Dit wil je niet missen...

Met kinderen naar de bioscoop: Dikkertje Dap

Eenmaal eerder ben ik met onze peuter eens naar de bioscoop geweest, naar de film van Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos. Maar vaker dan dat gingen we nog niet met onze kinderen naar de bioscoop. Na het zien van Dikkertje Dap vraag ik mij toch af… waarom eigenlijk niet? Wij gingen onlangs met onze jongens naar de bioscoopfilm Dikkertje Dap.

Lees ook: Voor het eerst naar de film: Woezel en Pip

Dat we met onze kinderen naar de bioscoop zouden gaan, dat wisten we al even. Maar een film gekozen hadden we nog niet. We twijfelden over de film Earth of Wild en ook andere, meer echte kinderfilms, kwamen voorbij. Totdat ik stuitte op Dikkertje Dap. Met een bijna kleuter die het liedje van Annie MG Schmidt feilloos meezingt, dacht ik: schot in de roos!

Met kinderen naar de bioscoop

Zoals dat vaak gaat met kinderfilms, stonden we al vroeg in de ochtend voor de bioscoopdeuren. Deze zat zelfs nog dicht, waardoor we heel even moesten wachten, samen met een klein groepje ongeduldige kindertjes en dien ouders. Toen de deuren zich voor ons openden, hadden we een mega grote bioscoop dus bijna helemaal voor ons alleen. Ik durf best te zeggen dat ik nog nooit in mijn leven zo vroeg in de bioscoop heb gezeten. Dat op zichzelf was al een beleving.

We kochten een kaartje voor ons gezin. Een bioscoopbezoek is niet heel goedkoop, voor het aantal minuten dat je er bent. Maar omdat wij naar een vroege voorstelling in een Pathé  cinema gingen, betaalden we ook niet de hoofdprijs: €5,00 voor een kind en €9,00 voor een volwassene. Maar daarmee ben je er natuurlijk niet, wij niet althans. Het gekleurde snoepgoed en de geurende popcorn verwelkomden ons namelijk bij binnenkomst al, waardoor we uiteindelijk met handen vol in de bioscoopzaal eindigden. Geeft niet, we waren per slot van rekening een dagje uit.

De film Dikkertje Dap

Vanaf het moment dat de film Dikkertje Dap begon te spelen tot aan de aftiteling heeft onze bijna kleuter muisstil zitten kijken. Adembenemend nam hij het schattige verhaaltje in zich op van de vier jarige Dikkertje die, net als hijzelf straks, voor het eerst naar school mocht. Dikkertje woont naast de dierentuin waar zijn opa werkt en waar ook zijn allerbeste vriendje Raf woont. Raf is een Giraf en op dezelfde dag geboren als Dikkertje. De vriendjes zijn onafscheidelijk. Wanneer Raf en Dikkertje allebei vier jaar worden, mag Raf tot beider verbazing niet mee naar school. Hoewel Dikkertje van alles meemaakt op school, missen de beide vriendjes elkaar ook enorm. Samen smeden ze een plan om weer bij elkaar te kunnen zijn.

 

Alle tegengestelde emoties komen in het verhaal van Dikkertje Dap aan bod; verdriet, vrolijkheid, onbegrip, begrip, eenzaamheid en vriendschap, you name it. Het verhaaltje van Dikkertje Dap is dan ook niet alleen heel leuk, het is zelfs een beetje leerzaam. De film sluit perfect aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters. Dat bleek ook wel, want onze dreumes werd alleen geboeid wanneer de pratende Giraf in beeld kwam.

Dikkertje Dap op DVD

Helaas speelt Dikkertje Dap niet meer in de bioscoop, wij gingen er op de valreep nog heen. Maar ook op DVD is de film zeker een aanrader om te kijken met je peuter of kleuter. Maar een andere kinderfilm bekijken in de bioscoop kan natuurlijk ook. Er komen steeds weer nieuwe, leuke kinderfilms op het grote doek uit.

(foto’s: Lemming Film / Victor Arnolds)

Met kinderen naar de bioscoop; een aanrader

Alhoewel voor ons volwassenen de bioscoop vaak niet meer heel speciaal is, is het voor kleine kinderen echt nog een beleving. Het grote scherm, de harde muziek, het donker… Wij gaan dus zeker nog eens met onze kinderen naar de bioscoop. Benieuwd naar welke kinderfilms er momenteel in de bioscoop draaien? Bekijk hier het actuele aanbod van de Pathe kinderfilms.

Ga of ging jij wel eens met je kinderen naar de bioscoop?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog