Dit wil je niet missen...

Koningsdag 2018… mét kinderen

Ik schreef er vorig jaar ook al over. Koningsdag, of koninginnedag zoals we het noemden in het ‘zonder kinderen’ tijdperk, dat zal nooit meer hetzelfde worden… En weet je? Ik vind dat eigenlijk helemaal niet erg. Want vandaag vieren we, net als vroeger, gewoon Koningsdag… maar dan nu mét kinderen.

Lees ook: Oranje boven, bierloos koningsdag vieren

Koningsdag met bier of kinderen?

In plaats van dat we de hele dag bier drinken, drinken we nu oranje limonade… met kinderen. In plaats van dat we junk food eten van een kraampje op de hoek, eten we nu oranje gebakjes en pannenkoeken… met de kinderen. In plaats van dat we de hele dag op een terras zitten, bezoeken we een kleedjesmarkt… mét kinderen. En in plaats van ergens in een kroeg of tent te hangen, gaan we nu naar de kermis… met onze kinderen.

Koningsdag saai of geslaagd?

Nu zul je misschien denken; bah wat saai! Nou, ik kan je vertellen; integendeel! Want wanneer ik vanavond de oranje schmink van de blije snoetjes van mijn kinderen veeg en ze mij vertellen dat ze een leuke dag gehad hebben, is mijn koningsdag geslaagd! En morgenochtend? Dan staan we in plaats van met een flinke kater, weer fris en fruitig naast ons bed… mét onze kinderen!

Voor alle papa’s en mama’s mét kinderen, maar natuurlijk ook voor iedereen zonder kinderen; een hele fijne Koningsdag vandaag!

Wat ga jij doen vandaag?

10 reacties op dit bericht

Hahaha ik moest gewoon een beetje lachen. Het is onwijs herkenbaar. Al hebben we wel lekker wat gedronken, maar dan thuis. De dag is inderdaad heel anders dan ‘vroeger’. Toch is het leuk! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik toch echt nog een keer naar 538 Koningsdag wil … ZONDER kinderen 😉

dat lonkt he, bij mij ook. Even ongegeneerd ‘feesten’ zonder kids. Al vind ik het ook gewoon te leuk om samen met ze te doen, dus het zal er bij ons nooit meer van gaan komen ben ik bang.

Je past je volledig aan met kids. Ach ik was thuis aan het werken en in de middag keken mijn lief en ik een film! Ook top.

Ook leuk, lekker rustig, waarom ook niet.

Wij stonden op een vrijmarkt, zonder kinderen. Gelukkig konden we oppas regelen. Zoonlief mocht de hele dag mee met zijn beste vriendinnetje. Hij bezocht ook een vrijmarkt, maar het is toch anders dan als hij bij ons was geweest en daar de hele dag had moeten staan. Dat was niet te doen en totaal niet leuk. En mijn schoonouders pasten op de jongste.

Jaa, ik zag het. Ook leuk om te doen, maar met kids idd een no go.

Gera - Gera Raakt says:

Wij doen eigenlijk niks aan Koningsdag. We hebben gisteren gewoon ons eigen feestje gemaakt ☺

Ook leuk toch? Eigenlijk is het ook maar een dag als alle andere dagen.

Wij vieren het niet hè! Bij ons was het sportdag, maar we gingen met de fiets de grens over met de leerlingen.

En daar was het wel feest, uiteraard

Haha, dat klopt idd. Het zal voor ‘jullie’ wel gek klinken dat koningsdag. Gekke hollanders 😉

Praat je mee?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Meer in Geen
Wij gingen naar de film: Pieter Konijn

Al sinds we Netflix hebben is onze peuter verslaafd aan het van origine Britse konijnenbeest; Pieter Konijn. Inmiddels is onze peuter uitgergoeid tot een bijna...

Sluiten