Dit wil je niet missen...

In de kinderboeken kast van #1: Het allermooiste boek over dinosauriers

Van zoekboeken, prentenboeken tot aan educatieve kinderboeken, wij lezen er hier thuis wat vanaf. Maar wat lezen wij zoal? En waar gaan die kinderboeken over? Daar vertel ik je graag meer over in deze nieuwe rubriek. Vandaag dus nummer #1 in de boekenkast van…: Het allermooiste boek over dinosauriers.

Het allermooiste boek over dinosauriers

Het allermooiste boek over dinosauriers is een encyclopedie. Het boek is geïllustreerd door Rudolf F. Arkas, geschreven door Tom Jackson en uitgegeven door de Haarlemse uitgeverij Gottmer. Het is een groot boek met  vol met prachtige prenten en interessante weetjes over dino’s. In het boek worden verschillende indrukwekkende dino’s beschreven. Van afschrikwekkende vleeseters zoals de Tyrannosaurus Rex, reusachtige planteneters als de Triceratops, tot aan grote sterke zeejagers zoals de Kronosaurus.

Zelfs voor de kleinste dinofans interessant

In het allermooiste boek over dinosauriers worden de prehistorische reuzen stuk voor stuk, tot in detail beschreven. De vergelijkingen in dit boek maken het zelfs voor de allerkleinste dinofans interessant. Zo lees je bijvoorbeeld dat een T-Rex wel drie keer zo sterk is als een leeuw. Een Brachiosaurus twee keer zo hoog als een giraf. En dat de hersenen van een Stegosaurus zo groot waren als een appel.

Informatief kijkboek voor échte dinofans

Officieel is het boek geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar onze peuter van bijna 4 vindt het ‘grote dino boek’, zoals hij het noemt, net zo prachtig. Wij lezen zelfs al voor uit dit boek vanaf dat hij 3 jaar oud is. Sommige gruwelijke details laat ik gewoon nog even achterwege, of vertel ik op een andere manier. Onze dinofan is helemaal weg van dit mooie, informatieve kijkboek. Een boek waar elk leergierig jongenshartje vast sneller van gaat kloppen.

Je koopt het boek voor €16,99 bij o.a. Bol.com

Was jij bekend met dit grote dinoboek?

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog

Roelove inspireert | grafisch ontwerp en persoonlijke blog