Dit wil je niet missen...

Knutsel, frutsel en babycooking, mijn eerste zelf georganiseerde babyshower

Onlangs was het zover, mijn allereerste, zelf georganiseerde babyshower, hoe leuk! Ik had de eer deze te organiseren voor mijn allerliefste schoonzus (en hoewel ik dit hartstikke meen, is die ook vrij makkelijk… ik heb namelijk maar 1 schoonzus). Ikzelf ben door mijn allerliefste schoonzus wel 3 keer getrakteerd op een babyshower. En alle 3 waren stuk voor stuk leuke, gezellige en originele babypartijtjes waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk. Moest ik dus nog maar eens zien te evenaren, nu het eindelijk mijn beurt was om voor haar een babyfeestje te organiseren. Dus enkele maanden geleden startte ik een groepsappje op onder alle genodigden en zo begon de showerplanning.

We begonnen de babyshower met een knutselmiddag en we eindigden met een heuse babykookworkshop. Maar eerst natuurlijk even de nieuwe mama verrassen. Toen zij terugkwam van een bezoekje aan een plaatselijke antiekmarkt waar ze stiekem naar toe was gesmoest door manlief, stonden alle aanwezige dames haar in haar tuin op te wachten. Nietsvermoedend kwam zij haar schuttingdeur door en hoorde “SURPRISE!”. De babyshoweraftrap was gegeven.

shower10

Knutsel de frutsel

We begonnen de middag met een heuze freubelsessie. Ik had op internet het idee opgedaan om samen met alle aanwezige dames iets blijvends te maken als aandenken aan de babyshower. Bovendien is samen iets creatiefs doen hartstikke leuk, althans zo heb ik dat ervaren tijdens mijn eigen babyshower. En zo ontstond dus het idee om een babyshowerboek te maken. Iedereen kreeg 2 A4tjes tot haar beschikking om te vullen naar eigen creatief inzicht. Bijvoorbeeld met persoonlijke gelukswensen, handige (baby)shoptips, lekkere (baby)recepten, beautytips voor de mama, opvoedtips, oma-weet-raadjes, gekke en leuke foto’s van vroeger (pre-mama), babyfoto’s van de mama (of papa) en/of leuke anekdotes. Alle A4tjes tezamen vormden het babyshowerboek.

Wil je ook een babyshowerboek maken?

Dit heb je nodig:

 • Een A4 multomap (die je zelf nog leuk kunt versieren of personaliseren indien je dit leuk vindt)
 • Stevig (mooi) A4 papier
 • Diverse soorten magazines (babyblaadjes, libelles, margrieten, etc.)
 • Kleurpotloden
 • Stiften
 • Sjablonen
 • (Foam) stickers (ter decoratie)
 • (Washi) tape
 • Diverse soorten knutselpapier
 • Scharen
 • Plakband
 • Lijmen
 • Fotohoekjes (voor foto’s)
 • Perforator

Alleen de 2 A4tjes per persoon vond ik wat mager en het leek mij daarom leuk om iets extra’s te doen wat leuk is voor de aanstaande mama om nog eens na te lezen. Ik bedacht daarom, met wat hulp van het world wide web, een aantal vragen. Vragen als ‘hoe denk je dat de baby gaat heten’, op wie gaat de baby lijken’, ‘hoe zwaar zal de baby bij geboorte wegen’ had ik uitgeprint op roze briefjes die elke aanwezige dame moest invullen. Toen iedereen het briefje had ingevuld, heb ik deze verzameld en eveneens in het babyshowerboekwerk gestopt. Hilarisch om te zien wat een ieder denkt over de nieuw te komen wereldburger.

shower11

(Mini) high tea

Tijdens de knutselsessie konden we ons tegoed doen aan allerlei lekkers. De mini high tea die ik in eerste instantie voor ogen had, was dankzij de tomeloze inzet van 2 keukenprinsessen een ietsie pietsie uit de hand gelopen….  Etageres vol met lekkers, roomsoesjes in glazuur, aardbeitjes in chocola, brownies, yoghurthapjes en nog veel meer zoetigheid waren het resultaat van een baksessie van heb ik jou daar.

shower12

Babycooking

Na het knutselprutsen, en toen we alle knipsel en plaksel hadden opgeruimd, was het tijd voor het laatste onderdeel van de dag. De babykookworkshop Babycooking. Ik ontdekte deze workshop voor het eerst op de negenmaandenbeurs. En hoewel ik de stand vanwege tijdgebrek niet bezocht, bleef het idee wel door mijn hoofd spoken. Dus googelde ik naar de website en nam contact op met de eigenaresse Gees van Asperen welke de babycooking workshops begeleidt. Mijn schone zuster is, net als ik, erg bewust bezig met voeding. Het leek mij daarom dé perfecte workshop voor haar babyshower. En niets bleek minder waar, want een succes en een openbaring was het. Niet alleen voor de aanstaande mama trouwens. De babycooking leert je hoe je op eenvoudige wijze gezond, gemakkelijk en bovenal lekker kunt koken voor je baby en jezelf.

shower2

Samen aan tafel

Tijdens de workshop mochten we proeven van 4 hapjes. Waaronder een zelfgemaakte variant op ontbijtgranen, een groene drakenshake, een heerlijke zelfgemaakte chocoladepasta en een fijn aardappelsoepje. Aan de hand van een dagmenu vertelde Gees ons leuke weetjes over ‘gemaakte’ voeding en hoe makkelijk een gezonde variant daarop zelf te maken was. Veel van de receptjes en de wetenswaardigheden die aan bod kwamen tijdens de workshop zijn terug te lezen in het boekje ‘Samen aan tafel‘, geschreven door Gees van Asperen zelf.

Resultaat van deze babyshower? Niet alleen een hele leuke middag (wat hopelijk ook de aanstaande mama vindt) maar ook een heel ander boodschappenmandje. Want ik was al bewust bezig, maar nu ben ik nog meer geïnspireerd geraakt om zelf dingen te maken. Zoals je al eerder kon lezen, is mijn versie van de ‘home made granola‘ daar het levende bewijs van.

Ben je ook op zoek naar een origineel idee voor een babyshower? Kijk dan eens op de website van Babycooking.

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog