nog rijden, nou ja…. who cares zo op mijn laatste avond!)

Gang 3: Maccie D

Voor gang 3 hoppen we dus in de auto. Want ik MOET op deze laatste avond toch echt even langs één van mijn meest favoriete fast food restaurants aller tijden. Maccie f#cking D. Ik kan er niks aan doen, ik heb een zwak voor de goudgele M. Daar kun je mij echt voor wakker maken, midden in de nacht. Moeilijk kiezen wordt het trouwens, want ik vind heul veul lekker bij de Mac. Maar als het dan echt MOET? Dan neem ik een McWrap Crispy Chicken Honing-Mosterd. Je weet wel zo’n grote, slappe wrap met krokante kipstukjes, foute Cheddarkaas, (niet) verse sla, tomaat en veel te veel honing-mosterdsaus. Die ja. Zo fout, maar zo lekker!

Lees ook: Mac Donalds uitjes, voor op de dagen dat het toch al feest is

Oh en drinken dus. Omdat ik mijn fles wijn vast niet mee naar binnen mag smokkelen bij de Mac, neem ik gewoon een McKoffie. Want, damn, wat zijn die goed! Je kunt veel over McDonalds zeggen, maar de koffie is er echt magisch. En laat ik, naast wijn, nou gék zijn op koffie.

Gang 4: nog meer kaas

Ik ben een kaaskop in hart en nieren. Jonge kaas, oude kaas, komijnenkaas, blauwe kaas, franse kaas, geitenkaas… Zet mij kaas voor en het gaat op, tot de laatste brokkel. En het allerfijnste is dus een kaasplankje met verschillende soorten kaas erop. En dan met zo’n fijn chutney dip erbij. En als we dan toch kazerig bezig zijn? Doe er dan gelijk even een warm stukje gesmolten camembert bij. Je weet wel, van die vreselijke stinkkaas die je vooral NIET in je koelkast moet bewaren omdat die dan verschrikkel gaat ruiken naar zweetvoeten. Die kaas! Gesmotlen is die kaas het allerfijnst, hard van buiten en heerlijk smeuïg van binnen. En dat dan met een stokbroodje helemaal uitlepelen, JAM!

Voor de dorst, trekken we voor de verandering een roseetje open. Eigenlijk drink ik alleen rose in de zomer. Aangezien het nu geen zomer is maar ik wel aan mijn laatste avondmaal zit, maak ik daar dan toch maar een uitzondering in.

Gang 5: espresso met Sambuca

Ik ben geen fan van ijs of toetjes, daar doe je mij echt geen plezier mee. Op mijn laatste avondmaal zou ik daar dan ook niet zo snel voor kiezen. Wel ben ik fan van koffie, mocht je dat ontgaan zijn. Loads of koffie. Om dit laatste avondmaal dus een beetje goed af te sluiten eindig ik met heule sterke koffie! Heerlijk! Een goede italiaanse straffe espresso. Doen we niet lullig want we serveren er een lekker Sambucaatje of 2 bij. Doe eens gek, zo’n laatste avond daar moet op gedronken worden toch?

Lees ook: Zonder koffie zou deze mama het niet volhouden

Mocht ik dan nog enigzins rechtuit lopen (wat we niet willen op de laatste avond, dus schenk nog maar bij) dan loop ik met opgeheven hoofd maar met een broek op de vreethaak mijn graf tegemoet…

Een TAG met een nasmaak

Bah, als ik het zo opschrijf, krijg toch een beetje een nare smaak in mijn mond van de TAG. Want ik wil nog lang niet dood. Dan blijf ik toch maar liever nog wat langer gezond, verantwoord en saai eten. Al moet ik zeggen, dat mijn keuzemenu mij ook wel hongerig heeft gemaakt. Ik denk dat ik zo snel even in de auto wip om een Macje te scoren. En morgen? Dan staat er kaas op het menu, for sure!

Wat zou jij eten tijden jouw laatste avondmaal?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog