Dit wil je niet missen...

In de kinderboeken kast van #2: Kikker is Kikker

Een hele serie ‘Kikker en zijn vriendjes’ kinderboeken staan er bij ons op de boekenplank. Ik weet niet wat het is met die verhaaltjes, maar ik vind het heerlijk om ze voor te lezen. Mijn peuter en ook mijn dreumes kunnen er aandachtig naar luisteren. Eigenlijk altijd zit er wel een mooie boodschap in de verhaaltjes verpakt. Vandaag dus in nummer #2 van in de boekenkast van…: Kikker is Kikker.

Lees ook: In de kinderboeken kast van #1: Het allermooiste boek over dinosauriers

Kikker is Kikker

Kikker is Kikker is geschreven en geïllustreerd door Max Velthuis en uitgegeven door uitgeverij Leopold. Net als alle andere Kikkerboeken uit de serie, is Kikker is Kikker gevuld met prachtige schilderingen, opgehangen aan herkenbare verhalen. Elke bladzijde bevat een grote illustratie met een paar regeltjes tekst die erg makkelijk voorlezen. De verhaaltjes van de Kikkerverhalen zijn herkenbaar en gaan over emoties, gevoelens en alledaagse dingen waar je als mens (kind) tegenaan kunt lopen.

Een verhaal over onzekerheid

Het verhaal van Kikker is Kikker gaat over onzekerheid. In het boek twijfelt Kikker of hij wel zo goed is als zijn vriendjes. Die kunnen namelijk allemaal dingen die hij niet kan. Eend kan vliegen, Varkentje taarten bakken, Rat timmeren en Haas lezen. Kikker kan helemaal niets, denkt hij en voelt zich daarom verdrietig. Maar terrecht is dat niet. Haas laat Kikker zien dat hij goed is, zoals hij is en dat iedereen van hem houdt, juist om wie hij is.

Kikker is Kikker met een boodschap

Officieel is Kikker is Kikker, en ook de andere Kikker boeken, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Maar ook deze prentenboeken lees ik al lange tijd voor aan onze peuter én dreumes. De verhaaltjes lezen erg makkelijk en zijn niet te lang, waardoor het voor zelfs de allerkleinsten goed te volgen is. Ik geloof wel dat een kind van rond de 4 zich meer beseft welke gevoelens er beschreven worden in de verhalen, dan hele kleine kinderen. Voor de allerkleinsten is het dus meer gewoon een leuk verhaaltje.

Je koopt Kikker is Kikker bij o.a. Bol.com voor €14,99

Wat vind jij van de Kikker boeken?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog