Dit wil je niet missen...

Kistje op de fiets

Enige tijd geleden kocht ik mijzelf een fiets. Een echte mamafiets. Een Cortina Roots Transport. Lang voor gespaard en ook zeer zeker broodnodig. Want ik reed al sinds mijn studententijd op dezelfde, inmiddels behoorlijk krakkemikkige, groene omafiets. En zeg ik krakkemikkig dan bedoel ik dat ook. Er zit meer los dan vast zullen we maar zeggen. Oke, hij fiets nog, maar daar is dan ook alles mee gezegd. En op zo’n studentikoze fiets kun je natuurlijk niet met goed fatsoen een kind vervoeren. Staat natuurlijk voor geen meter en laten we wel wezen, veilig is het al helemaal niet. Een mamafiets dus, want sinds het koekepeertje voorop mijn fiets kan, vind ik verantwoord fietsen toch wel een dingetje. Een stevige fiets, goede remmen, brede banden, breed stuur… De Cortina Roots Transport heeft het allemaal. Veiligheid op en top dus. En dat is niet geheel onbelangrijk met zo’n brokkenpiloot als de mama koekepeer. Afijn.

Nu heb ik een mamafiets met zo’n lekkere foute (sorry) maar o, zo fijne bagagedrager voorop. En daar moet natuurlijk wel zo’n dito foute (weer sorry) mand op. Vind ik wel! Waar ik dit eerst absoluut niet stoer vond, ben ik nu toch wel een beetje om. Een beetje heel erg. Want het lijkt me reuze handig zo’n ding voorop. Nu knoop ik tassen en ander waar nog op de mandloze bagagedrager, maar dat gaat nog wel eens mis. Lees; de handel valt er nogal eens vanaf. Zo laatst ook een kratje bier. Stom natuurlijk en ook helemaal niet handig om een vol (jawel) kratje bier voorop die bagagedrager te knopen, maar ach… daar had deze mama brokkenpiloot nou net weer even niet aan gedacht.

Die mand dus, die o zo foute (weer sorry) maar toch stiekem wel hele leuke mand. Ik heb overigens ook wel gekeken naar kratten, die toch nét een tikkie stoerder zijn mijn inziens. Maar ik heb een mintgroene fiets met bruine details en stylish mom als ik ben, vind ik dat een krat daar natuurlijk helemaal niet bij past. Nou kwam ik laatst iemand tegen die er een houten kistje op had geknoopt. En dat lijkt me nou precies iets voor mij. Geen (weer sorry) degelijke mand maar een stoer houten kistje. Hoe leuk. Na wat internetspeurwerk heb ik dan eindelijk twee kistjes gevonden die ik leuk vind. Want ik zou ik niet zijn, als ik niet net zo lang zou zoeken totdat ik iets betaalbaars vind. De kratjes waarover ik twijfel zie je hieronder.

mamafiets-kistje1

Wit houten kistje (48x33x24 cm) te koop bij Xenos.

mamafiets-kistje2

Houten transportkist (40x31x23 cm)  te koop bij Van Vliet Bikes.

Hoe vervoer jij je kleine blaag? Heb jij ook een mamafiets met mand en waarvoor heb jij gekozen?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog